Bugun...


kostasalto

Bağ Bozumu Festivali görkemli başladı
Bağ Bozumu Festivali görkemli başladı   Bozcaada’da 16.’sı düzenlenen Kültür Sanat ve Bağ Bozumu Festivali başladı. Festivalin ilk gününde sahneye çıkan Leman Sam ve Yaşar, şarkılarıyla unutulmaz ...

Mobil Reklam

Bağ Bozumu Festivali görkemli başladı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bağ Bozumu Festivali görkemli başladı

 

Bozcaada’da 16.’sı düzenlenen Kültür Sanat ve Bağ Bozumu Festivali başladı. Festivalin ilk gününde sahneye çıkan Leman Sam ve Yaşar, şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Bozcaada Kültür Sanat ve Bağ Bozumu Festivali, önceki akşam saat 17:00’da şarap fabrikalarının bağlarına gidilerek temsili bağ bozumu ile başladı. Eşekler ve traktörlerle konvoy halinde Cumhuriyet Meydanı’na küfeler ile üzüm getirilmesinin ardından Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz festivalin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz, adanın bağına ve üzümüne vurgu yapan konuşmasıyla büyük alkış aldı. Yılmaz’ın akabinde Bağcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Kırlı da bir konuşma yaptı. Festivalin eğlence kısmında ise Alenday Flamenko Müzik ve Dans Topluluğu Gösterisi yapıldı. Kalabalık Flamenko dansı ile eğlendi.

 

LEMAN SAM VE YAŞAR KONSERİ BÜYÜLEDİ

 

Akşam saatlerinde ünlü sanatçılar Leman Sam ile Yaşar, Kale içinde sahneyi paylaşarak geç saatlere kadar konser verdi. Konseri ada halkı ve misafirler hayranlıkla izledi. Gece boyunca Leman Sam ve Yaşar kendi şarkılarının yanı sıra birçok Ahmet Kaya şarkıları seslendirdi ve ünlü şairlerin şiirlerini okudu. Leman Sam ve Yaşar gecede aynı zamanda 17 yaşında idam edilen Erdal Eren ve Deniz Gezmişlerin anısına da şarkılar seslendirdi. Aynı zamanda Leman Sam sahnede bu festivalin sadece kültür sanat ve bağ bozumu değil şarap festivali olarak da yapılması gerektiğini dile getirdi. Sanatçılar gece boyunca büyük alkış aldı.

 

HALK FESTİVAL DÜZENLENMESİNDEN MEMNUN

 

Bu sene ilk defa üzüm güzelinin seçilmediği festivalde protokolün yeri değişerek daha üst tarafa alındı. Bu sayede gençler sahnenin önünde bütün gece şarkılara eşlik edrek eğlendi. Halk protokolün sahne önünde olmamasını ve ön tarafa sandalye koyularak gençlerin eğlenmesinin önü açıldığından dolayı oldukça memnun gözüküyordu.

 

Festivalin ikinci gününde yani bu gece Saat 21.00’de Volkan Konak konseri gerçekleşecek.

 

Festivalin son gününde ise program şu şekilde:

Saat :10.00 Çocuk Etkinlikleri

Yer :Cumhuriyet Meydanı

Saat:19.00 Futbol Turnuvası (Ödül Töreni)

Yer: Halı Saha

Saat:19.30 Tavla Turnuvası Ödül Töreni

Yer: Aydo Cafe

Saat:20.30 Grup İhtiyaç Molası

Yer :Kale İçi

Saat :22.00 Grup Meydan

Yer :Kale İçi

-Resim Evi resim sergisi (Yiğit BAŞAK)(Rum Mahallesi)

-Rengigül Sanat Galerisi Resim Sergisi (Özcan GERMİYANOĞLU-Cemil ONAY)

-Sanat Galerisi (Belgin ŞAHİN)

NOT: 05-06-07 Eylül 2014 Cuma, Cumartesi ve Pazar geceleri saat:01.00’de Bozcaada’dan Yükyeri iskelesine ek sefer yapacaktır.




Bu haber 1836 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ