Bugun...


kostasalto

Dalından şişeye koruk suyunun hikâyesi bu videoda
2013 yılında Bozcaada’da kurduğu üretim tesisiyle yerel ve organik ürünler üreten Veli Dede markası üzümün dalından şişeye yolculuğunu anlattığı kısa bir video yayınladı. Cam şiede hazırlanan koruk suyu katkısız, şeker ilavesiz ve organik olarak Türkiye’de sadece Veli Dede’de üretiliyor.

Mobil Reklam

Dalından şişeye koruk suyunun hikâyesi bu videoda
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Organik tarım standartlarını belirleyen Ecocert İmo sertifikasına sahip ürünler yetiştiren Veli Dede markasının bu sertifikayı alabilmek için altı sene beklediklerini, bu esnada yaptıkları tarımda kimyasal kullanmadıklarını devamlı uzmanlara kontrol ettirdiklerini dile getiren Veli Dede markasının yaratıcısı Yahya Göztepe bu belgenin uluslar arası çok önemli bir belge olduğunu söylüyor.

Üzüme katma değer katarak ürünler yetiştirmek istediklerini belirten Göztepe, adadaki geçmişten kalan koyun damlarını üretim tesisine çevirdiklerini, üzümden envai çeşit ürün ortaya çıkarttıklarını belirtiyor. Üretim tesisinin kurulmasıyla birçok kişiye de istihdam yaratılmış.

Eşi Anna Göztepe ile birlikte kurdukları üretim tesisinde üretilen onlarca ürünün yanı sıra Veli Dede’nin bir de pastanesi bulunuyor. Sakızlı bademli kurabiye, Anna kurabiyesi, fıstıklı koko gibi çok beğenilen pastane ürünleri şehir merkezindeki pastanede adaya gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ada dışından ürünlere ulaşmak isteyenler 12 boyunca hizmet veren www.velidede.com.tr adresinden ürünlere ulaşabiliyor. Bu leziz ürünler kargo yoluyla birkaç gün içerisinde tüm Türkiye’ye adrese teslim gönderiliyor.   

Veli Dede’nin en özel ürünlerinden biri olan koruk suyu yüzde 100 organik olarak üretiliyor. Sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen koruk suyu 12 ay boyunca en çok sipariş edilen ürünlerin başında geliyor. Özellikle kanser hastalarının ürüne büyük ilgi gösterdiğini belirten Yahya Göztepe katkısız, şeker ilavesiz ve organik olarak sadece Türkiye’de bu ürünü kendilerinin yaptığını belirtiyor. Koruk suyunun yaz aylarında harareti alan en önemli içeçeklerden biri olduğu biliniyor. Ayrıca koruk suyu meşrubat haricinde balık buğlama, bamya, salata gibi yemek ve aperatiflerde de sos olarak çokca kullanılıyor.

Veli Dede markası kısa süre önce koruk suyunun hazırlanma aşamalarını içeren kısa bir video yayınladı. Üzümün dalından şişeye yolculuğu diyerek duyurulan videoda bağda büyüyen üzümlerin aşama aşama koruk suyuna dönüşüm hikâyesi işleniyor.

İŞTE O VİDEO:




Bu haber 5635 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ