Bugun...


kostasalto

Yelkenler Bozcaada'ya açıldı
44'Üncü Deniz Kuvvetleri Kupası 2015 Ertuğrul Açık Deniz Yat Yarışında, ilk yarış olan Sadun Boro Etabı dün gece rekor zamanda tamamlandı. İlk etabı 12.30 sularında tamamlayan Orent Express birinci, ardından CFM ikinci ve Flying Box da üçüncü olarak tamamladı.

Mobil Reklam

Yelkenler Bozcaada'ya açıldı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

44. Deniz Kuvvetleri Kupası 2015 Ertuğrul Açık Deniz Yat Yarışında start, beklendiği gibi 25 knot’lık rüzgarla verildi. Yaklaşık 165 deniz mili mesafeli Deniz Kuvvetleri Kupasındaki ilk yarış olan Sadun Boro Etabı, Beylerbeyi’ndeki Deniz Eğitim Komutanlığı’ndan verilen startla başladı. Yaklaşık 25 knot’lık kuzey yönlü rüzgâr ile verilen startın ardından yarışa katılan 39 tekne, İstanbul Boğazı’nın farklı yerlerinden çıkmayı uygun buldu.

 

SADUN BORO ETABINDA REKOR ORENT EXPRESS’ İN

 

Rüzgârın da etkisi ile tekneler bu yıl kıran kırana bir çekişme yaşadı. Bu yıl ilk etabı Bozcaada olan ve adına Sadun Boro etabı verilen yarışı Orent Express adlı yelkenli kazandı. Saat 12.30’da Bozcaada’da olan teknenin ardından, yaklaşık 30-40 dakika sonra CFM adlı tekne ikinci olarak Bozcaada’ya yanaştı. Hemen ardından ise Flying Box adlı tekne yarışı üçüncü tamamlayarak Bozcaada’ya ulaşmayı başardı.

 

İSMAİL YURT: ÇETİN BİR YARIŞ OLDU

Bozcaada Haber’e konuşan ilk etabın birincisi Orent Express adlı tekneden İsmail Yurt şu açıklamalarda bulundu;

“Bizim için oldukça yorucuydu ve sert havada geçti. 4 tekne şuan karaya çıktı ama çetin bir yarış oldu. Ama bu bir rekor. Daha önceki yarışlarda bir tekne 3.00 / 3.30 gibi limana girmiş. Biz saat 12:30’da yarışı tamamladık.”

 




Bu haber 2415 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ