Bugun...


kostasalto

CHP İlçe Başkanı Durmuş'tan olay açıklama
AKP İlçe Teşkilatının Başkan Yılmaz ve CHP İlçe Başkanı Durmuş’u hedef alan sert açıklamalarına CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş, aynı şekilde çok sert cevap verdi. CHP İlçe Başkanı Durmuş, AKP İlçe Teşkilatının sosyal medya üzerinden kişisel sataşmalara girdiğini belirtirken,” Adliye, Telekom, Yüksekokul vb kurumlar kapatılırken neredeydiniz” şeklinde eleştirilerde bulundu.

Mobil Reklam

CHP İlçe Başkanı Durmuş'tan olay açıklama
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

AKP Bozcaada İlçe Teşkilatının geçtiğimiz gün Facebook üzerinden CHP’li Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş’u hedef alan sert açıklamalarının ardından ilk karşılık CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş’tan geldi. Durmu, açıklamanın başında CHP Bozcaada örgütü olarak sosyal medyayı bir siyasal tartışma platformu olarak kullanmayacaklarını belirtti ve AKP Teşkilatını “Bozcaada Belediyesinde yapılan çalışmaları bizzat Başkandan ya da kendilerini temsil eden AKP meclis üyelerinden öğrenmek yerine sosyal medya ve basın üzerinden kişisel sataşmalar yoluyla gündemde kalmak istemektedir. ”sözleri ile eleştirdi.

 

BOZCAADA’YA ZARAR VERMEYİ GÖZE ALAN KİŞİLERİ TÜM BOZCAADA HALKI BİLMEKTE

CHP İlçe Başkanı Durmuş,  aynı zamanda açıklamasında CHP’li Belediye Başkanı Yılmaz’a gelen sert eleştirilerin bir kısmına da cevap verdi. Başkan Yılmaz’ın görevini tüm iyi niyeti ile yaptığını belirten Durmuş, “Her türlü girişime rağmen iyi niyeti, tarafsız ve adaletli tutumunu ısrarla sürdürmektedir. Buna karşın bazı mesai arkadaşları da dahil olmak üzere, yapılan çalışmaları kötü niyetle engellemek isteyen, çalışmalarda başarı sağlanmaması için çalışan, bunu yaparken Bozcaada’ya bile zarar vermeyi göze alan bazı kişiler, tüm Bozcaada halkı tarafından bilinmektedir.” ifadeleri ile gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Ayrıca Durmuş Başkan Yılmaz’ın da AKP Teşkilatı tarafından geçtiğimiz gün “Soruyoruz” dediği sorulara aynı şekilde AKP’nin soru sormayı tercih ettiği kanaldan cevap vereceğinin altını çizdi.

 

CHP İlçe Başkanı Durmuş’un  AKP Teşkilatının Başkan Yılmaz’ın yerel seçimlerde sarf ettiği “Bozcaada’nın Ankara’ya İhtiyacı yoktur” sözlerine ve  “12 Ay yaşayan Bozcaada” sloganını hatırlatarak eleştirmesine de cevap verdiği açıklamanın tamamı şu şekilde:

 

Kamuoyuna Duyuru

 

Öncelikle Bozcaada Kamuoyuna söylemek isteriz ki, CHP Bozcaada teşkilatı olarak sosyal medya’yı bir siyasal tartışma platformu olarak kullanmayacağız.

Sosyal Medyayı, sadece yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar ile ilgili bilgilendirme amacı ile kullanıyoruz; bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

Bozcaada Belediye Başkanı, partimiz mensubu olmasının yanında şu anda tüm Bozcaada İlçesinin Belediye Başkanıdır.  AKP ilçe örgütü de belediye çalışmalarına, Belediye Meclisinde yer alan meclis üyeleri aracılığı ile diğer parti temsilcileri gibi katılmaktadırlar. AKP meclis üyeleri de partimiz ve diğer parti temsilcileri gibi Bozcaada’nın ve Bozcaadalıların sorunlarına çözüm bulmak üzere canla başla çalışmaktadırlar.

 Bozcaada Belediyesinde yapılan çalışmaları bizzat Başkandan ya da kendilerini  temsil eden AKP meclis üyelerinden öğrenmek yerine sosyal medya ve basın üzerinden kişisel sataşmalar yoluyla gündemde kalmak istemektedir. 

Bozcaada Belediye Başkanı, Bozcaada Belediyesinin çalışmaları ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi ihtiyaç duyduğunda belediyenin web sitesi üzerinden yapmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü, yasalarda da belirtildiği ve çerçevesini çizdiği gibi, Bozcaada Belediyesinin kurumsal çalışmalarına müdahalede bulunmamaktadır. Elbette ki bu bağlamda da Bozcaada Belediye Başkanı, AKP ilçe teşkilatının “soruyoruz” dediği hususlara, onların soru sormayı tercih ettiği kanalla cevap verecektir.

Bozcaada Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak, yakından izlediğimiz Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizin Anayasa, yasalar,  partimizin ilkeleri ve Bozcaada hemşehrilik gelenekleri ve değerlerine uygun çalışmalarını takdir ediyor ve destekliyoruz.  Aynı takdir duygularını belediye meclisinde yer alan AKP  dahil olmak üzere diğer parti temsilcilerine de ifade ediyoruz.  Hiç kimsenin Bozcaada konusundaki iyi niyet ve gayretlerinden kuşkumuz yoktur.

Ancak Parti İlçe Yönetimi olarak, kamuoyuna birkaç hususu hatırlatmak isteriz:

1.       Belediye Başkanımız Dr. Hakan Can Yılmaz, seçildiği günden beri tüm Bozcaada’nın ve Bozcaadalıların belediye başkanı olmuştur. Ada halkına eşit davranmış, hiçbir sosyal ya da siyasal, ekonomik gruba ayrıcalık tanımamış; ayrımcılık yapmamıştır;

 

2.       Bozcaada’nın imarı için büyük bir mücadele verilmiştir. Bu mücadele halen devam etmektedir. Adayı seven her insanı Akvaryuma gidip kıyı kesimden yapılan inşatları görmeye davet ediyoruz. Oraya her gittiğimizde yüreğimiz yanıyor. Yapılan doğa katliamıdır. Gerekli girişimler yapılmasaydı Güney  Sahillerimiz tamamı bu görünümde olacaktı.

3.       Her konuşmamızda dediğimiz gibi, bağ evlerine Bozcaada’nın ihtiyacı vardır. Hiçbir zaman bağ evlerine karşı olmadık, olmayacağız. İmar Planına ilişkin Bozcaada Belediyesi, halkı, sivil toplum kuruluşları birlikte yapılan tüm girişimlerde, bağ evlerinin yapılması gerektiği istendiği halde,Bakanlık tarafından yapılan değişiklik ile Bozcaada da bağ evi yapılması engellenmiştir. Bozcaada yerel halkı cezalandırılmıştır.

4.       Başkanımız, Bozcaada’nın Belediye Başkanı olarak tüm iyi niyeti ile çalışmaktadır. Her tür girişime rağmen iyi niyeti,tarafsız ve adaletli tutumunu ısrarla sürdürmektedir. Buna karşın bazı mesai arkadaşları da dahil olmak üzere, yapılan çalışmaları kötü niyetle engellemek isteyen, çalışmalarda başarı sağlanmaması için çalışan, bunu yaparken Bozcaada’ya bile zarar vermeyi göze alan bazı kişiler, tüm Bozcaada halkı tarafından bilinmektedir.

5.       Bozcaada Belediyesinin çalışmaları ve Belediye Meclisinin aldığı tüm kararlar,eskinin aksine, “şeffaf belediyecilik” anlayışının gereği olarak web sitesinde yer almaktadır.  İşe alma, ihale gibi kamuoyunu ilgilendiren işlemler aynı anlayış içerisinde tüm kamu oyunun önünde açık biçimde gerçekleştirilmektedir.

6.       “Bozcaada’nın Ankara’ya ihtiyacı yoktur” söylemini kullanarak eleştiri yapmaya çalışmak, bu söylemi anlamamanın örneğidir. Bizim söylemimiz şudur: İktidar, Hangi Partiden olursa olsun Devlet hepimiz devletidir. Kendi kaynak ve imkanlarımızla baş edemediğimiz bir sorunla ilgili olarak Ankara’ya gittiğimizde, devletimiz bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacaktır. Türkiye’de tek bir Bozcaada vardır. Eğer sadece CHP’li olduğumuz için Bozcaada’da halkının ihtiyaçlarını karşılayacaklarsa ya da Bozcaada’yı CHP’ye oy verdiği için cezalandıracaklar ise o zaman bizim Ankara’ya ihtiyacımız yoktur.” Bu söylemi dile getirenler, neden Başkanımızın “Bundan sonra hepimiz Bozcaada Partisindeniz” söylemini de dile getirmiyorlar?

7.       Gelelim 12 ay yaşayan Bozcaada söylemine… Bozcaada’nın 12 ay yaşaması, sadece bireylerin adada yaşaması demek değildir. Adanın ekonomisidir, okuludur, kurumlarıdır, ulaşımıdır, sosyal hayatıdır… Adada şu an 2.214kayıtlı seçmenimizin var. Bunlardan kışın sadece 500 kişisi adada yaşarken, bu soruyu CHP İlçe Başkanı’nın şahsına ve ailesine, yada CHP meclis üyelerine soracağınıza, 14 Yıldır iktidar partisi temsilci olan adalı hemşerilerimiz;

                                                               i.      Telekom kapanırken hangi girişimleri yaptınız,

                                                             ii.      Yüksek okul Kapanırken hangi girişimleri yaptınız,

                                                            iii.      Adliyemiz kapanırken hangi girişimleri yaptınız,

                                                           iv.      GESTAŞ’ın adalı için düzenlemeler yapması için hangi girişimleri yaptınız,

                                                             v.      Sahil Güvelik Komutanlığının Adadan gitmek üzeriydi hangi girişimleri yaptınız,

 

8.       Başkanlığımız başta olmak üzere, adada kış döneminde yaşamayan tüm temsilcilerimiz her yerde adaya ilişkin bir fayda sağlamak için yoğun çaba sarf etmektedirler.  12 ay yaşayan ada hayalimize ulaşmak için; çınar altında yada kahvelerde dedikodu siyaseti yapmak yerine; kurumlarda, AB de, Ankara’da girişimlerdebulunmaktadırlar. İşe ve sonuçlara odaklanmak gerekir. Bizim tek amacımız, Bozcaada’ya ve tüm Bozcaadalılara fayda sağlamaktır. Başta Başkanımız ve sonra partimiz, koltuk için değil, ikbal için hiç değil; adanın geleceğine ve şimdisine yönelik katkı sağlamak için çaba sarf etmekteyiz. Dedikodu yapmak, sahte isimlerle ve hesaplarla basında, sosyal medyada, kahvelerde kişi ve kurum karalamak ve küfür etmek bizim siyaset yapma tarzımız değildir.  Esasında bu tür hareketler siyaset yapmak da değildir.  Siyaset, var olan sorunlara çözüm üretmek için çaba göstermektir, var olan çabaları baltalamanın adı farklıdır, ama siyaset kesinlikle değildir. Bizim anlayışımız budur.  Bu ada hepimizindir.  Ülkemizi ve Bozcaada’yı çok seviyoruz, en az sizin kadar seviyoruz. Dürüstçe, Bozcaadalı herkesin yararına ve çıkarına olan, Bozcaada için en uygun çözümleri oluşturma çabamızdan vazgeçmeyeceğiz.

 

9.       Kaç tane Bozcaada’ya özgü bir projeye imza atabildiniz. Bozcaada bağcılığına, endemik üzüm türlerine, şarapçılığına, hayvancılığına, turizmine, eğitimine, mevcudun çok ötesinde katkılar sağlayabilseydiniz. Tüm Bozcaadalılar gibi bizler de Bozcaada için çivi çakan herkese olduğu gibi size içtenlikle müteşekkir olurduk ama yok. Bu listeyi uzatabiliriz. Sizleri rakibiniz olarak gördüklerinizin başarısızlığı üzerine politikalar üretmek yerine sağlayacağınız başarılar üzerine siyaset üretmeye davet ediyoruz.

10.   AKP Bozcaada İlçe teşkilatı, “partimize adamız için hangi projelerinizle geldiniz de biz olmaz dedik” diye soruyorlar. Unutuyorlar. Ada hepimizin adası… Projelerimizle gittiğimiz ve gideceğimiz yerler; projelerimize “evet” ya da “hayır” diyecek yer;  AKP ilçe teşkilatı değil devletimizin ya da diğer ilgili kurumlarıdır. Kimse kendisini “Ankara” yerine koymasın. Kimse kendisini tüm Bozcaada’nın yerine ya da sahibi konumuna yerleştirmesin. Bozcaada hepimizindir. 

11.   “Ada demek hoşgörü demek, nezaket demek”.  Her gün aynı yollardan yürüyoruz. Her gün yüz yüze bakıyoruz. Ada küçük yer – 42 km2. Söylediğimiz sözlere dikkat etmek ve davranışlarımızı büyüklerimizden öğrendiğimiz gibi saygı içinde sürdürmek zorundayız;

a.       Kahvelerde dedikodu ile yapılan siyaset hem adaya yakışmamakta, hemde bazen hiç hoş olmayan dedikodulara sebebiyet vermektedir. Dedikodular en çok yapanlara zarar verir ama hepimizi incitir.  Hepimiz Bozcaadalıyız.

b.      Çalışmalarda “siyaset adına” yapılan engellemeleriniz sadece Bozcaadalıları değil, sizleri de etkilemekte ve engellemektedir. Unutmayın! Biz aynı gemideyiz. Bozcaadadayız.

c.       Yapılan söylemlerde ve girişimlerde adanın en köklü partisi olan CHP’yi yok saymak, CHP için olumsuz sözler söylemek, nezakete yakışmamaktadır. “CHP şimdiye kadar ne yaptı” söylemini söylerken şu gerçeği unutmayın; CHP Türkiye             Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir.

d.      CHP hem yerel seçimlerde hem genel seçimlerde Bozcaada’da aldığı oy ile Bozcaada halkının %50 tarafından desteklenen; Bozcaada halkını temsil eden, Bozcaada’da ki en büyük siyasi örgüttür.

12.   Değerleri Bozcaadalılar, bundan sonrada sadece Bozcaada için çalışmaya devam edeceğimizi; Bozcaada için yapılan her tür çalışmada - bunu İster AKP temsilcileri yapsın, ister başka örgüt ya da kuruluş temsilcileri yapsın, yada Miletvekillerimiz yapsın; ada için olan, yapılan her çalışmaya sonsuz destek vereceğimizi bilgilerinize sunarım.

 

HÜSEYİN DURMUŞ

                               BOZCAADA CHP İLÇE BAŞKANI

 

AKP'den Başkan Yılmaz'a sert açıklamalar




Bu haber 4551 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
15 Yorum

ak şirek
18-02-2016 21:23:00

bozcaada habere teşekürler

Yorumcu
18-02-2016 16:36:00

Biz de çamların altında başkanı bekledik ama ortalıkta kaymakam bey dışında kimseyi göremedik.Söz vermese de pazarcılarla ve adalılarla tek tek tokalaşıp dertlerini dinleyen bir kaymakamımız var çok şükür.Başkan daha ilk çarşambadan meğer karşıya gitmiş.

HANGMAN
17-02-2016 23:34:00

Sayın başkan 4 gün önce ,bundan böyle her çarşamba çınaraltında halkın sorunlarını dinleyip söyleşide bulunacağını belirtmişti..Ben ve bir kaç arkadaşım büyük bir hevesle erkenden çınaraltında yerimizi aldık..Mutluyduk....Nerdeyse önemli bir yazarın imza gününe katılmanın heyecanı içindeydik. Ama bekledik ,bekledik ,bekledik....Üstelik ilk söyleşimiz olacaktı....GELMEDİ...Şimdi soruyorum sayın Başkan....BUDA MI GOL DEĞİL.......

HANGMAN
17-02-2016 07:56:00

Seçim meydanlarında Hipokrat yeminini SİYASALLAŞTIRIP.Türkçemize ,arkasında duramadıkları ".Dr.YEMİNİ" diye yeni bir kavram kazandıranlar...Arıtmayı yıkacaktınız..OLMADI..3 vakte kadar faaliyete geçirecektiniz..OLMADI...Tavsiyem,Yemine bile gerek kalmadan HER EVE BİR OTURAK KAMPANYASI ..KESİN ÇÖZÜM...Herşeyi devletten beklememek lazım.>>>>

ada sevgisi
16-02-2016 16:35:00

adayı sevenler nerede... ali balcı önce mhp sonra akp den bağırdı ben ada için bu yola çıktım diye neredesiniz.. ada için naptınız... siz önce 14 yıldır yaptıklarınızı yazın sonra sorun hesap, hem siz değilmiydiniz akp den önce mhp ondan önce demokrat partiye koşan?? olmuyor olmuyor... samimiyet yok...iki yerel seçimde 2 parti değiştiren 2019 hangi partide saf tutacak merak ediyorum... boş verin bunları cevap verdiğinize yazık... okumamışlardır bile cevabı

matametik
16-02-2016 15:59:00

yazılanlara bakıyorum; yorumlara açıklamalara eleştirmek kolay herkes atıyor ama neden adalı olduğunu idaa edenler sormuyor ki; adanın sorunları uzun süredir devam ediyor belediye başkanı 2 yıl oldu chp başkanı ise 2 ay oldu uğraşıyorlar açıklama yapan arkadaşlar 14 yıldır nerdeseniz; tüm sorunları 2 yılda mı çözcekler... umarın başkan bir şeyler yapar da ama hiç bir yapmasa bile sizin 14 yıldır yaptımızdan fazlasını yapmıştır

Medicana
16-02-2016 13:31:00

Ak trol dedikleri bu olsa gerek. Sahte isimlerle hep aynı kişiler, aynı tarz insanlar artık klişe oldu bu ülkemizde. Yahu cevap versenize siz ada için hükümeti olduğunuz partinin temsilcileri için adaya ne katkınız oldu. Sırf başkan başarısız oldunuz diye ya avcunuzu kaşıyosunuz ya da her yerden engel olmaya çalışıyorsunuz. Bunu ada halkı bilmediğini mi düşünüyosunuz? Yok şurada oyunuzu arttırmak yerine daha da azaltıyorsunuz. Tabii sizin derdiniz olaya kişisel hırslarla bakmak da olabilir. Ancak devran döner arkadaşlar. Öyle sürekli sahte isimlerle yorum yazacağınza icraatlarınızı yazın. GESTAŞ'a karşı ada halkını nasıl savundunuz? Üniversite için neler yaptınız? Konut sıkıntısı koyların ihale edilmesi, eğitim vs bunlarla ilgili adaya kattıklarınız nelerdir. Bunlardan ilk önce bahsederseniz gerçekten bende çıkıp helal olsun diyeceğim. Ama sizin derdiniz sadece kişisel hırslardan öteye geçemiyor. Bunun cezasını da en çok ada halkı ödüyor.

Muharrem YILDIZ
16-02-2016 13:01:00

Hüseyin Durmuş göreve yeni gelmiş olmasına rağmen, hem üyelerle ilişki ve iletişimi güçlendirmesiyle Parti yönetimi açısından; hem de ulaşım sorununa yönelik çözüm önerilerinin şekillenmesinde üstlendiği rolüyle, Adamızın sorunlarının çözümüne destek olması bakımından başarılıdır. Ayrıca CHP milletvekili Bülent Öz'ü Adamızda ağırlayarak, Bozcaada'nın sorunlarının meclise taşınmasına neden olmuştur. Bir partinin hem de bir mualefet partisinin ilçe başkanı için, memleketinin sorunlarının çözümüne yönelik bu çabalar taktir edilecek etkinliklerdir. rnAyrıca bu türden faaliyetler Adamızın siyasal yaşamını da hareketlendirmiştir. Akparti ilçe yönetiminin de etkin olması Bozcaada'nın yararına olacaktır.

yabancı
16-02-2016 09:31:00
Ya Hüseyin başkan sen akıllı adam sanırdım ama yanılmışım geliyorsunuz gidiyorsunuz belediyedeki iş yapan arkadaşları halkın gözünde hedef haline getiriyorsunuz da elinize ne geçiyor bu gibi oyunlyarın çok tehlikeli olduğunu belirtmek isterim insan ağzından bir kelime çıkıyorsa bin kere düşünecek bakın bu hedef heline getirdiğiniz insanlar belediyenizi şu anda ayakta tutan kişiler onlarında etkilehecek çocukları var delikanlı isen isim vereceksin karşısına çıkacaksın sen bu yaşına kadar ne yaptın ki bozcaadaya faydan olsun körler sağırlar bidbirini ağırlar diye bir laf vardır tam size göre
öz adalı
16-02-2016 08:16:00
bunca konuşma metni hazırlanmış ama içinde cevapları okuyamadık mesela 12 ay yaşayan bozcaada diye çalışmalar yapıpta neden çanakkalede yaşadığınızı söylememişsiniz ????
yaz kış adalı
16-02-2016 08:08:00
12 yaşayan bozcaada bireylerin yaşaması değil ekonomi,okul,ulaşım,kurumlar ve sosyal hayat demişsiniz peki bireylerin yaşamadığı bir yerde ekonomi okul kurum sosyal hayat nasıl olur çoookk merak ettim !!!
Fener
15-02-2016 21:44:00
İnaniyorum ki chp yönetimi zahmet edip kışın adada yaşasa rnAda için cok güzel icraatlar yapıcaklar. Canakkalede ki siyaset yasantilarinin devamini dilerim.
Adalı
15-02-2016 20:22:00
Bu açıklamaların hiçbirinde verilen cevap falan okuyamadık laf kalabalığından başka.Yerel seçim döneminde kimin kimi yok saydığını gördük ta ki ülke genelinde sonuçlar açıklanana kadar,söylemleriniz değişiverdi nedense,devlet hepimizinde sanki devleti yok saydığınız ülke genelinden %49,5 oy oranı alan bir parti yönetiyor gibi,eleştireceginize yapamıyoruz artık bize yardım edin deyin de ada kalkınsın,hep beraber rahat yasayalım.
yorumcu
15-02-2016 16:52:00
hüseyin başgan lafı çok gevelemişsin adamlar sizin söz veripte yapamadıklarınızı yüzünüze vurmuş ağlamayın sorulara cevap verin tutturmuşsunuz bozuk plak gibi yok adliye yok telekom yahu siz söz verdiklerinizi yapmaya başlayın önce dikkat edersen ak partinin sosyal medyadaki sitesinde yapmış olduğu icraatlar meydanda hani sizinkiler nerde ne yaptınız bu zamana kadar yayınlayın onları
uzatmayalım
15-02-2016 14:57:00
süslü püslü ideolaji mesajlarını bırakın artıkta icrata gelin !!!rnher sabah erken saatt zabıtanın arka denizin orda ki motorları çalıştırıp poyrazlimana bastıgı kanalizasyon pisliklerini arıtın ;rn...12 ay yaşayan ada dediniz !!! yazın laylay lom , kışın yaşaşan çanakkale demediniz !!!rnçanakkalede makara muhabbet ayda bir gel adaya siyaset yap !!! rnParti toplantılarınızıda çanakkalede yapın da partililer kış günü gemi falan fırtına zorluk çekmesinler.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ