Bugun...
Bozcaada'da sokaklar bomboş





Son baharda havalar tüm yurtta olduğu gibi Bozcaada’da o kadar güzeldi ki, kasım ortasına kadar denize girenler vardı. Tabii pandemi nedeniyle güvenli tatilin adresi diye kasım ayına kadar adada hareketlilik devam etmişti. Sanki pandemi nedeniyle Nisan, Mayıs, Haziran aylarında turizmde yaşanan kaybı telafi ediyordu havalar. Ama “bu sene kış gelmeyecek galiba” derken aniden esmeye başlayan sert poyrazların üstüne koronavirüs kısıtlamaları, yasaklar gelince ada artık iyice sessizleşti. Ki normalde pandemi dönemi haricinde adada kış nüfusu 500-600’e kadar düşüyordu.

 

Pandemi nedeniyle birçok kişi evlerine dönmeyince adada nüfus 1990’lar gibi 2 binlere yükseldiği tahmin ediliyor. Sert poyrazlar esmeden önceki kışlara göre ada merkezi daha hareketli idi, ancak havaların iyice soğuması ile tekrardan adalılar tam izalasyona başladı.

 

Hafta sonu kısıtlamalar ve sert poyraz ile birlikte sokaklar artık boşmboş, adalılar sadece market vs zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıya çıkıyor. Paket servis yapan tek tük işletmeler bile günü birkaç müşteri ile kapatıyor. Tabii akşam olunca da evlerde mangallardan çıkan dumanların yanında şarapların, rakıların da yudumlanarak adanın keyfini çıkaranlar oldukça fazla.

 

İşte hafta sonu Bozcaada'da kameralarımıza yansıyanlar.




Bu video 20447 defa izlenmiştir.

YORUMLAR

Serkan Mertyürek
29-11-2020 09:50:00

Harika bir video. Tebrik ederim.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

 YUKARI