Bugun...
Bozcaada Meydanı’nın Sesi Grup Meydan


Dj Anıl (Anıl Azdemir)
anilazdemir@hotmail.com
 
 

Yıllardır ada sokaklarına nam salmış, kimi zaman Bozcaada Meydanı’nda, kimi zaman sokağın birinde, bir mekanda ya da şehir dışında, bazen bir festivalde, bir anma programında ya da sosyal bir projede karşınıza çıkan adaya mal olmuş Grup Meydan’dan bahsetmek istiyorum bu yazıda..


Grubun kaptanı Serkan İlik’in, "Grup Meydan biraz Grup Yorum’a benzer. Her  konserde değişik müzisyenle çıkabilir" diye özetlediği Grup Meydan, adanın meydanında başlayan bir serüvendir. İlik ailesinin büyükleri Ercan ve Selda kardeşlerin anıtta az kişiyle başlayıp onlarca kişiye, gece sonu bazen yüze yakın dinleyicinin olduğu mini konser tadında geçen samimi dost ortamlarıyla başladı. Bazen bu ortama Türkiye’nin en iyi müzisyenleri, şarkıcıları, yazarları da katıldı. Kimisi şarkı söyledi, kimisi enstrümanıyla şarkılara eşlik etti. Tarık, Haluk abi, Umut, Selahattin abi, Mutlu, Uğur Hoca, Hasan yıllar içinde gruba katkı verdiler, konsere çıktılar. Hepsi Grup Meydan’ın bir parçası oldular.

Meydan’ın bugünkü kadrosu, Serkan İlik (Bağlama, Vokal), Serhat Tanınmış (Klarnet), Anıl Azdemir (Gitar, Back Vokal), Mustafa Tınç (Bass, Back Vokal), Mustafa Boruzan (Ritim)'dir. Grup, özgün müzik, türkü, Türk Halk Müziği, Anadolu Rock ağırlıklı olarak müzik yapıyor. Tabii Grup Meydanı'n kurucu isimleri Ercan ve Selda abla da ara ara gruba katılarak emekliliklerinin tadını çıkarsada, halan daha gruba destek veriyor.

Yer yer 90’lar, Türk Hafif Batı Müziği şarkılarına da repertuvarında yer veriyor. Konserlerine şarkılara eşlik etmesi, çalması ya da şiir okuması için adalıları sık sık konuk alıyor. Geçen senelerde Grup Meydan üyeleri Ton Tv'de bir müzik programına konuk olarak katılmış, grubun lideri Serkan İlik, "Küçük yerde yaşamanın faydalarından birisi müzik yaptığınız insanları çok iyi tanıyorsunuz ve armoni geçişlerinde kimin nasıl tepki vereceğini anlayabildiğiniz için bu çalınan şarkılara da yansıyor. Gruptaki herkes birbirinin nerede nasıl bir atak yapacağını tahmin ediyor ve birbirini tamamlıyor. Bozcaada'daki konserlerde konuk olarak bize eşlik etmek isteyenlere her zaman kapımız açık" röportajını vermiştir.

Adalı müzisyenlerden oluşan Grup Meydan Ton Tv’de!


Adını Bozcaada Meydanı'ndan alan Grup Meydan bir okul gibi mezunlar çıkartıyor. Kimi müzisyen geliyor yazın gruba eşlik ediyor. Kimi müzisyen konserlere katkı sağlamak için eşlik ediyor. Yıllar içinde grupta çalan müzisyenler değişse bile, Grup Meydan efsanesi devam edeceğe benziyor...


Benim Gözümden Grup Meydan...


Lise zamanı çok amatör bir rock grubumuz vardı. Orada bateri çalıyordum. Üniversite bitip adaya döndüğümde iki kere davul aldım ve bu işlerin adada daha da zor olduğunu anladım. Bass gitar aldım. Onun yanında bir tane de akustik gitar aldım. Uzun zamandır Serkan'ın ısrarına dayanamayıp gitara tekrar başladım. Abim Türk Halk Müziği'ne hakim olduğu için belirli belirsiz bazı şarkılara kulak aşinalığım vardı. Uzun süre müzikle ilgilenince müziğin tarzından çok ruhuna yönelmeye başlıyorsunuz.

Grup Meydan bu kez Altınoluk’ta konser verdi

Örneğin sağlam bir Pink Floyd şarkısı ile Neşet Ertaş şarkısı çok farklı tarz olmasına rağmen ikisinde de aynı ruh halinin yakalandığını gördüm. Ya da sert bir Alevi türküsünde Led Zeppelin'in o içinden fırlatacak enerjisini gördüm. Daha da keyif almaya başladım. Şarkıyı çalarken bazı anlar vardır... Bunu daha çok enstrüman çalanlar anlar. Şarkının bir yerinde öyle bir ara akor atarsınız ki şarkıyı çalmak size daha güzel gelir. Grup Meydan'a daha da alıştım. Grubun bassçısı Mustafa Tınç iyi bir müzik adamı. Serhat nerede ne çalacağını iyi bilen bir müzisyen. Serkan iyi bir gözlemci, Mustafa Boruzan zaten konser anında gülümsemesiyle bizim neşe kaynağımız. Konserlerde bazen öyle anlar oluyor ki. Hiç çalmadığımız bir şarkıyı çalıyoruz. Haftalarca çalışılsa ancak böyle çalınabilir... Ada halkı da bizden desteklerini hiç esirgemiyor. Nerede konserimiz olsa gelip bize eşlik ediyorlar. Grup adına tüm Bozcaadalılara teşekkürü bir borç bilirim...

Dj Anıl'ın Ocak Ayı Listesi
 
Listenin Spotify linki için >tıklayınız<
 
1 - Ahmet Kaya - Söyle
 

 

2 - Erkin Koray - Arap Saçı
 
 
 
3 - Edip Akbayram - Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz
 

 

4 - Özlem Özdil - Yine Dost Yaralanmış
 

 

5 - Selda Bağcan - Ah Yalan Dünya
 

 

6 - Zülfü Livaneli - Kan Çiçekleri
 

 

7 - Neşet Ertaş - Yazımı Kışa Çevirdin
 
Bonus: Moğollar - Ağrı Dağı Efsanesi
 
 
 


Bu yazı 2836 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI