Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da girişimci olmak
  Bozcaada’da girişimci olmak   Bozcaada'da turizmin gelişmesiyle birçok kişi bu sektöre geçiş yaparken, bazıları ise çeşitli iş kollarında yatırımlar yapmaya başladı. VIP taşımacılık hizmeti başta olmak üzere ...

Mobil Reklam

Bozcaada’da girişimci olmak
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 

Bozcaada’da girişimci olmak

 

Bozcaada’da turizmin gelişmesiyle birçok kişi bu sektöre geçiş yaparken, bazıları ise çeşitli iş kollarında yatırımlar yapmaya başladı. VIP taşımacılık hizmeti başta olmak üzere farklı sektörlerde boy gösteren Özkan Erol ile “Bozcaada’da girişimci olmak” üzerine bir röportaj yaptık.

 

Bozcaadalı gençler iş hayatına nasıl adım atmalı, adada işsizlik sorunu var mı, turizm dışı sektörlere yatırım yapmanın artı ve eksileri neler? Tüm konuları Bozcaada’da çeşitli sektörlerde hizmet veren Özkan Erol ile konuştuk.  Adada uzun yıllar berberlik yapan Özkan Erol bu mesleği bıraktıktan sonra kuryelik yapmaya başladı. Akabinde 3-4 yıldır hem turizmci hem de market sahibi Ahmet Kocamış ile birlikte çeşitli sektörlerde atılımlar yapmaya başladı. Genç ortaklar Kurye&VIP taşımanın yanı sıra market, iki farklı dondurmacı, rent a car hizmeti vermeye başladı. Biz de kendilerine Bozcaada’da girişimci olmanın farklılıklarını sorduk.  İşte Özkan Erol ile kısa sohbetimiz;

-          Özkan Erol kimdir? Biraz sizi tanıyabilir miyiz?

-          İş hayatıma erkek berberliği ile başladım. 1997 yılında çırak girmiştim. 2001 yılında kalfa, 2004 yılında usta oldum. Sonrasında askerliği bitirdim ve akabinde kendi dükkanımı açtım. Sonra iki üç sene sonra kurye işine geçtik. Halen nakliye işimiz devam ediyor ve Çanakkale Bayramiç’te de şirket kurduk. Profesyonel olmaya çalıştık her zaman.

-          İş hayatınız ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

-          Sonrasında turizme atılmaya başladım. Bozcaada’nın çıtasını da bu anlamda yükseltmek istiyoruz. Ortağım Ahmet Kocamış ile bu anlamda hem adaya hizmet vermek hem de Bozcaada turizminin çıtasını yükseltmek istiyoruz. Ortağımla Bozcaada’da kaliteli bir dondurma dükkânı açmaya karar verdik. Şimdi ise ikinci şubemizi açtık. Aynı zamanda da rent a car hizmeti veriyoruz.

-          Birçok sektörde hizmet veriyorsunuz. Peki, farklı hedefleriniz var mı?

-          Projelerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Bizim için bu işlerin hepsini idare etmek zor oluyor. Fakat biz istiyoruz ki Bozcaada’da turizm açısından adanın dokusunu bozmayan işler yapılmalı ve bunu profesyonel bir şekilde hayata geçirmeliyiz. Sağ olsun Bozcaada halkı da bu anlamda bize desteğini göstererek takdirlerini sunuyorlar. Bakalım inşallah önümüzde güzel projeler olacak. Tabii ki biraz zamana ihtiyacımız var.

-          Bozcaada gençlerinin istihdamı hakkında düşünceleriniz nedir? Sizce Bozcaada gençleri ile ilgili bir işsizlik sorunu var mı?

-          Bozcaada gençliği bir defa işsiz değil. İş kolları aslında çok fazla. Tabii biraz cesaret etmek lazım, biraz da gençleri teşvik etmek lazım. Girişimci olmaları şart. Eksik olan işler var. Mesela; sizde adada olmayan bir basın işi vardı. Siz bunu en iyi şekilde yaparak bir marka olmayı başardınız kısa zamanda. Bence adalı gençlerin önünü açarak girişimci olmaları için, bu adadan iş sorunu yüzünden gitmemeleri için hepimiz elimizi taşın altına koymamız gerekiyor.

-          Sizin ortaklığınıza ithafen Bozcaada içinde sosyal medyada “Paraya İhtiyacı Olmayanlar” sloganı ile adınız geçiyor. Bu espriyi nasıl karşılıyorsunuz?

-          Aslında bu esprinin büyümesi sizin sayenizde oldu. Bu espriyi kullanan arkadaşlarım esprinin çıkış noktasını bu şekilde tanımlıyor ve biz bu şekilde kabul ediyoruz. Bizim paraya ihtiyacı olmayanlar şeklinde adımızın geçmesi aslında arkadaşlığa, dostluğa, sevgiye ihtiyacı olanlar paraya ihtiyacı olmayanlardır. Ama biliyorsunuz tabii ki para gücü maalesef kapitalist dünyada her şeyden önce geliyor. Biz bu konuda paranın bizim için ada sevgisi, ada menfaatinin önünde olmadığını düşünüyoruz. Bence hangi işi yaparsanız yapın doğru ve sevgi ile yaparsanız parasız da kalınmayacağını düşünüyorum.

-          Bir dernek çalışması içerisinde olduğunuzu duyduk. Bize bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

-          Projelerimiz arasında Bozcaada’da genç arkadaşlarımız ile birlikte adalı arkadaşlarımızın iş ve atılım konusunda destek olmak için beraber olacağımız bir dernek kurma düşüncemiz var. İnşallah bu derneği de kurarsak adada yaşayanlar birbirine her konuda olduğu gibi bu konularda da destek olacaktır. Bizler küçük bir adada yaşıyoruz herkes bizim arkadaşımız bütün arkadaşlarımız da burada rahat yaşama hakkı var.




Bu haber 1847 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ