Bugun...


kostasalto

Yeni dönem, yeni Bozcaada
Yeni dönem, yeni Bozcaada       1 hafta önce (seçimlerden 10 gün sonra) yeni sezonu açmak için ayak bastım adaya. Evime dönmüş olmanın getirdiği mutlulukla birlikte, insan hayatındaki ...

Mobil Reklam

Yeni dönem, yeni Bozcaada
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Yeni dönem, yeni Bozcaada

 

 

 

1 hafta önce (seçimlerden 10 gün sonra) yeni sezonu açmak için ayak bastım adaya. Evime dönmüş olmanın getirdiği mutlulukla birlikte, insan hayatındaki her ‘yeni’nin yarattığı heyecanı da yaşıyordum aynı zamanda.

Ada da yeni bir dönemdeydi artık. Seçimler yapılmış, ada halkı tercihini yaparak, eski başkan Mustafa Mutay’a 20 yıllık hizmetleri için teşekkür edip koltuğu CHP adayı Dr. Hakan Can Yılmaz’ a emanet etmişti.

Gelmeden önce gerek telefon ve internet aracılığıyla, geldiğim günden bu yana da doğrudan insanlarla konuşarak deyim yerindeyse sokağın nabzını tuttum. Kısaca söylemem gerekirse, ada halkı yeni dönemden oldukça umutlu.

Yeni döneme dair geçmiş yıllara oranla daha umut verici nokta ise, ada halkının hem siyasi hem de sivil irade ve idarede söz sahibi olmak, adayı çoğulcu bir katılımla, çağın gereksinimlerine uygun şekilde geleceğe taşımak konusunda çok daha istekli olması.

Başkan Yahya Göztepe ve ekibinin adeta güven tazelediği BOZTİD genel kurulu ve Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ın adalıların önerilerini dinlemek ve yeni döneme dair yol planlarını anlatmak için gerçekleştirilen toplantılara olan katılım bunun en açık göstergesi olsa gerek.

Başkan Dr. Hakan Can Yılmaz’ ı çok önceden tanıyor olsam da, kendisini doktor kimliğiyle ve mesleğindeki başarısıyla tanımakla, siyasi kimliğiyle tanımak farklı şeyler.

 

 

***

 

 

Her şeyden önce lokalde, yani yerelde yöneticilik yapmak çok daha zordur. Koltuğuna oturduğunuz belediyenin maddi ve fiziki imkanları yeterli olmayabilir.

Bölge halkı, kendilerini ilgilendiren konularda çok katılımcı olmayıp sorumluluk almaktan çekinerek sizi o koltukta yalnız bırakabilir. Sivil irade ve kamu desteği, yerel bir yönetici için oldukça önemlidir. Çok şükür yeni başkanın böyle bir sorunu olmayacak. Bu toplantının bende bıraktığı en önemli izlenim buydu.

 

 

***

 

 

Sonuç olarak başkan Dr. Hakan Can Yılmaz’ ı, adanın mevcutta var olan ve gelecekte oluşabilecek tüm sorunlarına fazlasıyla vakıf ve en basitinden (örnek: ilaçlama konusundaki soruna dahi gösterdiği üst düzey ilgi ve çözüm) en büyüğüne kadar tüm sorun, çalışma ve projelere dair açıkladığı planlarla, tam manasıyla hazır gördüm.

Umarım bu enerjisi görevde kaldığı yıllar ve dönemler boyunca devam eder.

Yazıyı başkan Dr. Hakan Can Yılmaz’ ın vizyonunu ve hedefini ortaya koyan sözüyle bitirelim.

“12 ay yaşayan Bozcaada hayal değil.”

Artık Bozcaada’nın önü açık, geleceği parlak. Sonraki yazıya kadar kendinize iyi bakın.

Bol Bozcaadalı günler.     




Bu haber 1873 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ