Bugun...


kostasalto

Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi seçimlerinde tanıdık isim
İki yıl önce ARCH.ada ismi ile Bozcaada’da ofisini açan Çanakkale ve adanın tanınan mimarlarından Filiz Bahar, 4 Şubat’ta gerçekleşecek 15. Dönem Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi‘nin seçimlerine "Yeni Yüzyıl Mimarlar Ekibi"nin temsilcisi olarak giriyor. Yeni Yüzyıl Mimarlar Ekibi, bugün Mimarlar Odası Çanakkale Şube Binası’nda basın açıklamasında bulundu.

Mobil Reklam

Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi seçimlerinde tanıdık isim
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Çanakkale Mimarlar Odası’nda genel kurul yarışı başladı. 4 Şubat’ta iki listenin yarışacağı seçimde Yeniz Yüzyıl Mimarlar Ekibi’nin ekip lideri ise 2 yıl önce Bozcaada’da ofis açan, Çanakkale’nin tanınmış mimarlarından Filiz Bahar. 

Bugün saat 16.00’da Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi’nde gerçekleşen basın açıklamasını Mimar Filiz bahar okudu. Çanakkale’nin deneyimli mimarlarından Filiz Bahar, Cem Kılıçoğlu, Dilek Gülçür, Emel Sel, Erkin Canpolat, Evren Nuranoy ve Zeynep Tanrıver isminden oluşan Yeni Yüzyıl Mimarlık Ekibi’nin basın açıklaması şöyle:

Bugün burada Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi için yeni bir vizyonun temsilcisi olarak, Yeni Yüzyıl Mimarları Ekibi olarak sizlerle buluşuyoruz. 15. Dönem Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi yönemi için adaylığımızı açıklamak ve bu doğrultuda vizyonumuzu siz değerli basın mensuplarıyla paylaşmak isyoruz.

 

Şehrimiz hızla büyüyor, çeperleri genişliyor, göç alıyor ve günden güne daha kalabalık hale geliyor. Bu büyüme şehrin bütün alt ve üst yapıları üzerinde pek çok etkilere sebep oluyor. Şehrin silüe hızlı bir şekilde değişiyor ve şehir kimliği tarşmalarını beraberinde geriyor. Bu büyüme ayrıca yeni yönem modelleri ihyacını da beraberinde geriyor. Şehrin yaşamsal kararlarında Mimarlar Odasının daha akf bir kalımı her zamankinden daha büyük bir ihyaç olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca üye sayısı her yıl artan Mimarlar Odası Çanakkale Şubesiolarak aramıza özellikle yeni eklenen genç üyelerimizle daha güçlü ve hızlı bir ileşim ağını oluşturmak vesürdürmek, Çanakkale mimarlarını şehrin dinamiklerinde daha güçlü aktörler haline germek için bir kırılma noktasında bulunmaktayız. Bir şehrin mimarları arasındaki etkileşimin, sinerjinin, mesleki toplam kalitenin, oşehrin yaşanabilirliği, esteği, erişilebilirliği, markalaşması gibi konularda başat rol oynadığını harlatmak isteriz.

Bu konular sadece yerel yönemlere bırakılamayacak kadar yaşamsaldır ve çok iyi işbirlikleri gerekrir.Yeni Yüzyıl Mimarları geçmişte meslek odası içinde görev almış deneyimli ve aynı zamanda bu göreve talipmimarlardan oluşan bir ekipr. Yaşanabilir, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir kentler, kamusal fayda ve doğru meslek polikaları oluşturmak adına bir araya geldik. Bu doğrultuda Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyen temel değerleri doğrultusunda çağdaş kurumsal yapısından sapmadan, kent yağmalarına, imar yolsuzluklarına karşı durmalı, doğal ve tarihsel mirasın korunmasına taviz vermeden Çanakkale’nin faydası için daha güçlü bir şekilde çalışmaya devam etmelidir.

 

Ekibimiz siyasi oluşumlara yaslanmadan şehir ve meslek sorunlarına odaklı olarak bir araya geldi ve bu sorunları

giderecek çözümler üretmeyi amaçlıyoruz. Eksiklikleri tespit ederek sunduğumuz öneriler için bütün ileşim kanallarını kullanacak ve şehir, toplum ve meslek örgütümüz yararına tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Bütün üyelerimize eşit yaklaşarak kapsayıcı olacağız.

Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi’ni Cumhuriyemizin ikinci yüzyılında daha dinamik, daha kalımcı, şehir ve toplum odaklı bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz. Mimarlar odamızın tüm üyeleri ile birlikte şehrimizdeki doğal aktörlük rolümüzü daha güçlü hale germek ve bunun için kendi içimizdeki bütünleşmeyi tüm teknolojik araçları seferber ederek en üst seviyeye çıkartmayı taahhüt ediyoruz.

Bu hedefler doğrultusunda, şeffaf, kalımcı ve sorumluluk bilinciyle dolu bir yönem anlayışını Mimarlar Odası

Çanakkale Şubesi’ne kazandırmak için adaylığımızı açıklıyor ve desteklerinizi bekliyoruz.

 




Bu haber 1304 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ