Bugun...


kostasalto

CHP’li Erkek ve Güneşhan istifaların ardından Bozcaada’da!
CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, yaşanan istifalar ve tartışmaların ardından Bozcaada'ya geldi. Güneşhan yaşanan tartışmaları ve iddiaları üstü kapalı yorumlamaya çalışsa da, sorularımız üzerine "Her konuda örgütümüz ile belediye başkanımız aynı şeyi düşünmek zorunda değil" dedi.

Mobil Reklam

CHP’li Erkek ve Güneşhan istifaların ardından Bozcaada’da!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, aynı zamanda CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan il yönetiminden bazı isimlerle birlikte Bozcaada'ya geldi. 


Ziyaretin amacı, CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş'un ve ilçe başkan yardımcısı Zuhal Alparslan'ın istifa etmesine neden olan kararlar ve grup kararına rağmen son mecliste CHP'li üyelerin farklı oy kullanması, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ın da grup kararına uymayarak çekimser oy vermesi, sonrasında da yaşanan tartışmalar ve tepkiler olduğu öğrenildi.

Edindiğimiz bilgilere göre CHP'li Güneşhan ve Milletvekili Muharrem Erkek, partililere ve meclis üyelerine birliktelik mesajı vererek Başkan Yılmaz'ın arkasında durulmasını istedi. Güneşhan ve Erkek, Başkan Yılmaz'ın tartışmalı büfe ruhsatı vermesine yönelik kararı da hukuki bulduğunu ifade ederken, meclis üyelerine "Hukuksuz bir şey olsa bile başkanımızın arkasında durmalıyız" dediği iddia edildi.

 

KONGREYE KADAR İLÇE BAŞKANI SELMA KIRBAŞ


Toplantıya meclis toplantısında ve sonrasında büfe ruhsatının hukuksuz olduğunu savunan CHP'li meclis üyesi İbrahim Günel'in adada olduğu halde katılmadığı öğrenilirken, CHP'li Aykut Turgal'ın da Çanakkale'de olması nedeniyle katılamadığı kaydedildi.

Öte yandan istifaların ardından birkaç ay sonra yapılacak kongreye kadar CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı'na Selma Kırbaş’ın getirildiği öğrenildi.

Bozcaada Haber, toplantının ardından dün 20.00 feribotu ile Çanakkale'ye dönen CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ile iskelede röportaj yaptı. Güneşhan yaptığı açıklamada iddiaları ve tartışmaları ele almadan üstü kapalı mesajlar verdi. Ancak Bozcaada Haber'den Serkan İlik o tartışmaları ve iddiaları Güneşhan'a sordu.


İŞTE GÜNEŞHAN'IN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR:


Cumhuriyet Halk Partisi il yönetimi olarak geçmiş dönemde partimizi son derece başarılı temsil eden, burada 25 yıl sonra belediyi almamızı sağlayan ilçe başkanımızın istifası nedeniyle, yapmış olduğu görevler ve hizmetler için teşekkür amaçlı geldik. Gelmişken de yeni seçilen ilçe başkanımıza, ilçe yönetimine hayırlı olsun dedik. Önümüzdeki süreçte zorlukları, güçlükleri ve almış olduğumuz sorumlulukları yerine getirmek için ciddi çalışmalar yapmamız gerektiğini, neler yapmamız gerektiğini anlattım. Nevşehir'de yapılan il başkanları toplantısında da alınmış olan kararlar ve il genel merkezinde il ve ilçe yönetiminin uyması gereken 7 ilkeli madde vardı, onlarla da ilgili bilgi aktardım. 


Bu arada belediye başkanımız ve meclis üyelerimiz ile de görüştüm. Önümüzdeki zorlu süreci, halkımızın bu yerel seçim sürecinde bize çok ciddi kredi açtığını, bu yüzden mutlak suretle başarılı olmamız gerektiğini, başarılı olmamızın yolu da birlik, beraberlik ve uyum içerisinde çalışmamız gerektiğini, zaman içerisinde farklılıklarımız, farklı düşüncelerimiz olsa da bunu konuşarak, tartışarak halledilmesi gerektiğini ifade ettik. Elbetteki her konuda, her alınan kararda hepimiz aynı şeyi düşünmeyebiliriz, farklı da düşünebiliriz. Ama belediye başkanımız da meclis üyelerimiz de 5 yıllığına seçilmiş arkadaşlarımız. Önümüzdeki süreçte Türkiye için bizden umut bekleyen, bize güvenen, inanan insanlar için mutlak suretle başarılı olmamız gerektiğini konuştuk. Güzel bir toplantı oldu. 

 

AĞIR İTHAMLARA KATILMAK MÜMKÜN DEĞİL


“Peki, Tuzburnu'nda istifalara neden olduğu iddia edilen büfe ruhsatı ve alkol ruhsatı kararı var. Grup kararı alınmasına rağmen bu karara uyulmadığı ifade edilmişti, ardından da bir takım kötü ithamlarda bulunulmuştu. Bununla ilgili bir soruşturma, çözüm önerisi vs konuşuldu mu, il yönetimi bu konuda ne düşünüyor?”


Ağır ithamlara katılmak mümkün değil. Herkes bir şeyler söyleyebilir ama ne başkanımızın ne meclis üyelerimizin ya da ilçe yönetiminin böyle bir şeyin içinde olması mümkün değildir. Sonuçta vatandaş söyler, insanlar söyler. 
 

“İstifalar için ne düşünüyorsunuz?”


Bu onların bireysel kararları. Ben kendilerine istifa etmemeleri gerektiğini söyledim. Ama saygı ile de karşıladım. 

 

‘GRUP KARARINA UYMAYANLAR İLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLAMALIYDILAR’


“İstifaların sebebini size açıkladılar mı?”

Sebebi şu; Yorulduklarını ve grupta almış oldukları kararın mecliste uygulanmadığı ile ilgili olduğunu söylediler. Ben de bunun olabileceğini, bu grup karara uymayanlar ile ilgili de rapor hazırlayıp göndermeleri gerektiğini söyledim. Her olumsuz görüşten sonra, düşünceden sonra istifa edilirse burada yönetici de kalmaz, başkan da kalmaz. Sonuçta onlar ilçe yöneticisi, onlar siyaset yapacaklar belediye başkanı hizmet yapacak. Ama farklılıklarımız olduğu noktada hemen kızmak, gitmek olmaz ama Hüseyin arkadaşımız da son derece başarılı bulduğumuz, önümüzdeki süreçte de ondan uzun yıllar faydalanabileceğimiz bir arkadaşımız. Olabilir, o öyle düşünmüş olabilir, ona da saygı göstermek lazım. Yerine de hemen bir arkadaşımız geldi, o da deneyimli, tecrübeli belirli bir yaşta olan başkanımız partimizi kongreye kadar götürecek.

‘SEÇİLMİŞ OLANA SAHİP ÇIKMALIYIZ’

  “İddialara göre bugün meclis üyeleri ve yönetim ile yaptığınız toplantıda ‘Hukuksuz bir şey olduysa bile başkanımızın arkasında durmanız gerekir’ şeklinde bir ifade olmuş. Bu doğru mu?”


Hukuksuz yapılan her şeyin karşısına hukuki merci açıktır. Ama bizim seçilmiş olan herkese sahip çıkmamız lazım. Bu belediye başkanı olabilir, ilçe başkanı olabilir, meclis üyesi olabilir ya da ilçe yöneticisi olabilir. Bunları kamuoyunda ya da sağda, solda konuşacağımız yerde bunları konuşacağımız yer partidir. Bizim grubumuzun başkanı da ilçe başkanıdır. İlçe başkanımız istediği zaman meclis üyelerimizi, başkanımızı toplantıya çağırır. Hangi sıkıntılı konu varsa bu konu oturulur, konuşulur, paylaşırız. Dediğim gibi her konuda örgütümüz ile belediye başkanımız aynı şeyi düşünmek zorunda değil. Farklılıklarımız olabilir ve bu farklılıklarımız hukuki bir problem yaratırsa bunun yargıda hesabı zaten verilir. 


“Peki, siz bu istifalara ve tartışmalara neden olan kararları hukuka uygun buluyor musunuz?”


Ben bulup bulmama konusunda kendilerine söyledim. Sonuçta bir süreç işletilmiş zaten. Zaten meclis kararından ziyade yerin büfe olarak işletmeye açılma ruhsatı verilmiş olması. Bununla ilgili de bence başkanımız görevini yerine getirmiştir. Ama yargı veya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden olumsuz bir görüş gelmesi noktasında da iptal edeceğini şerh olarak düşmüştür altına. 

 

CHP'de bir istifa daha!

Meclisin olağanüstü toplanması için Forum'dan dilekçe

CHP'li üyelerden ruhsat iptali ve Olağanüstü Meclis Toplantısı istemi

Mecliste “Bozcaada Bizim” tartışması

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş istifa etti

 

 

 

 




Bu haber 4048 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

adalı
29-08-2019 22:09:00

Memleketi satıyorlar diye kimlere kızıyoruz. Bir de chplilerin yaptığına bak.rnİktidara laf söyle de, chp farklı mı ki? bak işte gör

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ