Bugun...


kostasalto

Paylaşan adalıların grubu kuruldu
Hala kullanılabilir olanlara değer veren, artık kullanılmayan eşyaların ihtiyaç sahipleriyle paylaşıldığı, herhangi bir şeye ihtiyacı olanların da aradıklarını buldukları ve paranın geçmediği Freecycle Bozcaada grubu Facebook'ta kuruldu.

Mobil Reklam

Paylaşan adalıların grubu kuruldu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Dünyada son yıllarda birçok köy, şehir, hatta ülkece ihtiyaçların temini için yapılan, fakat paranın geçmediği Freecycle grubunun Bozcaada ayağı geçtiğimiz günlerde kuruldu. Tüketimi azaltmayı hedefleyen sistem kendi içindeki basit kurallarla işliyor. Grup amacını; "Hala kullanılabilir olanlara değerini vermektir. Artık kullanmadığınız eşyalarınızı burada sunabilir, aradığınız eşya için talepte bulunabilirsiniz." şekllinde açıklıyor.

Açıldığı günden bu yana yıllardır Bozcaada'da yaşayan birçok kişinin de olumlu tepkisiyle karşılaşan grubun 5 gündeki üye sayısı 400'ü aştı. Bu 4 günlük süre içinde kitaptan halıya, sobadan koltuğa kadar birçok "fazlalık" ihtiyaç sahibini buldu. Hiçbir suretle paranın geçmediği, ancak takas usulüne açık olan grupta sistem genellikle karşılıksız ve beklentisiz bir şekilde, ihityaç sahipleriyle ürünleri buluşturma amacı güdüyor.

Gruba üye olmak isteyenlerin doğal olarak Bozcaada'da yaşıyor olması gerekiyor. Üyelik onayı için https://www.facebook.com/groups/1666177633639418 linkini tıklayıp, "Gruba Üye Ol" sekmesini tıklayıp, davet bekleyebilirsiniz.

 




Bu haber 2962 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ