Bugun...
Kemal Kılıçdaroğlu Bozcaada'ya neden gelmiyor?


Serkan İlik
serkanilik@gmail.com
 
 

Kenan Evren adaya 2 kez gelmiş, hem askerken hem de darbe sonrası Cumhurbaşkanı olduğunda. Erdal İnönü adaya rahmetli Yakar Kaptan’ın teknesi ile gelmiş. Süleyman Demirel tam 3 kez geldi. Fahri Korutürk, Cevdet Sunay, İstemihan Talay, İmren Aykut, Deniz Baykal, dönemin Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, Ahmet Necdet Sezer…
Cumhuriyet tarihi boyunca adamız devletten ve hükümetlerden yeterli desteği görmese de Kenan Evren, Süleyman Demirel gibi isimlerin yol, gemi, su gibi önemli destekleri de olmuş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da başbakanken geldi adaya. Hatta “Bozcaada’yı ziyaret eden ilk başbakan oldu”. Her ne kadar adalı bağcıların destek talebine “Siz de bağları sökün yerine zeytin dikin” dese de, ilk ziyaretinin ardından adada seçimlerden 3’üncü parti çıkmasına rağmen ikinci kez adayı ziyaret etti. Kilisenin çan kulesiyle ilgili tadilat ziyaretinden kısa süre sonra başlamıştı.

Peki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu?

25 yıl sonra -2014’te- Bozcaada’da yeniden belediye başkanlığını kazanan partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu neden Bozcaada’yı ziyaret etmez acaba?

25 yılın ardından belediyeyi kazanmışsın... Her yıl milyonu aşkın insanın ziyaret ettiği ülkenin ve hatta dünyanın en özel coğrafyalarından bir yer Bozcaada. Eh Çanakkale’ye de zaman zaman geliyorsun. Bugüne değin birkaç saat de olsa vakit ayırmayı neden düşünmedi mi acaba?

Tabii konu sadece adayı hiç ziyaret etmemiş Kılıçdaroğlu değil. Çanakkalemizin iki milletvekili var CHP'li. İkisi de adaya sık gelirler ama maalesef genelde gezmeye, yani tatile gelirler. Sorun bakalım Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'a seçimler haricinde kendisini kaç defa ziyaret ettiler, kaç kez adada CHP yönetimi ile bir araya geldiler. Şu pandemi döneminde adanın kaç ihtiyacını sordular, kaç kez ilçe başkanı ile birlikte geldiler... Hatta şu kadarını bile sorabilirsiniz. Koca iki dönemdir seçimler hariç ilçe yönetimi ile başkan ile 5 kere bir araya gelmişler mi?

Geçen yazın sonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’i eczaneden çıkarken gördüm. Eczaneden çıkarken kendisi ile selamlaşınca dayanamadım. Hatta BOZTİD Başkanı Erkan Yavuz da biraz uzaktan konuşmalarımıza şahit oldu.

Dedim ki, "Vekilim hiç ada umurunuzda değil, sanki adayı hiç düşünmüyorsunuz gibi, adanın sorunları ne, belediyenin ihtiyaçları ne, halk CHP’li belediyeden memnun mu?" Ama daha tam konuşmamı bitirmeden sayın Erkek, "Sen Biga’da, Çan'da neler oluyor, neler yaşıyoruz, orada neler ile uğraşıyoruz, haberin var mı? En azından Bozcaada'yı yüzde 65 ile kazandık" deyince verdiği cevaba şaşırarak "Ne yani vekilim yüzde 65 ile kazanınca bitiyor mu, Erdoğan'ın 'Biz yüzde 50'den fazla oy ile geldik" demesinden ne farkı var bu mantığın" derken "Birlikte başaracağız" deyip hızlıca uzaklaştı.

Tabii ki Çanakkale vekillerinin iki adım ötedeki Bozcaada'da tatil yapmaları, gezmeleri gayet normal ve bundan mutluluk duyarız ama biraz da adanın sorunları için adayı ziyaret etseler keşke.

Bakın Bülent Turan da adayı en çok ziyaret eden vekiller arasında. Ama gezmeye değil açılışlara, parti içi görüşmelere geliyor. Adada hiç iktidara gelmeseler de her adaya geldiklerinde partisinin ilçe başkanından tut tüm yönetimle bir araya geliyor. Hatta her defasında adalıların dertlerini de birebir dinliyor.
Çok uzatmak istemiyorum. İlk olarak CHP’li Çanakkale milletvekillerini belediye ile ilçe örgütü ile daha çok temas etmesini, belediyenin, halkın sorunlarını, taleplerini daha iyi ve daha sık dinlemesini öneriyorum. Yoksa Bülent Turan’ın gönderdiği eski ama ada için önemli olan bir arazöz için belediye başkanınızı sık sık teşekkür ettirmek zorunda kalırsınız. Örnek, İstanbul’dan, belki İzmir belediyesinden isteyebileceğiniz çöp arabası ile hem kendi belediye başkanınızı kimseye minnet ettirmezsiniz hem de yağ yakmayan, sokakları yağ lekesi doldurmayan bir çöp arabamız olur.

Bir de Sayın Kılıçdaroğlu’na mümkün zamanda, Bozcaada’yı hatırlatırsanız belki bir gün çıkar gelir Bozcaada’ya.



Bu yazı 2794 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI