Bugun...


kostasalto

Başkan Yılmaz: Gelin beraber yapalım
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen halk toplantısında yaptığı konuşmada, Bozcaada'da yaşanan konut sıkıntısından bahsetti. Bu konuda verdiği istatistiki bilgiler ile TOKİ’yi hem mimari, hem de konut dağıtımı açısından eleştiren Yılmaz, adadaki bütün yerel yönetim temsilcileri, STK’lar ve tüm siyasi partilere seslenerek TOKİ yerine Belediyenin önderliğinde kurulacak bir kooperatif ile bu sorunu çözmeye davet etti.

Mobil Reklam

Başkan Yılmaz: Gelin beraber yapalım
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, geçtiğimiz günlerde ada halkı ile buluştuğu toplantıda konut sıkıntısına da değindi. Konut sıkıntısı için söze, “Biz en başından beri 'Bozcaada’da konut sorunu vardır' dedik. Bozcaada’da konut sorunu yoktur diyen bir belediye başkanı halkın ihtiyaçlarına sırtını çevirmektedir.” ifadeleri ile başlayan Yılmaz ayrıca TOKİ konusunda da bir takım endişelerini ve sıkıntılarını dile getirdi.

 

TOKİ’nin 13 yılda on binlerce ev yapmasına rağmen ihtiyaç sahiplerine dağıtılan evlerin oranında kayda değer hiçbir ilerleme sağlanmadığını ifade eden Yılmaz, “Şimdi bir TOKİ var biliyorsunuz. TOKİ 2002 yılından itibaren on binlerce konut yaptı. Bu konutların mimari açıdan da çok büyük sıkıntıları var. Buna değinmeyeceğim. 2002 yılında Türkiye’de gelir düzeyi düşük olup ev sahibi olmayanların oranı %24 iken geçen 14 sene içerisinde on binlerce konut yapılmasına rağmen bu senenin verileri %23. Yani yıllarca yapılan on binlerce konuta rağmen dar gelirli vatandaşlarımızın bundan yararlanma oranı sadece %1. Bu TOKİ’nin konutları dağıtma kriterlerinde bir hata olduğunu gösteriyor.” açıklamasında bulundu.

 

GELİN BERABER YAPALIM

Başkan Yılmaz konut sıkıntısı hakkında yaptığı açıklamanın devamında şunları ifade etti:

 

"Dolayısıyla gerek TOKİ’nin bu gerekçeleri ile gerekse bizim ada mimarisi ile ilgili taşıdığımız sıkıntılarla biz diyoruz ki bunun çözümü yerel yönetimin önderliğinde, Kaymakamlık, STK’lar, muhtarlar, iktidar ve muhalefet bütün partiler bir araya gelelim. Ben belediye başkanı olarak elimi bu taşın altına sokmaya hazırım. Kriterleri belirleyelim, ihtiyaç sahiplerini belirleyelim ve belediyenin önderliğinde bir kooperatif kuralım. Ben hiçbir zaman elimde liste ile beni desteklersen sana ev vereceğim demedim, demiyorum. İktidarı, muhalefeti hep birlikte gelin kooperatif adı altında bu işi bitirelim. Ben Kaymakam beye de bunu söyledim. Bize bir hazine arazisi versin, bu kriterler içerisinde hep birlikte bu işi yapalım."




Bu haber 3029 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ