Bugun...


kostasalto

Bozcaada UEDAŞ iki çalışanı işten çıkardı
Son dönemde ülke genelinde elektrik firmalarının işçi çıkarmaları UEDAŞ’a da sıçradı. Bozcaada birimi de geçen hafta iki çalışanın iş akdini sona erdirdi.

Mobil Reklam

Bozcaada UEDAŞ iki çalışanı işten çıkardı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Sene başında gerçekleşen asgari ücret zammını fırsat bilen elektrik firmaları ülke genelinde işçi çıkarmalara başladı. Bozcaada Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. de bu kervana katılan firmaların başında geliyor. Geçtiğimiz hafta iki çalışanın iş akdini sona erdiren UEDAŞ’ta önümüzdeki günlerde işen çıkarmaların devam edebileceği, birkaç kişinin daha işsiz kalabileceği gelen bilgiler arasında.

Bir süredir kulaktan kulağa dolaşan işçi çıkarma haberlerinin doğru olduğu ortaya çıktı. UEDAŞ geçtiğimiz hafta Aysel Yurtseven ve Özcan Yavuz isimli çalışanlarını kış günü işten çıkarttı. 

2001 – 2010 yılları arasında taşeron firmada, 2010 yılından bu yana da UEDAŞ bünyesinde çalışan Aysel Yurtseven, “Geçen hafta hiç beklemediğim bir anda önce Bayramiç’te, sonra da İnegöl ve Gemlik’te çalışmam istendi. Ben Bozcaada’da çalışmaya devam etmek istediğimi söyleyince de, bazı evrakları imzalayıp ayrılmamı söylediler. Bana karar vermem için sadece 13 dakika verdiler, açıkçası bir bohça gibi kapının önüne koydular. Yetim çocuğum var, %43 engelliyim, tek başıma mücadele ediyorum. Ben 16 yıldır bu firma için canla başla çalıştım. Gerektiğinde hafta sonu da çalışarak mesai yaptım. Olaya insani boyutuyla bakıyorum. Açıkça söylemem gerekirse bu durum sebebiyle gururum incindi. Karşılığı bu mu olmalıydı? 16 yıllık kıdem tazminatım yerine 4 maaş verip, bazı evrakları imzalatmak istediler. Ben de imzalamadım ve firmayı dava açtım, hakkımı arayacağım. Hayatımı devam ettirebilmek ve çocuğuma bakabilmek için çalışmam lazım. İş arayacağım.” diyerek UEDAŞ’ın kış gününde 16 yıllık çalışanını hiç düşünmeden nasıl da işten attığını bizlerle paylaştı.

Bozcaada UEDAŞ’ta işten çıkartılan bir diğer kişi de Özcan Yavuz oldu. 5 Yıldır UEDAŞ’ta çalışan Özcan Yavuz ise, işten anlaşmalı olarak ayrıldığını, kıdem tazminatını ve 4 aylık maaşını alarak UEDAŞ’tan ayrıldığını dile getirdi.




Bu haber 5874 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
3 Yorum

adalıCLK
11-03-2016 01:31:00

Elektrik idaresinden ceplere gelen mesajda ULUDAĞ CLK yazıyorr.Merak eden araştırsın bu CLK nedir diye...... Durun ben yazayım. Cengiz - Limak - Kolin!!!!Yani afedersiniz milletin ...... diye küfür ettiği ortaya çıkan CENGİZ İnşaat.... Köprü, yol, inşaaat ihaleleriylen yolunu bulan LİMAK.... Şurda komşumuz olan Soma/Yırcada zeytin ağaçlarını doğrayan KOLİN..... Bunlardan her şey beklenir!!!!!

Adnan ilter
11-03-2016 00:26:00

İşten çıkarılan arkadaşlarımızın konusuyla emekten yana bir insan olarak ilgileneceğim. Bozcaadamıza yıllardır en iyi şekilde hizmet veren bu iki çalışkan ve deneğimli arkadaşımızın haklarını koruyacağız.

canan topçuoğlu
11-03-2016 00:19:00

Gerçekten çok üzüldüm 16 yıllık emek hiçe sayılmamalıydı .Bizlere düşen sevgi ve saygı ile hizmet veren kardeşimize sahip çıkmak Sayın Kaymakam Bey ,Sayın Belediye Başkanı Kent Konseyi Başkanı Öznur Hanım ve Parti Yöneticileri dilerim duyarlı yaklaşır bu adaletsizliği gidermek adına yardımlarınızı esirgemezsiniz Saygılarımla

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ