Bugun...


kostasalto

“Revize edilen imar yasasına karşıyız”
"Revize edilen imar planına karşıyız"   Bozcaada Forum yönetimi yeni imar yasasının revize edilmesine rağmen karşı geldikleri bazı maddelerin aynen geçmesine tepki gösterdi.   Bozcaada Forum yönetimi tarafından yapılan ...

Mobil Reklam

“Revize edilen imar yasasına karşıyız”
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

“Revize edilen imar planına karşıyız”

 

Bozcaada Forum yönetimi yeni imar yasasının revize edilmesine rağmen karşı geldikleri bazı maddelerin aynen geçmesine tepki gösterdi.

 

Bozcaada Forum yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “11 Temmuz 2013 tarihinde aktif toplantılarına başlayan Bozcaada Forum’un bu süre zarfında özellikle 2 temel konu gündeminde yer almıştır. Kanalizasyon ve Atık Su Sorunu ve Yeni İmar Planı konuları için yoğun çalışmalar düzenlenerek hem ada ölçeğinde hem de yurtiçi ve yurtdışında bu konular hakkında kamuoyu oluşturulmuştur. Yeni İmar Planı, Bursa Şehir Planlamacıları Odasından temsilcilerin katılımı ile yapılan konferansla Bozcaada halkı doğru olarak bilgilendirilmiştir. Yeni İmar Planı konusundaki endişelerimiz Change.org da yer alan imza kampanyası ile yurt içi ve yurt dışında büyük ses getirmiştir. Ayrıca ilgili mercilerle uzman bir heyet oluşturularak görüşülmüş endişelerimiz yüz yüze dile getirilmiştir. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda Yeni İmar Planının onaylanması bir süre ertelenmiş ve revize edilmiştir” denildi.

 

YAKIN TAKİP SÜRÜYOR

 

Bozcaada Forum’un aktif toplantılarına kısa bir süreliğine ara verdiği ancak Kanalizasyon ve Atık Su Sorunu ve Yeni İmar Planı konuları hakkındaki gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürdüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“26 Aralık 2013 tarihinde revize edilen Yeni İmar Planı Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıkmıştır. 1 ay boyunca askıda kalacak Yeni İmar Planı’nın bir nüshasına ulaşmak için birçok sorunla uğraşmak zorunda kaldık. İlk incelemelerimize göre, bu revize plan daha önce itiraz ettiğimiz birçok maddeyi aynen barındırmaktadır. Bozcaada Forum Katılımcı ve Destekçilerinden ricamız bu planı inceleyip bulgu, bilgi, itiraz ve önerilerini bizimle paylaşmalarıdır. Bu konu hakkında Mimar, Oda temsilcisi ve Avukat arkadaşlarımızın özellikle bizimle en kısa zamanda irtibata geçmelerini bekliyoruz. Tüm bu ön incelemeler sonucunda atılacak gerekli adımları hep beraber kararlaştıracağız.”




Bu haber 3252 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ