Bugun...


kostasalto

Bozcaada bu fiyatlara tepki gösteriyor
Bozcaada’da bayram tatilinde yoğunluk yaşanacağını ve boş oda bulmanın zorlaşacağını bilen bazı konaklama tesisi işletmecileri fiyatlarını “yine” fahiş oranda arttırdılar. Üç günlük bayram tatilinde ünlü bir internet sitesinde odaların gecelik iki kişi için 700 TL ila 1000 TL, bodrum katlarında ise 500 ila 600 TL arasında satıldığını gören adalılar durumu Bozcaada Haber’e bildirdi.

Mobil Reklam

Bozcaada bu fiyatlara tepki gösteriyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’ da  yine bayram tatili öncesi fahiş konaklama fiyatı şoku yaşanıyor. İnternet üzerinden fiyat ve konaklama tesisi araştırması yapanlar, son birkaç gündür bazı yerlerin verdiği fiyatları görünce gözlerine inanamadılar. Bayram tatilinde yoğunluk yaşanacağından o tarihte boş oda bulmanın neredeyse imkansız olacağını bilen bazı konaklama işletmecileri, fiyatlarını fahiş oranda arttırdı. Bir otelin ise internette verdiği gecelik fiyat iki kişi için 1000 TL idi.  Normal sezonda iki kişi en fazla 200 TL’den fiyat veren bazı konaklama işletmecileri de bodrum katlarındaki odaları 500-600 TL arasında satışa sundu.

 

EN BÜYÜK TEPKİ YİNE OTELCİLERDEN

 

Fiyatlarını fahiş oranda arttıran bu işletmecilere ise en büyük tepki yine otel sahiplerinden geldi. Durumu Bozcaada Haber’e bildiren bazı otel işletmecileri tepkilerini, “Bu işletmeciler sadece kendilerine değil adaya da zarar veriyor. Zaten son yıllarda pahalı diye adı çıkan adaya bu işletmeciler zarar veriyor. Peki bu işletmecilere Belediye, Kaymakamlık denetleme yapmıyor mu?” şeklinde tepki gösterdi.

 

BOZCAADA HABER FİYATLARI TEYİT ETTİ

Şikayetlerin Bozcaada Haber’e iletilmesi üzerine Bozcaada Haber sadece internet sitesindeki fiyatlara bakmayıp o otelleri tek tek aradı. İnternet sitesinde oluşabilecek bir hatadan kaynaklanma ihtimaline karşı telefon ile müşteri gibi söz konusu işletmeleri arayan Bozcaada Haber’e verilen fiyatlar ise yine aynı oldu. Bir işletmeci ise 1000 TL’ye sattığı odanın internetten satışını kaldırdı.

 

ŞİKAYET DİKKATE ALINDI. DENETİMLER BAŞLIYOR.

Bozcaada Haber’in bazı kaynaklardan edindiği bilgilere göre, şikayetler üzerine Bozcaada Belediyesi ve kaymakamlığı bayram öncesi ve bayram tatilinde denetimleri artıracak. Bozcaada belediyesinin zabıta amirliği aracılığıyla tüm işletmelerde gerekli denetlemeleri yapması beklenirken, Bozcaada kaymakamlığı ise, bayram tatili süresi boyunca Bozcaada’ya gelecek maliye görevlilerini harekete geçirecek.

 




Bu haber 4350 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

Ahmet Dursun
17-07-2015 01:01:00

Adaya sekiz yasımdan beri gidip gelirim bu sene olduğu kadar pahalandığını görmedim. Yeni açılan bir dindurmacida ucuz hazır kulakta 3 top normal dondurmaya 15 tl ödedim. İstanbul'da yasıyorum ve İstanbul'un en Pahalı dondurmacisi bile İstiklal'de Galata kulesinde İtalya'dan Ozel getirilen sutlerle yapılan dondurmasina bu fiyatı biçmiyor. Bu bir örnek tabi ama görüyorum ki adalılar gelenleri salak yerine koymaya Çalışıyor. Bu şekilde giderse adaya gelenleri kusturursunuz. Bir şey Pahalı olabilir ancak bunu haketmesi gerekir.

ismail Seyit
14-07-2015 00:08:00

Bu konuyu düşündüğümde ilk olarak arz,talep noktasında takılsamda bu fiyat politikalarının Bozcaada turizminin imajı bakımından oldukça yaralayıcı olduğunu düşünüyorum, fiyatlarını belirlemeden önce işletmeciler işletmelerinin hizmet bakımından turizmdeki karşılığının ne olduğu konusunda daha detaylı araştırma yapmalarını öneririm. Tabelaya otel yazmakla otel olunmadığını,küçük olunca butik otel olunmadığını,son dönem sık karşılaştığımız ''deluxe room'' kavramının odaya tv yada klima koymakla oluşmadığını anlamanız gerek. rnBozcaada'da sezonun kısa olması çoğumuzu zorluyor elbet ancak bu durumun 15-20 yılda oluşmadığını yatırımlarınızı yaparken bunu düşünmemiş olmanızın faturasını turistlere kesmenizin doğru olmadığının farkına varın lütfen. Çünkü sizin hesapsızlığınızın ve/veya fırsatçılığınızın faturası hepimize kesiliyor. rnEvet daha öncede çoğu kişiden sıkça duyduğumuz ‘’Ada ucuz olmamalı’’ kısmına katılıyorum ancak makul olmak ucuz olmak anlamına gelmediğini de hatırlamanız

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ