Bugun...


kostasalto

Başkan Yılmaz, o iddialara belgeler ile cevap verdi!
Başkan Yılmaz, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği halk toplantısında belediyenin söz verdiğinin aksine işgaliye ve kira artışlarında büyük zamlar yaptığı iddialarına cevap verdi. Aynı zamanda Yılmaz, “Bazı kesimlerin belediye kasasında para kalmadığını, yakında memurlarına ve çalışanlarına maaş ödeyemeyecek duruma geleceğini iddia ederek algı yönetmeye çalışıyor” şeklinde açıklamalar yaparak bu iddialara da tek tek cevap verdi.

Mobil Reklam

Başkan Yılmaz, o iddialara belgeler ile cevap verdi!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, geçtiğimiz gün Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde yaklaşık 300 kişinin katıldığı halk toplantısında hakkında yapılan tüm eleştirilere tek tek cevap verdi. Toplantının başında, “Bu bir çatışma ortamı yaratmak için yapılan toplantı değil, amacımız kimseye cevap vermek değil” diyerek söze başlayan Yılmaz, AKP Bozcaada İlçe Teşkilatının Facebook hesabından kendisi hakkında yerel seçimlerde verdiği sözlerin aksine kira ve işgaliye ücretlerinde esnafın mağdur ettiğine ilişkin açıklamalarına resmi belgeler ile cevap verdi. Yılmaz, iddialara karşılık yaptığı açıklamaları okurken bir yandan da belgeleri toplantıya katılanlara dağıttı.

 

Başkan Yılmaz, “Aslında iki şekilde algı yönetimi yapılmaktadır. Birincisi, belediyenin hizmetlerinde seçimlerde söz verdiğinden çok daha üstünde bedeller aldığı ve esnafını ezdiği iddia ediliyor. İkincisi, belediyenin ekonomik durumu o kadar kötü ki bir iki ay içerisinde belediyenin memurlarına, çalışanlarına maaş veremeyecek diye bir takım eleştirilerde bulunuyor. “ diyerek iddialara şu şekilde yanıt verdi:

 

GELİR ARTIŞLARINDA HİÇ BİR ZAM YAPMADIK

Size 2015’te aldığımız meclis kararını okumak istiyorum. 2014’te alınan gelir tarifeleri madde madde okundu. Bu meclis kararıdır; “Tarifeler üzerinde herhangi bir artış yapılmayarak 31 Aralık 2015’e kadar hiçbir zam uygulanmadan belediyenin 2014’te uyguladığı gelir tarifesi kabul edilmiştir.” İsteyen lütfen alsın okusun. Kira artışlarının seçimlerde söz verdiğimiz gibi olmadığı yönünde değerlendirmeler olmuş. Seçim döneminde söylediğim şey çok iyi hatırlıyorum.  Belediye mülklerinde kiracı olarak hizmet vermeye devam eden esnafımıza yasal oranların çok üzerinde olan kira artışları yapılıyor. Biz bu gayri hukuki düzenlemeyi ortadan kaldıracağız dedik. Ben göreve geldiğim günden beri her kira artışında, devletin yeniden değerleme oranı diye belirlediği oran vardır. Biz 2014 yılında belediye taşınmazlarına  %3.93, bundan bir sene önceki kira artışı  %20’dir arkadaşlar. 2015 yılında yeniden değerleme oranı olan %10.11, 2016’da yılında %5.58 yeniden değerleme oranı yaptık.

2016 YILINDA İŞGALİYE ÜCRETLERİNE ZAM YAPILMAYACAK

İşgaliye bedelleri, 2013 yılında bizden önceki dönemde %20 artışla 60 TL’den 72’TL’ye yükselmiş. Biz göreve geldiğimizde %20 artışın çok olduğunu düşündük 2014 Mayıs ayında %10, 2015 Mayıs ayında %10 olmak üzere %20’lik zammı düşürdük. Bu sene 2016 yılında işgaliye oranlarında zam yapmama kararı aldık.

Bizim bu yıl zam yapmama kararımızın nedenini de şu; Biz iki sene içerisinde belediye olarak gelir gider dengemizi oturttuk. Dolayısıyla esnafımızda biraz nefes alsın diye bu sene işgaliyeye zam yapmayacağız. Biz 3 Nisan’da görevi devraldık, belediyenin 2014’ün ilk üç ay içerisinde gelir-gider dengesi eksi 700 bin. Biz eksi 700 binle devraldık ama 2014 yılını biz artı 275 binle kapattık. 2015 yılında gelirlerimizden giderlerimizi çıkarırsak artı 1.2 milyonla kapattık. Yani 3 Nisan 2014’ten 31 Aralık 2015’e kadar gelir-gider farkı artı 1.5 Milyon TL. Size belediyenin maaşlarını bile ödeyemeyecek diyorlardı işte durum ortada.

BELEDİYENİN KASASINDA PARA ARTTI

Ben Mustafa Bey’e ben her fırsatta çok teşekkür ettiğimi söylemiştim. Çünkü bir bize borçsuz bir belediye bıraktı, iki bankada parası olan bir belediye bıraktı. Ben bunu her toplantıda söyledim. Ben her fırsatta centilmen bir şekilde Mustafa beyi kutlarken ne yazık ki dışarda şunu duyuyorum; “Mustafa beyin parası ile iş yapıyorlar tabiri caizse, Mustafa beyin parası ile hava atıyorlar” diyorlar. 3 Nisan’da göreve geldiğimizde Mustafa bey belediyenin kasasında 2.4 milyon nakit para bıraktı. Tekrardan teşekkür ediyorum kendisini lütfen alkışlayalım. 23 ayda 2.4 milyon 3.9 milyon TL’ye çıkmıştır. Yani belediyenin bütün projeleri tek başına yapacak gücü vardır.




Bu haber 3628 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ