Bugun...


kostasalto

Mendirek’in yeni sayısı fırından çıktı!
Bozcaada Mendirek Dergisi’nin 11. sayısı çıktı! Yine köşe yazılarıyla, haberlerle, öykülerle, şiirlerle dolu dergi Bozcaada’nın kışını ısıtacak içeriğe sahip. Dergiye abone olabilir, yahut gazete bayisinden edinebilirsiniz.

Mobil Reklam

Mendirek’in yeni sayısı fırından çıktı!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Mendirek’in 11. sayısı adalılarla buluşuyor. Temmuz ayında iki yılını dolduracak olan dergi, maddi zorluklara rağmen yayım hayatına devam ederek, Bozcaada’nın yazılı arşivini oluşturmaya devam ediyor.

 

Derginin bu sayısının kapağında Bozcaada'da son zamanlarda yapılan en geniş katılımlı halk buluşması olan Bozcaada Haber 2. yaş kutlaması ve Bozcaada 2015 Ödülleri'nin verildiği geceye dair bir fotoğraf kullanılmış. Başlık ise yine geceye gönderme yapıyor: “Bozcaada'da Unutulmayacak Gece

 

Aralık sonunda derginin desteğiyle gerçekleşen ve 100 öğrencinin atıldığı Kartpostal Projesi'ne de dergide yer verilmiş. Türkan Çim Işık'ın köylü bir teyze ile ada otları üzerine muhabbetlerini içeren, öykü tadında denemesi de yine dergide yer bullmuş. Prof. Dr. Necati İnceoğlu'nun yeni çıkacak kitabı 1933'ü anlattığı yazısı da derginin sayfaları arasında.

 

Yunanistan'dan Dimitri Bico, Bozcaada'nın Süngercileri'ni adalılar için kaleme aldı. Kültür Kargası sayfasında bu sayıda Haluk Şahin'in Poyrazaltı kitabı incelemeye alınmış. Sayfayı Burcu Mert hazırlamış. Cemil Onay'ın bir şiiri ve deseni ile yine bu sayıda yerini aldı. Bozcaada Haber Editörü Serkan İlik'le, yerel basın, Bozcaada Haber'in iki yılı, ufak yerde haberciliğin zorluklarının irdelendiği bir röportaj da derginin bu sayısında.

 

"Neydi, Ne Oldu?" bölümünde İsmail Şen, Vasil'in Meyhanesi'ni yazmış. Ahmet Erdoğan ise Bozcaada'nın huzuru üzerine ilginç ve duruma biraz da tersten bakan bir yazı kaleme almış. "Ada Efsaneleri" bölümünde Gazi Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan hikayeler, efsaneler ve rivayetler de dergide yer bulmaya devam ediyor...

 

Aysel Göçer, kendi kendine konuşmalarıyla hayatını ve adayı sorguladığı, felsefi bir metinle derginin bu sayısına katkı sunmuş. Kapakta fotoğrafı kullanılan Bozcaada 2015 Ödülleri gecesine iki sayfa ayırmış dergi. Gecede olan biteni, konuşulanları, mesajları ve özel detayları yazıda bulmak mümkün. Derginin arka kapağında ise Nejat Işık'ın bir denemesi yer alıyor. En az deneme kadar sayfada birlikte yer alan ve Necla Melek tarafından çekilen fotoğraf da ilgi çekeceğe benzer.

 

Ayrıca bu sayıda köşe yazılarıyla Haluk Şahin, Elif Çapar, Cahit Yalçın, Muharrem Yıldız ve İsmail Şen de dergiye katkı sunmuşlar.

 

Yine dopdolu, oldukça kaliteli yazıların olduğu bir sayı adalıları ve bizleri bekliyor. Dergiye abone olmak, reklam vermek ve katkı sunmak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

MENDİREK DERGİSİNE ABONE OLMAK İÇİN  >TIKLAYINIZ<

 




Bu haber 3856 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ