Bugun...


kostasalto

Zehirlenerek öldürülen Mini’nin sahibi konuştu
Kısa süre önce Bozcaada’da zehirlenerek öldürülen “Mini” isimli köpeğin sahibesi Simge hanımla, Bozcaada Haber'e açıklamalarda bulundu.

Mobil Reklam

Zehirlenerek öldürülen Mini’nin sahibi konuştu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Sizi ve Mini’yi tanıyabilir miyiz? 

Biz 1971 yılından beri adaya gelen ve adayı evi olarak benimseyen bir aileyiz. Son 5-6 senedir yılda en az 8-9 ayı adada geçiriyoruz. İkametimiz de adada. Mini'yi bir barınaktan 5 yıl önce evlat edindik. Bir Cooker Spaniel. Onu ailemizin bir parçası olarak benimsedik. Hatta işletmekte olduğumuz pansiyona Casa Mini diyerek onun adını verdik. 


Acı olay ile ilgili bilgi alabilir miyiz? 


24 Nisan'da adaya geldik. Bu sene bir tilki akşamları evimizi ziyaret ediyordu. Neredeyse evcilleşmiş, hepimiz alışmıştık. Tahminen komşularımızdan biri bu tilkiden rahatsız oldu ve fare zehiri kullandı. Geçtiğimiz hafta Mini aniden hareketsizleşti. Oturduğu yerden kalkmıyor, güçsüz, yemek yemiyordu. Hem adadaki veteriner arkadaşımıza hem de İstanbul'daki veterinerimize danışarak acil Çanakkale’deki bir kliniğe ulaştık. Veteriner Mini'yi görür görmez ve Bozcaada'dan geldiğimizi öğrenince hemen anladı fare zehiri olduğunu. Kan değerleri sıfıra inmiş. Vücudunda hiç kan kalmamış. 130 olması gereken kan değeri 0 olmuş. Bu zehir canlıların bütün organlarınının kanamasını ve canlının kan kaybından ölmesini sağlıyor. O sırada kliniğe gelen bir av kopeğinden acil kan nakli yapıldı. 24 saat kurtarmaya çalıştık fakat Mini’mizi cahil, bilinçsiz bir kişi yüzünden kaybettik. 

Bu Bozcaada'da ilk değil. Ne yapabiliriz? 

Öncelikle şunu söyleyeyim ki, ben hayvanların bu şekilde öldürülmesine karşıyım. İnsanlar tavuklarına, keçilerine zarar geliyor diye tilkilere ya da sadece sevmedikleri için farelere fare zehiri atarak kan kaybından acı çekerek ölmesini sağlıyorlar. Bu vahşice ama bu başka bir konu. Öncelikle halletmemiz gereken bu zehirleri kullananları bilinçlendirerek en azından başka canlılara zarar vermelerini engellemek. Şimdilik tek çözüm eğitmek ve bilgilendirmek. 

Ne yapmayı düşünüyorsunuz? 

Öncelikle adamızda bu zehiri satan işletmeler ile bir bilgilendirme yazısı asabilmek için görüşmeyi düşünüyorum. Daha sonra kamu alanlarına benzer bilgilendirme yazıları koyarak kullanıcıların en azından uygulama yaptıkları alanlara bir işaret, bir çıkartma koyarak herkesi uyarmasını sağlamak istiyorum. Mini bizim evimizden uzaklaşmazdı. En fazla çöp konteynırına kadar giderdi. Biz Çayır mevkiinde 5-6 aileyiz. Bunlardan biri yaptı maalesef. Eğer bilinçli bir şekilde bir işaret bir çıkartma koysaydı o bölgeye en azından biz dikkat ederdik. Biz adada yaşayanlar esasında çok küçük bir aileyiz. Büyük şehirlerde bizden daha fazla haneye sahip olan bir çok site var. İletişim, duyarlılık ve empati ile bu sorunları kendi aramızda çok kolaylıkla çözebiliriz.

Sağ olsunlar hem Kaymakam bey hem Belediye başkanımız hem de Jandarma komutanımız her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. Kendileri de bu durumdan rahatsız. Daha sonra üretici firmalar ile bu zehirlerin kutularının içine belirli çıkartma işaret ve bilinçlendirme yazıları koymak üzere iletişime geçmeyi planlıyorum. Ben en azından deneyeceğim. Bana destek olmak isteyenlerin her türlü yardımına açığım. Bozcaada Haber’e de desteği için çok teşekkür ederim.




Bu haber 3815 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ