Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da 17. Bağbozumu dolu dolu geçti
Bu yıl 7.si düzenlenen ve üç gün süren Bozcaada Geleneksel Bağbozumu ve Kültür Sanat Festivali’nin son günü Zuhal Olcay konseri ile sona erdi. Tüm işletmelerin ve konaklama tesislerinin dolduğu 3 gün içerisinde konserler, paneller, sinema günleri, söyleşiler, spor aktiviteleri gibi birçok sanatsal faaliyet ve kültürel aktivite gerçekleştirildi.

Mobil Reklam

Bozcaada'da 17. Bağbozumu dolu dolu geçti
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 Aynı zamanda, bu yıl festivalde son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle  tüm sanatçılar teröre lanet okurken verilen barış mesajları festivale damga vurdu. Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ın, festivalin açılışında barış adına yaptığı konuşma ise tüm çevrelerce takdir topladı.

Bu yıl, Kiteboard Türkiye Şampiyonası ile aynı tarihte düzenlenen festivalin açılışı, 4 Eylük Cuma günü saat 16:30’da, traktörlerle temsili olarak bağbozumunun gerçekleştirilmesi ile başladı. Çok sayıda turistin katıldığı bağbozumu gezisine, bu yıl sadece Talay ve Gülerada şarap fabrikalarının bağları ev sahipliği yaptı. Ancak festival afişlerinde diğer fabrikaların bağlarında, bağbozumu gerçekleşeceği yazması nedeniyle turistler diğer fabrikaların şarap mağazalarına da akın etti. Bazı turistler ise Bozcaada Haber’e, “ Bizlere kontenjan dolduğunu söylediler; ancak etkinliğe katılmıyorlarmış. Neden baştan doğruyu söylemiyorlar?” diye tepki gösterdi.

 

Bağbozumu ve temsili olarak küfelerin getirilme anı için resme tıklayınız

Traktörlerle ve minibüslerle temsili olarak bağlarda bağbozumu gerçekleştirdikten sonra saat 18:00’da eşeklere ve atlara yüklenen üzümler küfelerle traktörler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Bu sırada Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, konvoyun önündeki üzüm traktörüne binerek turistlerle birlikte açılışa katıldı. Kaymakam Yeşilkuş’un bu hareketi ise ada halkı ve turistler tarafından beğeniyle karşılandı.

  Bağbozumu böyle gerçekleşti!             Üzümler temsili küfelerle böyle getirildi

     

 

FESTİVALE BAŞKAN YILMAZ’IN AÇILIŞ KONUŞMASI DAMGA VURDU

Festival, 4 Eylül Cuma günü saat 18:30’da Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ın açılış konuşması ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda festivalin açılış konuşmasında Başkan Yılmaz, Bozcaada’da bağcılığın sorunları, üzümün ve şarabın önemine vurgu yaparken aynı zamanda adadaki şarap fabrikalarının baskı altında olduğunu ifade etti. Başkan Yılmaz, konuşmasının devamında 7 Haziran sonrası ülke genelinde artan terör olaylarını hatırlatırken Bozcaada tarihindeki Türk-Rum kardeşliğini örnek alarak bugünlerde acil barışa ihtiyaç olduğunu ifade etti.  Yılmaz ayrıca, Nazım Hikmet’in dünyaca ünlü “Davet” adlı şiirinden de dizeler okuyarak, barış çağrısında bulundu. İzleyicilerin ayakta alkışladığı konuşmanın sonunda ise şehitleri ve Gazi Mustafa Kemal ile silah arkadaşlarını da anan Yılmaz’ın açılış konuşması geniş çevrelerce de yankı buldu.

Başkan Yılmaz'ın açılış konuşması için resme tıkla

 

EN İYİ ÜZÜM RED GLOBE SEÇİLDİ

 

Festivalin açılış konuşmasının ardından en iyi üzüm yarışmasına geçildi. Bu yıl en iyi üzüm yarışmasına toplamda 13 üzüm yarıştı. Tarım Müdürü, Tarım Kooperatifi ve üzüm yetiştiricilerinin jüri üyesi olduğu en iyi üzüm yarışmasını bu yıl Red Globe üzümü ile Tayfun Kuruluay kazandı. Yarışmada, dereceye giren 2. ve 3. üzüm ise Bozcaada Çavuşu oldu. 2. Olan üzüm yetiştiricisi Ahmet Dinçel, 3.cülüğü kazanan ise Mürvet Kuruluay oldu.

Ayrıca bu yıl festival tarihinde ilk kez “Emek Ödülü” ve “Onur Ödülü” verildi. Emek ödülünü Rum asıllı Diojen İzvinko, Onur ödülünü ise Bozcaada’nın çınarlarından 92 yaşındaki üzüm yetiştiricisi olan ve Tarım Kooperatifinin ilk kurucularından Süleyman Aydın’a verildi.

Ayrıca bu yıl Bozcaada Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen organik tarım projesine katılan 50 çiftciye  Almanya’dan bir bağımsız sertifika kuruluşu tarafından verilen sertifikalar verildi.  “Organik Ada Bozcaada’’ sloganıyla yürütülen projede sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları protokol tarafından törenle takdim edildi.

Festivalde ödül alan üzümler ve üreticiler       Ödül törenlerinden görüntüler

TIKLAYIN

                  

 

KÜLTÜR VE SANATLA DOLU DOLU ÜÇ GÜN OLDU

 

Bozcaada Bağ Bozumu Festivali’nin 17. Yılı bu yıl sanat ve kültür aktiviteleri ile dolu dolu geçti. Sabah saatlerinden gece saatlerine kadar çeşitli noktalarda sanatsal ve kültürel aktiviteler eksik olmadı.

Festivalin açılış töreninin ardından ilk olarak Bozcaada Kitap Fuarı’nda günümüz edebiyatının önemli isimlerden şair Ataol Behramoğlu sevenleri ile buluştu. Kitap fuarının hınca hınç dolu olduğu etkinlikte, Ataol Behramoğlu’nun çocukluk arkadaşı Haluk Şahin ile yaklaşık 1 saat süren söyleşi ve imza etkinliği düzenlendi.  Ataol Behramoğlu, Türk şiiri ve edebiyatı hakkında yaptığı konuşmanın ardından sevenlerine kitaplarını imzaladı.

Ataol Behramoğlu’nun imza etkinliği sonrasında ise hemen ardından ünlü gazeteci ve televizyon programcısı Enver Aysever, Zübeyde Hanım Parkı’nda “Aykırı Kumpanya” adlı gösteri ile sevenlerinin karşısına çıktı. Müzik eşliğinde, Türk siyasi tarihinden örnekler ile günümüze kadar uzanan süreci mizahi bir dille aktaran Aysever, seyircilerden tam not aldı.

Ataol Behramoğlu ve Enveraysever'in fotoğrafları

Tıklayınız

Festivalin ilk konserini ünlü sanatçı Gülay verdi. Birbirinden güzel türküler seslendiren sanatçı sesi ve

Festivalin ikinci günü ise Kitebaord Şampiyonası yarışları ile başladı. Ardından tavla turnuvası ve futbol turnuvasının ardından  Judith Lieberman’ın Salhane’de büyükler için masallar adlı gösteri gerçekleştirdi. Bu etkinliğe katılanlar ise gösterinin ardından adeta büyülendiklerini dile getirerek seneye yeniden olmasını diledi.

Konserler ve etkinliklerden özel görüntüler

 

CANDAN ERÇETİN’İ YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİ İZLEDİ

 

Festivalin ikinci günü Kiteboard Türkiye Şampiyonası kapsamında düzenlenen Candan Erçetin konseri gerçekleşti. Saat 21:00’da Kaleiçi’nde gerçekleşen konser öncesi uzun kuyruklar oluştu. Yaklaşık 2 saat süren Candan Erçetin konserini ise yaklaşık 5 bin kişi izledi. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren ünlü sanatçının performansı ayakta alkışlandı. Aynı zamanda sanatçı  sahnede artan terör olayları ve göçmen sorunu ile ilgili mesajlar verdi.

Gülay ve Candan Erçetin konserinden fotoğraflar

GRUP MEYDAN BÜYÜLEDİ

Festivalin ikinci günü Candan Erçetin konseri sonrası ise saat 23.30’da adalı müzisyenlerden oluşan Grup Meydan Cumhuriyet Meydanı’nda sahne aldı. Candan Erçetin konseri sonrasında meydanı dolduran izleyiciler Grup Meydan’ın performansı ile büyülendi. Belli saatte bitmesi gereken Grup Meydan konseri izleyicilerin alkışları nedeniyle normal süreden çok daha uzun sürdü.

FESTİVALİN 3. GÜNÜNDE ÇAPULCULAR VE ZUHAL OLCAY SAHNE ALDI

Festivalin son günü olan Pazar günü ise Kiteboard Avrupa Şampiyonası, Tavla Turnuvası ve Futbol Turnuvası ödülleri sahiplerine verildi.

Tavla Turnuvasının birincisi Aydoğan ince, ikinci Ünal Gürkol, 3.sü ise Deniz Mandacı oldu.

 

Saat 20:00’da ise Gezi Olayları sırasında Çapulcu şarkısı ile ünlenen Boğaziçi Caz Korosu sahne aldı. Boğaziçi Caz Korusu’nu izlemeye gelenler Cumhuriyet Meydanı’nı tıklım tıklım doldurdu. Koroyu, Çapulcu şarkısını seslendirdikten sonra tüm meydan ayakta alkışladı.

 

Festivalin son programı ise Zuhal Olcay konseri ile tamamlandı. Ünlü müzisyen Cumhuriyet Meydanı’nda verdiği konserinde kendi şarkılarının yanı sıra çok sevilen şarkılardan da seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konserde sanatçı ada halkını ve misafirleri şarkılarıyla mest etti. Aynı zamanda sahne alan diğer sanatçılar gibi teröre lanet okurken şehitleri unutmadı.

Grup Meydan, Boğaziçi Caz Korosu ve Zuhal Olcay fotoğrafları

Bu haberi geçtiğimiz hafta ülke genelinde yaşanan terör olayları nedeni ile bir süre ertelediğimiz için bugün yayına veriyoruz.




Bu haber 3681 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ