featured

Bozcaada Belediyesi, işletmelerin kapanış ve müzik saatini belirledi





Bozcaada Belediyesi, adanın gözbebeği işletmesi Salhane’nin belediyeye ciddi anlamda maddi katkı sağlayacak, nitelikli hizmet sunan, kurallara uyan bir eğlence mekanına dönüşeceğini açıkladı. Bozcaada Haber’in Salhane anketi ise sonuçlandı. Ayrıca belediye yönetimi adadaki müziğin ve işletmelerin kapanış saatlerini de belirledi. Buna göre, sezonda açık alanda müzik saat 24.00’te kapanacak, fakat belediyenin işletmesi Salhane’de (kapalı alanda) gece 02.00’ye kadar devam edecek.

Bozcaada Belediyesi, son günlerde tartışılmaya devam edilen Salhane konusunda açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:



“Salhane Müdürü olan Sn. Gürcan Yalçın’ın istifasıyla boşalan pozisyon ile ilgili olarak Bozcaada Belediye Başkanlığımızca, Kent Hizmetleri’ne bağlı çalışmak üzere, eğlence ve işletme sektöründeki tecrübesinden faydalanmak üzere Sn. İlke Diler ile görüşülmüş ve kendisi ile 5 aylık süre için şirket bünyesine dahil olarak, İşletme Sorumlusu olarak anlaşılmıştır. Bozcaada Kent Hizmetleri; bu mekanın düzeni, sağlıklı bir şekilde işlemesi, belediyemize ciddi anlamda maddi katkı sağlaması, aynı zamanda adada nitelikli hizmet sunan, kurallara uyan örnek bir eğlence mekanı olması konusunda titizlikle çalışmaktadır”.Bozcaada Haber’in sosyal medya hesabından yapılan anket ise sonuçlandı. 874 kullanıcının katıldığı ankette Salhane’nin “Eski günlerdeki gibi eğlence mekanı olmalı” seçeneği yüzde 44 iken ilk sırada sonuçlanırken, “Mevcut hali ile gündüz plaj, akşam kafe” seçeneği ise ikinci sırada yüzde 32 oy aldı. Ankette “Ada halkı ve misafirlere yönelik sosyal tesis” seçeneği ise yüzde 13, “Kültür ve sanat ağırlıklı işletme olabilir” diyenler ise yüzde 10’da kaldı.

İŞLETME KAPANIŞ SAATLERİ BELİRLENDİ



Öte yandan yeni belediye yönetimi, işletmelerin kapanış saatini de belirledi. İşletmelere tebliğ edilen karara göre, açık alanda müzik yayını yapan tüm işletmeler saat 24.00’te müziği kapatacak. İçkili, içkisiz lokanta, içkili-içkisiz kafe, bar, kahvehane gibi işletmeler 01.30’da işletmelerini kapatacak. Büfe, market, kokoreççi, çorbacı gibi işletmeler de gece 02.30’da kapanacak.

Kapalı alanı bulunan işletmelerde ise müzik 02.00’ye kadar devam edecek. Bu durumda ise gece 02.00’ye kadar müzik yayını yapabilecek tek mekan ise Salhane olacak. Belediye, sokak arasında yükselen ve adalıların şikayet ettiği gürültü kirliliğinin önüne geçmeyi hedeflerken, merkezden biraz uzakta bulunan Salhane’yi ise hem eğlenceye alternatif yaratmak hem de belediyeye ciddi ekonomik gelir elde etmeyi hedefliyor.

Ayrıca Bozcaada Belediyesi, meyhaneler sokağında ise işletmelerden yükselen gürültüyü ve yaşanan kaosu engellemek için ortak müzik sistemini devreye sokmaya hazırlanıyor. Böylelikle gece 24.00’e kadar meyhaneler sokağındaki işletmelerde ortak müzik çalınacak. Meyhaneciler, yaklaşık bir, bir buçuk saat eğlence müziğine devam edileceğini, bu hususta belediyenin esneklik sağlayacağını belirtiyor.

 

 

Bozcaada Belediyesi, işletmelerin kapanış ve müzik saatini belirledi




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam