Bugun...
Hepsi adanın hayvanı, herkese görev düşüyor


Bozcaada Haber GÜNDEM
haberbozcaada@gmail.com
 
 

Bu sene ilk kez yaşanmıyor hayvan ölümleri. Bir köpeğin tavukları telef etmesi de, bir köpeğin zehirlenerek öldürülmesi de ne yazık ki ilk değil ve adamıza yakışmıyor. Üzülmeyen elbette yoktur. Peki, bunun için kim ne yaptı, kim ne yapmadı?

 

Yerel yöneticiler, sorumlular geçmiş yıllarda birçok kez kulaklarının üzerine yattılar, görmezden geldiler. Köpek sahipleri köpeklerini serbest bıraktılar, tasmasız saldılar, yaz sezonunda köpek besleyenler sezon bitince ne yazık ki hayvanlarını adada başıboş bıraktılar. Ufak baş hayvan sahipleri hayvanlarını sahipsiz bir şekilde bıraktılar, telle çevrili alanlarda değil açık alanlara saldılar. Tavuklar sokak aralarında gezmesi kişisel olarak bize güzel gelse de doğanın dengesi, hayvanların içgüdüleri ne yazık ki böyle işlemiyor. Kümeslerinde veya telle çevrili olmayan yerdeki tavuklar her zaman diğer hayvanlar için birer hedef haline geliyor.

 

Kısacası, kimse kimsenin halinden anlamıyor.

 

Buradaki en acı olay ise insanoğlunun adaleti kendisinin sağlamaya başladığı an oluyor. Zehirli etler, vurulan hayvanlar, katledilen canlar...

 

Birkaç gün önce öldürülen köpeğe zehri atan kişiye şüpheli sıfatıyla soruşturma açılması yetkililerin adalıdan gelen tepkilere anında yanıt verdiğini gösteriyor. Gerek Kaymakamlık, gerekse Belediye yetkililerinin olayın yaşandığı ilk günden sonra vakayla ilgilenmeleri, Jandarma ve Emniyet’in dirayetli çalışmaları için biz ayrıca teşekkür ederiz. Tarım’daki yetkililerin yakın ilgisi ve araştırmaları sonrasında da ne tür bir zehir kullanıldığı ortaya çıkacak.

 

Bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek istiyorsak herkes şapkayı önüne koymalı. Adadaki köpek de, tavuk da, keçi de bizim. Herkes sınırlarını, alanlarını bilmeli. İnsanoğlu, hayvanları zehirlemek için zehirli etler, balıklar atmayacak ortalık yere! Yetkililer cezai yaptırımlar kadar hayvanseverlerle, hayvan sahipleriyle “ne yapabiliriz” konusunu yüksek sesle tartışmalı. İşte o zaman her cümlemizin başına koyduğumuz “Bozcaadalı her zaman farklıdır” şiarının altı dolmuş olur. 

 

Sözümüzü burada bitirirken yaşanan bu kötü olayın ardından hızla kararlar alan, sorumluların tespiti konusunda gayret gösteren herkese teşekkürlerimizi yineleriz.


 

 



Bu yazı 5612 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI