Bugun...
Dj Anıl'dan Ekim listesi


Dj Anıl (Anıl Azdemir)
anilazdemir@hotmail.com
 
 

Ekim ayının ilk gününde Ayazma’nın yazdan daha sıcak suyunda, sakin ve keyifli plajında denize girmenin mutluluğu ile yazıma başlıyorum. Hava yaz günü gibi, güneş yakıcı, yaklaşık 25 - 35 kişi, günü değerlendirmek için buraya gelmiş, günün tadını çıkartıyor. Kimsenin yüzünde mutsuz bir ifade yok. Hatta Ekim ayında denize girebildikleri için keyifler yerinde. 

Bir- iki senedir herkesin ağzında bir 90’lar muhabbeti! Nereden çıktı bu 90’lar? Yeni şarkılar o kadar kötü mü ki 90’Lar müziğine ihtiyaç duyuyoruz? Neden herkes gittiği yerlerde 90’lardan birşey duymak istiyor?
 
 Biraz sert olacak ama bir kaç senedir, yılda maximum 5 ya da 6 iyi şarkı çıktığı inancındayım. 2010’ların popüler müziği Deep House biLe kendini tüketmiş, 70’lerin, 80’lerin sevilen şarkılarını cover yaparak, eskiden yapılmış parçaları dinleyicinin önüne tekrardan koyuyor. Yani üretim olmadığı için, olan şeyleri aranje edip tekrar tekrar dinleyici önüne koyup piyasayı devam ettiriyor. Peki neden bu böyle? Neden üretemiyoruz? Kişisel görüşüm; müziğin içinde artık emek yok ve duygu yönünden çok yozlaştık. Konuyu açacak olursam; bir kişi bilgisayarın başına geçtiğinde 10  enstrümanın yaptığı herşeyi kaydedebiliyor. Aslında kötü bir şey değil bakarsak. Ama 10 tane farklı fikir, bir şarkı üstüne yoğunlaştığında neler çıkıyor siz düşünün.
 
   Diğer konuya gelecek olursam; eski şarkılara baktığımızda hep samimiyeti görüyoruz. Ayrıştırıcı duygular yok, pek fazla. Ama şimdiki şarkılara bakınca, nefret söylemleri, kin, öfke.. Bakkal müzik yapan popüler ünlülerin sözlerine bakabilirsiniz. 90’larda Barış Manço’nun "Müsadenizle Çocuklar" klibini hatırlayın. Dönemin bütün ünlüleri aynı klipte. Birkaç örnek daha verilebilir bu tip işlere. Bu zamanın en popülerlerine bakacak olursak, Sezen Aksu, Nazan Öncel, Tarkan, Kenan Doğulu, Mustafa Sandal, Sertap Erener hep 90’ların terbiyesini almış sanatçılar. O yüzden bakkal müzik yapan şarkıcıların arasında ayakta kalabiliyorlar. Başka bir konu ise Yavuz Çetin, Uzay Heparı ve Onno Tunç gibi aranje eden kaliteli müzisyenlerin olmasıydı. Eskiden şarkıların hikayesi varmış. Şimdi para kazanmak için yapılıyor. Hikayesi olmayan şey birgün silinir gider.
 
  Size Ekim ayına yaraşır, arada kalmış, 90’lar hafif pop müziği listesi yaptım. Umarım sizde şarkıları dinlerken bu şarkıyı unutmuşum hissini yaratırım. Yani kısaca 90’lar partilerinde denk gelmeyeceğiniz tipten şarkılar paylaşıcam.
 
Selamlar...
 
Listenin Spotify linki: >Tıklayınız<
 
1 - Tarkan - Selam ver
 
 
2 - Mustafa Sandal - Bir Tanem
 
3 - Sezen Aksu - Adem Olan Anlar
 

 

4 - Kayahan - Kara Saplantım

 

 

5 - Aşkın Nur Yengi - Hiç Ummazdım
 

 

6 - Nazan Öncel - Ben Sokak Kızıyım
 

 

7 - Harun Kolçak - Ölürüm Elinde
 

 

Bonus: 
 
Oya & Bora - Seni Bana Yazmışlar
 
                                                       


Bu yazı 2176 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI