Bugun...


kostasalto

CHP'li üyelerden ruhsat iptali ve Olağanüstü Meclis Toplantısı istemi
CHP'li meclis üyeleri Öznur Evergen, İbrahim Günel, Aykut Turgal ve son meclis toplantısına yurtdışında olduğu için katılamayan Güzin Özarmağan, tartışmalara ve istifalara neden olan Tuzburnu'ndaki işletmenin işletme ruhsatının hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile iptalininin ve içkili yerler bölgesine alınması kararını da tekrardan değerlendirilmesi için Olağanüstü Meclis Toplantısı istedi. Öte yandan AKP'li Avukat Erdoğan Madak'ın da işletmenin talebi üzerine avukatlığını üstlendiği öğrenildi.

Mobil Reklam

CHP'li üyelerden ruhsat iptali ve Olağanüstü Meclis Toplantısı istemi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Tuzburnu'nda tabelası "Beach" olan işletmeye yönelik verilen büfe ruhsatı ve ardından işletmenin içkili yerler bölgesine alınmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

 Dün Bozcaada Forum üyelerinin söz konusu işletmenin ruhsatının iptali ve içkili yerler bölgesine alınması kararını gözden geçirmesi dilekçesinin ardından, bugün de CHP'li Öznur Evergen, İbrahim Günel, Aykut Turgal ve son meclis toplantısına yurtdışında olduğu için katılamayan Güzin Özarmağan belediye başkanlığına verdiği dilekçe ile söz konusu  işletmeye verilen büfe ruhsatının hukuka aykırı olduğu, işletme ruhsatının iptal edilmesi gerektiğini, son meclis toplantısında ise işletmenin içkili yerler bölgesine alınması kararının yeniden değerlendirmesi gerektiğini belirterek Olağanüstü Meclis Toplantısı istedi.

Söz konusu dilekçede Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ve Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun işletmeyle ilgili aldığı kararlarda, kaçak yapıların yıkılması, işletme ruhsatı düzenlenemeyeceği ve belirlenemeyen iki yapı kayıt belgesi için de bakanlık görüşünün beklendiği hatırlatılarak Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz tarafından işletmeye verilen büfe ruhsatının hukuka aykırı olduğu belirtildi.

İŞLETMENİN AVUKATI AKP'Lİ ERDOĞAN MADAK

Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre, söz konusu işletmenin sahibi yaşanan gelişmeler üzerine avukatlık için 31 Mart'ta AKP'den belediye başkanı adayı olan Avukat Erdoğan Madak ile görüştü. 

Madak'ın ise söz konusu işletmeye belediye tarafından ruhsat verilmesi ancak ilk meclis toplantısında içkili yerler bölgesine alınmaması kararının yanlış bulduğu gerekçesi ile davayı kabul ettiği ve diğer iptal edilen yapı kayıt belgeleri için de hukuki işlem başlattığı öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere AKP'li meclis üyeleri , daha önceki meclis toplantısında bağevlerine yönelik talep edilen alkol ruhsatlarının hepsini reddetmişlerdi ; ancak son meclis toplantısında bu kararlarını değiştirerek kabul oyu vermişlerdi.

CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş'un istifasına neden olan, CHP içinde dengeleri bozan kararın ardından Bozcaada Forum'un ve CHP'li üyelerin bu hamlesi sonucu gözler Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ın vereceği kararlarda.


İşte CHP'li meclis üyelerinin belediye başkanlığına verdiği dilekçe:

 

T.C BOZCAADA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA

Belediye Başkanlığınızca Alaybey Mahallesi 477 ada 2 parselde bulunan Nejat KORUKÇU’ya ait “Neco Beach” adlı işletmeye 27.06. 2019 tarihinde İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilmesi, ardından Belediye Meclisimiz’de 09.08.2019 Cuma günü görüşülen, gündemin 71. Maddesi olan adı geçen yerin Alkollü Yerler Krokisi’ne alınmasının Meclisimiz’ce oy çokluğu ile kabul edilmesinde hukuki uyarlık bulunmadığının gerekçeleri aşağıdadır.

 

Parsel, 3. Derece Doğal Sit Alanı ve Tarımsal Niteliği Korunacak Alan kapsamında ve kıyıya çok yakın bir mesafede kalmaktadır. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası yanında, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na göre, gerekli kurum görüşleri alınarak bu yerde tarımsal faaliyetler dışında herhangi bir izin verilmesi mümkün değildir. Ayrıca parsel 3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamına da girmektedir. Belirtilen kanun hükümlerine göre yapılaşma izni verilemeyecek olan ve izinsiz yapılaşmış olan bir yere İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı vermek, ilgili kanun ve yönetmeliklere göre mümkün değildir.

 

Parselin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası kapsamında kalması nedeniyle, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü imzalı 24.06.2019 tarih, 71068720-754-E15454 sayılı yazıda “Bahse konu parseldeki 05.07.2018 tarih 2F14HZ7G ve VB5K3HC8 belge numaralı Yapı Kayıt Belgesi alınan yapıların 31.12.2017 tarihinden sonra yapılıp yapılmadığı uydu görüntülerinin incelenmesinden anlaşılmamaktadır” denmesine, yine Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü imzalı 08.07.2019 tarih 97634116-252.99-E.16583 sayılı yazıda, “Bozcaada İlçesi genelinde yapılan işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına yönelik ilgi c) yazımız ile Bakanlığımız görüşü talep edilmiş olup, Bakanlığımızdan alınacak cevaba göre işlem yapılacağından, konuyla ilgili tarafınıza ayrıca bilgilendirme yapılacaktır” denmesine karşın, gerekli görüşler alınmadan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Belediye Başkanınca verilmiştir. Bu hukuka aykırı bir durumdur.

 

Ayrıca, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 05.07.2019 tarih 97634116-252.01.03-E.16478 sayılı yazısında ’’Mülga Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 28.12.2010 tarih ve 5235 sayılı kararı ve Çanakkale 1 No’lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun 23.05.2016 Tarih ve 1374 Sayılı Kararları ile Parseldeki İzinsiz Yapının Kaldırılmasına karar verilmesine rağmen, uygulamaların kaldırılmayarak halen inşai faaliyetlere devam edildiği tespit edildiğinden alınan kararların gereklerinin ivedilikle yerine getirilmesi için işlem yapmak üzere Bozcaada Belediye Başkanlığına bildirim yapılmasına, aksi taktirde kararın gereklerini yerine getirmeyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacağının bildirilmesine ve sonradan yapılan izinsiz uygulamalar 2863 sayılı kanunun 9 ve 16. Maddelerine aykırılık teşkil ettiğinden, aynı kanunun 65 ve devam maddelerince işlem yapılmak üzere Ezine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, yapılan izinsiz uygulamalara yönelik Belediye'since ’şletme ruhsatı düzenlenemeyeceğine ve yapılan işlemlerin sonucu hakkında Komisyonumuza bilgi verilmesine karar verildiği tespit edilmiştir’’ denmesine rağmen hukuka aykırı şekilde 27.06.2019 tarihinde İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilmiştir.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden olumlu görüş alınmadan, 2863 sayılı Kanun, 3621 sayılı Kanun ve 5403 sayılı yasalara açıkça aykırı olan bir yere İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nın verilmesi nedeniyle, hukuki dayanağı olmayan bu işlemin devamı niteliğindeki bu yerin Alkollü Yerler Krokisi’ne alınmasına yönelik karar da hukuki değildir.

Bu hukuki gerçekler ışığında, adı geçen işletmeye Belediye Başkanımızca verilen İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nın bir an önce iptalinin gerçekleştirilmesi ve 09.08.2019 tarihinde gerçekleşen Belediye Meclisi toplantısında oy çokluğu ile alınan, ilgili işletmenin Alkollü Yerler Krokisi’ne alınma kararının tekrar gözden geçirilmesi amacıyla gündeme alınarak konunun önemi gereği ivedilikle Belediye Meclisimiz’in olağanüstü olarak toplantıya çağırılması konusunda gerekenin yapılmasını talep eder, bilgilerinize arz ederiz.

 

 

İlgili belgeler Ekte sunulmuştur.

 




Bu haber 4600 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ