Bugun...


kostasalto

Türkiye’nin tüm ‘Adalar’ı birleşin!
Türkiye’nin tüm ‘Adalar’ı birleşin!   Adalar’daki forumlar, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri ve bağımsız bireyler bir araya gelerek “Adalar Savunması”nı kurdu. Yapılan açıklamada özellikle son dönemde Yassıada, ...

Mobil Reklam

Türkiye’nin tüm ‘Adalar’ı birleşin!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Türkiye’nin tüm ‘Adalar’ı birleşin!

 

Adalar’daki forumlar, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri ve bağımsız bireyler bir araya gelerek “Adalar Savunması”nı kurdu. Yapılan açıklamada özellikle son dönemde Yassıada, Sivriada, İstanbul Adaları, Bozcaada, Gökçeada ve Ayvalık adalarının gizli/açık yapılaşma tehdidine karşı bir araya geldikleri; Doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri korumaya ve savunmaya kararlı oldukları vurgulandı.

 

Adalar Savunması’ndan yapılan açıklamada “Aylar önce Gezi Parkı’nda kentimiz ve yaşam alanlarımız üzerindeki söz ve karar hakkımızı yok sayan anlayışa karşı “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!” demiştik. Gezi’den sonra kendi yaşam alanlarımıza döndüğümüzde tehditin sadece Taksim’de değil semtimizde, mahallemizde, ilçemizde de devam ettiğini bir kez daha gördük. Bugün kentimizi, yaşam alanlarımızı, doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerimizi korumaya ve savunmaya devam ediyoruz…” denildi.

 

Adalar Savunması, artık sıranın gözbebeğimiz olan Adalar’a geldiğini, adalarımızın tamamını korumamız gerektiğini belirttikleri açıklamaları şöyle devam etti: “Sahip olduğu doğal, tarihi, arkeolojik ve kültürel nitelikler göz ardı edilen, keyfi kararlarla isimleri değiştirilen, torba yasalarla ve gizli/açık yapılaşma planlarıyla tehdit edilen Yassıada, Sivriada, İstanbul Adaları, Bozcaada, Gökçeada ve Ayvalık adalarını savunmaya kararlıyız. Biliyoruz ki; birini kaybedersek diğerlerini de kaybederiz. Karalara sığmayan rant kıyıları sarmış, dolgu alanlarıyla denizlere ulaşmış şimdi de Adalara sıçramaya çalışmaktadır.”

 

Adalar Savunması 1 Şubat Cumartesi günü saat 13:30’da Büyükada yapacağı Basın Açıklaması ile fiilen kurulduğunu kamuoyu ile paylaşacak.

 




Bu haber 1812 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ