Bugun...


kostasalto

Bağ Bozumu fırtınası sona erdi
  Bağ Bozumu fırtınası sona erdi   Bozcaada’da 16.’sı düzenlenen Bağ Bozumu ve Kültür Sanat Festivali, dün gece sahneye çıkan İhtiyaç Molası ve Grup Meydan'ın konserleri ile son ...

Mobil Reklam

Bağ Bozumu fırtınası sona erdi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 

Bağ Bozumu fırtınası sona erdi

 

Bozcaada’da 16.’sı düzenlenen Bağ Bozumu ve Kültür Sanat Festivali, dün gece sahneye çıkan İhtiyaç Molası ve Grup Meydan’ın konserleri ile son buldu.

 

Bu yıl ilk defa üç gün süren etkinliklerde birbirinden ünlü sevilen sanatçıların yanı sıra tavla yarışması, futbol turnuvası, dans, tiyatro, panel gibi etkinlik de yapıldı. İlk defa üzüm güzelinin seçilmediği festivalde protokolün yeri değişerek daha üst tarafa alındı. Bu sayede gençler sahnenin önünde bütün gece şarkılara eşlik ederek eğlendi. Halk protokolün sahne önünde olmamasını ve ön tarafa sandalye koyularak gençlerin eğlenmesinin önü açıldığından dolayı oldukça memnun gözüküyordu.

 

FESTİVALİN İLK GÜNÜ

 

Bozcaada Kültür Sanat ve Bağ Bozumu Festivali, şarap fabrikalarının bağlarına gidilerek temsili bağ bozumu ile başladı. Eşekler ve traktörlerle konvoy halinde Cumhuriyet Meydanı’na küfeler ile üzüm getirilmesinin ardından Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz festivalin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz, adanın bağına ve üzümüne vurgu yapan konuşmasıyla büyük alkış aldı. Yılmaz’ın akabinde Bağcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Kırlı da bir konuşma yaptı. Festivalin eğlence kısmında ise Alenday Flamenko Müzik ve Dans Topluluğu Gösterisi yapıldı. Kalabalık Flamenko dansı ile eğlendi.

 

LEMAN SAM VE YAŞAR KONSERİ BÜYÜLEDİ

 

Akşam saatlerinde ünlü sanatçılar Leman Sam ile Yaşar, Kale içinde sahneyi paylaşarak geç saatlere kadar konser verdi. Konseri ada halkı ve misafirler hayranlıkla izledi. Gece boyunca Leman Sam ve Yaşar kendi şarkılarının yanı sıra birçok Ahmet Kaya şarkıları seslendirdi ve ünlü şairlerin şiirlerini okudu. Leman Sam ve Yaşar gecede aynı zamanda 17 yaşında idam edilen Erdal Eren ve Deniz Gezmişlerin anısına da şarkılar seslendirdi. Aynı zamanda Leman Sam sahnede bu festivalin sadece kültür sanat ve bağ bozumu değil şarap festivali olarak da yapılması gerektiğini dile getirdi. Sanatçılar gece boyunca büyük alkış aldı.

 

KUZEY’İN OĞLU’NA BÜYÜK İLGİ

 

Festivalin ikinci gününde ise Bozcaada’nın toprak, iklim ve coğrafya özellikleri ve buna bağlı bağcılık önerileri konulu panel düzenlendi. Panelde konuşmacılar ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Araştırma Görevlisi Yusuf Yiğini, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Ekinci, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Elman Bahar konuşmalarını gerçekleştirdi. Akşam ise Kale içinde Kuzey’in Oğlu diye nitelendirilen Volkan Konak Konseri gerçekleşti. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde adalılar ve misafirler keyifli dakikalar yaşadı. Volkan Konak şarkılarının yanı sıra esprileri ile hayranlarını güldürdü. Volkan konak ayrıca zaman zaman sahne arkasında beyaz perdede Türkiye’nin önemli değerleri şairleri, yazarları ve oyuncularının slaytları ile şarkılarını onlara armağan ederek vefa gösterdi. Ayrıca slaytın sonunda Soma’ya ait bilinen ünlü bir fotoğraf büyük alkış aldı. Ünlü şarkıcı aynı zamanda harmandalı müziği için sahneye iki genci davet etti. Sahneye çıkan iki gencin oyunlarından sonra Atatürk’ün diz çökmüş Zeybek oynadığı bir görseli de kalabalıktan büyük alkış geldi.

 

YILMAZ: SOL DUYUNUZU KAYBETMEYİN

 

Volkan Konak’a çiçek takdim eden Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, teşekkür konuşmasında gençlere seslenerek karanlığın biteceğini, aydınlığın yakın olduğunu ve özellikle gençlerin mücadeleden asla vazgeçmemesi gerektiğini vurguladı. “Sol duyunuzu kaybetmeyin” diyen Başkan Hakan Can Yılmaz’ın konuşması büyük alkış aldı.

 

FESTİVALİN SON GÜNÜ BİZİM ÇOCUKLAR GECESİ

 

Festivalin son günü ise sabah saat 10:00′da çocuk etkinlikleri ile başladı. Gün içerisinde ise festival bünyesinde sanat galerilerinde resim sergilileri gerçekleşti. Ardından futbol ve tavla turnuvalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Akşam ise Çanakkale gruplarından olan İhtiyaç Molası sahne aldı. Grup yeni çıkan albümünü yaklaşık 1 buçuk saat boyunca seslendirdi. Ardından ise festivalde “Bizim Çocuklar” gecesi olarak nitelendirilen Grup Meydan sahne aldı. Geç saatlere kadar devam eden konserde dinleyiciler keyifli dakikalar yaşadı.

 

DİNLEYİCİLERDEN BAŞKAN’A TAM NOT

 

Grup Meydan üyeleri, “Bugün aslında grubumuzda bir kişi eksik, yıllardır beraber çalıp söylediğimiz Başkan Hakan Can Yılmaz’ı sahneye davet ediyoruz” dedi. Başkan da gençleri kırmayarak grupla birlikte üç şarkı seslendirdi. Konserin ardından Başkan, Grup Meydan’a plaket ve çiçek takdim etti.

 

ÖDÜLLER

 

Bu sene en iyi üzüm yarışmasında dereceye girenler

1. Mehmet Ataol

2.Mürvet Kurulay

3.Ali Ertan

 

Tavla Turnuvasında

1 İsmail Dinç

2.Aydoğan İnce

3.Yılmaz Piroğlu

 

YILMAZ’DAN FESTİVAL  MESAJI  TIKLAYIN

 

FESTİVALDEN ÖZEL GÖRÜNTÜLER

16. Bozcaada Kültür Sanat ve Bağ Bozumu Festivali paylaşan: bozcaadahaber
FESTİVALDEN FOTOĞRAFLAR

 

 




Bu haber 4264 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ