Bugun...


kostasalto

Bugün gerçekleşen ek seferler tepki çekti
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bozcaada'da seferler haftada ikiye düşürülürken, bugün yapılan planlı iki sefer haricinde Gestaş'ın 2 ayrı ek sefer yapması tepkileri de beraberinde getirdi. Bozcaada Haber ek seferlerin sebebini yetkililere sordu.

Mobil Reklam

Bugün gerçekleşen ek seferler tepki çekti
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Hatırlanacağı üzere 29 Mart Pazar günü toplanan Bozcaada İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu koronavirüs tedbirleri kapsamında Bozcaada-Geyikli hattındaki seferleri Pazartesi ve Cuma günleri olmak üzere haftada ikiye düşürmüştü. 

Ancak bugün planlı yapılan seferlerin haricinde Gestaş, Bozcaada'dan 09.45, Geyikli'den 10.30 ile Bozcaada’dan 18.30, Geyikli'den 19.00 olmak üzere iki ek sefer düzenledi ve ek seferlerinde duyurusunu gerçekleştirdi.

Yaşanan bu durum ise birçok adalı tarafından tepki ile karşılandı. Tepkilerini Bozcaada Haber’e ileten adalılar, "Ada dışından gelen işçilere, pazarcılara yasak varken kamyon ve kamyonculara neden yasak yok? Bu da bir risk ve tehlike değil mi?" şeklinde konuştu.

 

Sosyal medyada dile getirilen ve de Bozcaada Haber'e de iletilen konu hakkında Serkan İlik Kaymakam İbrahim Gültekin ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ile görüştü.

Alınan tedbirleri ve uygulamaları bugün Geyikli iskelesine geçerek bizzat sahada denetleyen Kaymakam Gültekin, ek seferlerin adaya malzeme taşıyan kamyonların gecişi nedeniyle gerçekleştiğini, adaya gıda malzemesi getiren toptancıların kamyonlar nedeniyle feribota binemediğini, bu nedenle de gıdalar için ek sefer düzenlendiğini belirtti. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında adaya işçi getirilmesinin yasaklanması kararlarının ardından bugün gördüğü manzaranın kendisini de şaşırttığını ifade eden Kaymakam Gültekin, adalılardan bu konuda hassasiyet bekldiklerini, gerekirse inşaat işlerine de bir süre ara vermeleri gerektiğini ifade etti. Kaymakam Gütekin ada dışından gelen kamyon ve inşaat malzemesi taşıyan büyük tonajlı araçların geçişleri için de Bozcaada İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu'nu en kısa zamanda toplayacağını, ilave kararlar alınabileceğini söyledi.

Öte yandan Kaymakam Gültekin 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağının bu tür tedbir kararları nedeniyle ileri bir tarihe alınabileceğini ifade etmişti.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Başkan Yılmaz ise, adaya geçişler ve de ada merkezindeki devam eden çalışmalar ile ilgili ek ilave tedbirler alınarak genişletilmesi gerektiğini düşündüğünü aktardı.




Bu haber 4481 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ