featured

Bozcaada Kaymakamı Kara’nın Görevi Sona Erdi





Kaymakam Vekili olarak Bozcaada’da 1 buçuk yılı aşkın görev yapan Muhammet Mustafa Kara’nın adadaki görevi sona erdi. Ankara’ya kaymakamlık eğitimini tamamlamak üzere bugün adadan ayrılan kaymakamın özel aracı personel eşliğinde 18.00 feribotu ile Geyikli’ye geçirilirken, Kaymakam Kara’nın ise eşi ile birlikte feribotun kalkmasına 5 dakika kala Sahil Güvenlik Botu ile Geyikli’ye geçmesine adalılar da şaşırdı.

23 Ağustos 2022 tarihinde Bozcaada Kaymakam Vekili olarak göreve başlayan Kaymakam Muhammet Mustafa Kara’nın adadaki görevi sona erdi. Bozcaada’da vekaleten kaymakamlık koltuğuna oturan 32 yaşındaki Kaymakam Kara’nın önce Ankara’da kaymakamlık eğitimlerine devam edeceği, bir süre sonra da kaykamamlık kursunu tamamlamak için yurtdışı eğitimine katılacağı öğrenildi. Dün Ayazma’da Kaymakam Kara için düzenlenen veda yemeğine ise sadece kaymakamlık personeli ve Kaymakam Kara’nın mesai arkadaşları katıldı. Adada ilk kez bir kaymakamın veda yemeğine ise belediye başkanı, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri davet edilmedi.



AYNI DAKİKALARDA ARACI FERİBOTLA, KENDİSİ SAHİL GÜVENLİK BOTU İLE GİTTİ

Kaymakam Kara’nın bugün 18.00 feribotu ile adadan ayrılacağı biliniyordu. Kaymakam Kara’yı uğurlayanlar arasında Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, CHP Bozcaada İlçe Başkanı Bahar Mete Bağdır ve AKP Bozcaada İlçe Başkanı Sinem Tabak da vardı. Ancak şahsi aracını kaymakamlık personeli ile feribota bindiren Kaymakam Kara’nın Sahil Güvenlik Botu’nu kullanarak adadan Geyikli’ye geçmesi iskele üstünde vedalaşmak için bekleyenleri de şaşırttı.



Kaymakam Vekili Kara’nın yerine gelecek isim de belli oldu. Geçen yıl 23 Mayıs’ta İçişleri Bakanlığı 111. Dönem Kaymakam Adayı olarak Bayburt Valiliği’nde göreve başlayan 1996 doğumlu kaymakam adayı Mehmet Halit Haydaroğlu’nun Bozcaada Kaymakam Vekili olarak atandığı öğrenildi. Bozcaada’nın yeni kaymakam vekili Haydaroğlu’nun ise önümüzdeki günlerde göreve başlayacağı bekleniyor.

Bozcaada Kaymakamı Kara’nın Görevi Sona Erdi




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam