Bugun...


kostasalto

Bu yıl ikincisi düzenlenen BIFED başladı
Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali bugün başladı. Bozcaada’daki üç mekanda gösterilen 20 belgesel ile ilk günü geçiren festivalin açılışı da akşam Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Mobil Reklam

Bu yıl ikincisi düzenlenen BIFED başladı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bu yıl ikincisi düzenlenen BIFED, yerli ve yabancı yapımlarla ilk güne hızlı bir giriş yaptı. Halk Eğitim Merkezi, Armagrandi Otel ve Dantella Cafe’deki gösterimler yağmurdan etkilense de takip eden sanatseverler de azımsanmayacak sayıdaydı.

Büyük ödül için yarışacak beş belgesel Halk Eğitim Merkezi’nde gösterilirken, Dantella Cafe’de de yine büyük ödül için yarışacak üç belgesel gösterimdeydi. Yerli yapımlardan TURAB ve Cibik en beğenilen yapımlar arasındaki yerini alırken, Myanmar yapımı Bu Topraklar Bizim, İtalyan yapımı Günaydın Taranto, Alman yapımı Metamorfoz ve İsviçre yapımı Dünyadaki En Güvenli Yere Yolculuk belgeselleri izleyicilerin beğenisini çekti.

AÇILIŞTA ÖNEMLİ KONUŞMA

Belgesel Festivali’nin açılışı da bugün (Perşembe) yapıldı. Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen açılışa Kaymakam Ababs Yeşilkuş’un katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Festival Yönetmeni Petra Holzer Özgüven ve Festival Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın birer konuşma yaptığı açılışa adalılar ve festival için adaya gelen misafirler katılım gösterdi.

Festival Yönetmeni Özgüven, “Esnafın, otellerin ve birçok yerin desteği olmasa bu yıl bu festivalin ikincisini düzenleyemezdik. Herkese teşekkür ediyorum” diyerek katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu.

Başkan Hakan Can Yılmaz İngilizce ve Türkçe olarak yaptığı konuşmasında çevre duyarlılığı ile alakalı birçok mesaj verdi. Geçtiğimiz yıl ilki yapılan festival sayesinde büyük şirketlerin kâr amacıyla çevreye verdikleri tahribatı öğrendiklerini, bu yıl da festivalin birçok önemli yapıta ev sahipliği yaptığını belirtti. BIFED’in özgür bir festival olduğunun altını çizen Yılmaz, “Türkiye’nin birçok yerinde festivaller iptal edilirken, sansüre uğrarken BIFED’in Bozcaada’da özgürce yoluna devam etmesi önemlidir. Biz Hasankeyf’te, Ermenek’te, Soma’da, Çarşı davasında, Kaz Dağları’nda, kısaca çevre ve duyarlılık konularında tarafımızı belirledik” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Açılış töreninin ardından Bisikletler Arabalara Karşı belgeseli izlendi. Festivalin ilk günü bu şekilde tamamlanmış oldu. Yarın yine yoğun bir program sanatseverleri bekliyor.

VIDEO




Bu haber 1966 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ