Bugun...
Başkanın suskunluğunun sebebi ne?


Serkan İlik
serkanilik@gmail.com
 
 

Genco Erkal ve Şevket Çoruh’un Bozcaada Kalesi’ndeki oyununa “Kalenin fiziki şartları müsait değil” bahanesi ile engellenmesi, fener alayının Bayramiç ve Çan’da yapıldığı halde Bozcaada’da izin verilmemesi, CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı’nın AKP İlçe Başkanlığı’na yaptığı açıklama, bunların hiçbirini ben kafama göre, sırf ‘haber olsun da ortalık biraz karışsın’ diye haber yapmadım.

Hepsi de bana direkt muhataplarından gelen ve hakikaten de önemli haberler idi bizim açımızdan. Bu köşeyi yazmamdaki amaç da, herkesin içinde olduğu ve bildiği bu olayları birbiri ile konuşurken haberlere konu olduktan sonra kafasını kuma gömmeleri.

Örneğin bu haberler öncesinde ve sonrasında da bizzat Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ile de defalarca konuştum. Genco Erkal ve Şevket Çoruh’un oyunlarına yönelik engelleme için Hakan başkan haber öncesinde de sonrasında da “Siz bu konuda bir açıklama yapmayacak mısınız?” diye sorduğumda “Festival bitsin elbette ben de açıklama yapacağım. Yapmaz olur muyum?” diye cevap verdi.

Ama Hakan başkanın Gestaş vs konularında olduğu gibi yine ağzından tek kelime bir şey çıkmadı. Ki bu ayıp tüm muhalif medyada, sosyal medyada tepki görürken meclis gündemine bile taşındı. Bozcaada’nın CHP’li belediye başkanı ve CHP İlçe Örgütü’nden ise adamızda gerçekleşen bu ayıba tek bir kelime bile çıkmadı.

Ardından 30 Ağustoslarda her yıl yapılan ancak geçen yıl pandemi genelgesi nedeniyle yapılamayan fener alayına yine sözde hala geçerli olan pandemi genelgesi nedeniyle izin verilmemesi haberi… Birçok şehirde, birçok ilçede fener alayı yapıldı, hatta daha devasa etkinlikler düzenlendi. Çanakkale’de ise sadece Bayramiç ve Çan’da gerçekleşti fener alayı.

30 Ağustos günü hem yüz yüze hem de telefon ve mesaj yolu ile Bozcaada Haber’e fener alayının olup olmayacağı soruldu. Direkt konu hakkında bilgi almak için başkanı aradım. Başkan, “Biz her sene olduğu gibi yine fener alayını yapmayı çok istiyorduk. Bu nedenle resmi yazı ile kaymakamlığa başvurumuzu yaptık. Ancak bize gelen cevap Çanakkale Valiliği’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı programı dışında hiçbir etkinliğe izin verilmediği şeklinde oldu” dedi. Hakan Başkan da CHP İlçe örgütü de “Neden Bayramiç, Çan’da yapılan fener alayını biz yapamadık” diye sormadı, yine tek bir kelime bile çıkmadı.

Sevgili başkanım, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi bir milli ve birleştirici olması gereken bayramda Cumhuriyet Meydanı’nda Uğur Dündar ve CHP’li 3 grupbaşkan vekilinin konuk olduğu programa ev sahipliği yapıyorsanız ve programda meydanda AKP hükümetine sert muhalefet yapılacağını göze alıyorsanız, mikrofonu da elinize alıp sol yumruğunuzu sıkıp havaya kaldırarak “Tüm yoldaşlarımıza” diyebiliyorsanız, “Normalde 30 Ağustoslar Bozcada’da çok coşkulu geçer ama…” sözünden sonra o ‘ama’ nın devamını getirme cesaretini gösterip en azından, “Ama fener alayımıza izin verilmedi” diyebilmelisiniz. En azından o programdaki cesaret örneği gösterebilen vekillerinizin azı kadar bile “Genco Erkal’a yapılanı kabul etmiyoruz” diyebilmelisiniz diye düşünüyorum.

Gelelim son olaya… CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı AKP’yi eleştiren bir mesaj yayınlamış. Sebebi de, 30 Ağustos Zafer Bayramı günü AKP İlçe Başkanlığının sosyal medya hesabından 30 Ağustos’a, Atatürk’e yönelik hiçbir mesaj paylaşılmaması, üstüne de sadece “CHP Zihniyeti” diye bir video paylaşılması… CHP’de buna karşılık tepki gösteren bir açıklama yapmış.

En şaşırtıcı tarafı ise şu oldu: Haberin yayınlanmasının ardından Hakan başkan, CHP’nin Whatsapp grubuna “Bu cevap, bu tür paylaşımlar hangi süreçten, kimlerin onayından geçtikten sonra yayınlanıyor. Benim bile haberim yok” gibi, okuduğunuzda AKP’ye verilen cevap için son derece rahatsız olmuş gibi bir anlam çıkıyor.

Sevgili başkanım, samimiyetle soruyorum. Çekindiğiniz bir şey mi var? Nedir bu her konuda suskunluğunuz, en azından ne oldu, ne bittiğine dair bile iki çift laf edemeyişiniz. Size kavga edin, size ortalığı gerin, ülke atmosferindeki iklimi buraya taşıyın demiyoruz  ancak ülkenin bile gündemine oturan konularda olaylara sessiz kalıp sonradan da sol yumruğunuzu havaya kaldırırsanız bu farklı anlaşılır. Keşke en azından bu iddialar doğru ya da değil diye bir şey deseydiniz.

O coşkulu bayramları, konuşmaları, muhalif oyuncuları, demokrasi arenasına ev sahipliği yapıyorsanız, AKP muhalifliğinin tüm imgelerini kullanıyorsanız iki çift laf etme cesaretini de göstermeniz beklenir bana kalırsa. Eğer bu yaşananları yine geçen seçimde olduğu gibi sadece mitinglerde dile getirirseniz bu kez yemezler.

 



Bu yazı 3224 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI