Bugun...
Dj Anıl'dan Haziran listesi


Dj Anıl (Anıl Azdemir)
anilazdemir@hotmail.com
 
 

Yoğun bayram mesaisini bir şekilde atlattık. Adamızın eski keyfini sürmeye gelen güzel tayfalar yerini Instagram'a foto çekip koyan ya da Swarm’dan Check-in atan ruhsuz kalabalıklara bırakmaya başladı. Her yer birbiriyle aynı, hikayesi olmayan mekanlara dönüşmeye başladı. ‘Boz ada’ kimliğinden çıkmaya başladık maalesef! 

Haziran ayı listeme Türkiye’de müzik yapan içi dolu gruplardan biri olan 'Peyk' ile başladım. Şarkının adından da anlayabileceğimiz gibi farklı, eğlenceli, bir yandan da tuhaf bir parça. Hafif bir Reggae şarkıyı andıran bir havası var. Reggae demişken Bob Marley’ i anmadan olurmu hiç? Kimsenin adını bir türlü doğru yazamadığı Reggae müziğinin hizmetkarıdır kendileri. Bir yanlışı düzeltmek gerek, bu müziğin mucidi Bob Marley değildir. Müziği doğal antidepresandır. Kendisi barış güvercinidir. Müzik ve aşk ile insanların kalplerinde ki kini, öfkeyi tedavi edebileceğine inanmış bu uğurda çabalamış insandır. 

1978 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Afrika’da yokluk çeken insanlara yapılan insani yardımlara, şarkıları ile destek verdiği için ‘Barış Madalyası’ almaya layık görülmüştür. Bir futbol maçı sırasında ayak baş parmağında bir yara açıldı. Bu yara nedeniyle deri kanseri olduğu ortaya çıktı. Tedavi gereği, parmağının kesilmesini istemedi. Bob Marley’ in son sözleri, oğlu Ziggy’e idi. "Para hayatı satın alamaz" diyerek gelecek nesillere bir öğüt olarak aktarılacak bir söz etmiştir.

   Yazımı güzel bir Bob Marley sözü ile bitirmek isterim; "Dünyanın en güzel ritmi, onun senin için çarpan kalbidir."

Selamlar.

Listenin Spotify linki için >tıklayınız<
 
1 - Peyk - Don Kafa 

 

2 - The Doors - The Ghost Song

3 - Depeche Mode - Enjoy The Silence
 
 
4 - Gipsy Kings - Volare
 
5- Birileri - Kozmik Dans
 
6 - Simply Red - Stars
 7- Bob Marley - Iron Lion Zion



Bu yazı 2272 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI