Bugun...
Dj Anıl'dan Ağustos listesi


Dj Anıl (Anıl Azdemir)
anilazdemir@hotmail.com
 
 

29 Haziran'da, ada gençlerinin çoğunun çocukluk anılarının katledilişinden sonra, geçen ay liste paylaşmak istemedim. Bu kadar kötü bir ölümü hak etmiyordu Abbas kardeşimiz. Çocukluk arkadaşımızı sevgiyle anıyorum. 

Adamızın yeni sakinlerinden Ceylan Ertem’in konseri 2 Ağustos’ta Salhane’deydi. Keyifli bir atmosferde gerçekleşen, ara müziklerini çaldığım konserde, Ceylan Ertem sıkı bir playlistle, "Siz adaya hoşgeldiniz, ben buradaydım zaten." dercesine izleyenlerin kulaklarının pasını sildi. Kendi şarkılarının yanında birçok cover şarkıya da yer veren Ceylan Ertem, dinleyicilerine unutulmaz anlar yaşattı. En sevdiğim şarkısı "Nilüfer"i canlı dinlemek keyifliydi. Ama konserin en ters köşe şarkısı "Sezen Aksu - Adem Olan Anlar" coverı idi. Herkesin gözlerinde, "Aaa evet bu şarkı vardı dimi" ifadesi okunuyordu. Umarım adanın lodosunun naifliği, poyrazının sertliği, gün batımının nihai renkleri, sokaklarının hisleri şarkılarına ilham olmaya devam eder, biz de bir yerlerde içeriği tanıdık gelen, anlatılış biçimi farklı seslerini dinleriz.

Temmuz ayında, konserine gittiğinizde sizi başka başka diyarlara götüren Lorenna Mckennitt’i İstanbul’da izleme şansım oldu. Ölmeden önce yapılacaklar listemdeydi bu konser. Bütün salonu, uçsuz bucaksız çayırlara götürdü Lorenna... Setlist harikaydı. Sahnedeki müzisyenlerin enerjileri keyifliydi, özellikle keman ve çello... Konser sonuna doğru MFÖ’nün Fuat Güner’ini sahneye davet edip, beraber "Tango to Evora" (Bizim bildiğimiz coverı Nilüfer - Çok Uzaklarda) çaldılar. Bu şarkıyla beraber duygusal bir atmosfer oluştu. Öğrendiğim kadarı ile Fuat Güner Lorenna’yı TR'deki programına davet etmiş, programda beraber bu şarkıyı çalmışlar. Konserde her şarkı sonrası "I love Lorenna" diyen kişiye hep tebessüm ile cevap veren, o tatlı, kibar, naif sanatçıyı umarım tekrar izleme şansımız olur.

Ceylan Ertem’den bir hafta önce Salhane’de Moğollar konserini izledim. O sarı binanın asi duruşuna yaraşır sıkı bir konserdi. Cahit baba; bir Avrupa turnesine Hiko dayının da gruba eşlik ettiğinden bahsetti. Hiko’yu özlemle andı. Biraz yorgun olduklarından bahsedip, konsere kaldıkları yerden devam etti. Gayet keyifli, iyi bir performans gerçekleştirdiler. Barış Manço’dan Cem Karaca’ya zamanda yolculuk yaşadık. Madımak’ta adice yakılanlar için her konserinde söyledikleri "Issızlığın Ortasında" şarkısıyla hüzünlendik. "Geri Sar"la eskilere selam çaktık. "Gari de Gari" ile zıpladık. Adayı beğendiklerini belirterek konserlerini bitirdiler. Arayı çok uzatmadan adada konsere tekrar gelirler umarım.

15 Ağustos 2001’de Yavuz Çetin’i kaybetmiştik. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi müzisyenlerin biri olan Yavuz Baba’ya bir şarkı ile saygı duruşunda bulunmak istedim.

Sevgi ile...
 
Listenin Spotify Linki : >Tıklayınız<
 
1 - Moğollar - Issızlığın Ortasında
 
2 - Ceylan Ertem - Nilüfer
 
 
3 - Waldeck - Never Let You Go
 
 
4 - St Germain - Rose Rouge
 
 
5 - Nina Simone - Sinnerman (live)
 
 
6 - Jamiroquai - Little L
 
 
7 - Büyük Ev Ablukada - Hoşçakal Kadar

Bonus : 
 
Yavuz Çetin - Benimle Uçmak İstermisin?



Bu yazı 2251 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI