Bugun...


kostasalto

Boyama şenliğindeki çocuklarla "Hiko Dayı" anıldı
Eylül ayında talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden adalıların sevgilisi “Hiko Dayı” lakaplı Hikmet Yiğit, arkadaşları ve adalı dostları ile birlikte Bozcaada’da anıldı. Aramızdan ayrılışının 41. gününde sevenleri tarafından anılan Hiko Dayı’nın, çocuk parkında hayal ettiği ‘engelli salıncağı’ ise ailesi ve sevenleri tarafından gerçekleştirildi.

Mobil Reklam

Boyama şenliğindeki çocuklarla "Hiko Dayı" anıldı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

17 Eylül’de Salhane’de “Bulutsuzluk Özlemi” konserinin ardından evine giderken talihsiz bir şekilde aramızdan ayrılan Hiko Dayı için, arkadaşları ve sevenleri Bozcaada’da anma etkinliği düzenledi. Vefatının 39. gününde yani geçtiğimiz Cuma günü, Hiko Dayı için Cuma namazı sonrası Alaybey Camii önünde pilav hayrı yapıldı.  40. gününde ise ailesi, Hiko Dayı’nın son yolculuğuna uğurlandığı Çanakkale Şehitler Camii’sinde de pilav hayrı yapıldı.

ENGELLİ SALINCAĞI HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Pazar günü ise Hiko Dayı, çocuk parkı ve Salhane’de gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle anıldı. Aynı zamanda adalı çocuklarla birlikte sokak boyama şenliği de yapıldı.

Dün Zübeyde Hanım Park’ının yanındaki çocuk parkında düzenlenen anmaya Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve Hiko Dayı’nın ada dışından ve adadan birçok dostu katıldı. Bu arada masrafları Hiko Dayı ve arkadaşları tarafından karşılanan çocuk parkındaki oyun aletleri, anma öncesinde kuruldu. Oyuncaklar arasında ise Hiko Dayı’nın çocuk parkında hayal ettiği “Engelli Salıncağı” ise dikkatlerden kaçmadı. O esnada adalı Azize Balkan’ın engelli oğlu “Ada” da uzun yıllar sonra ilk defa salıncağa bindiği öğrenildi.

Yıllar önce geçirdiği bir rahatsızlığın ardından talihsiz bir şekilde hala hastalığı ile mücadele eden Ada’nın fedakar annesi Azize Balkan, bu mutluluğu kendi Facebook sayfasından şu sözlerle paylaştıı:

"Bozcaadalıların sevgili Hiko Dayısı, engelli çocuklar için düşündüğünü gerçekleştiren babası, kardeşleri ve arkadaşlarına ve de Belediye Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum.. Oğlumun sağlıklıyken çıkmadığı, 6 yıldır giremediğimiz çocuk parkına girebilmemize sağlayan HİKO dayı huzur içinde uyu...."

Salhane'de yapılan anma organizasyonunda gösterilen video 

Hiko Dayı, son olarak arkadaşları Salhane’de yapılan video ve fotoğraf sunumu ile anıldı.




Bu haber 8455 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ