Bugun...


kostasalto

Ülgür Gökhan’dan destek ziyareti
Ülgür Gökhan’dan destek ziyareti       Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’a yaptığı destek ziyaretinde Bozcaada Haber’in sorularını yanıtladı.       Çanakkale’de yeniden belediye başkanlığına ...

Mobil Reklam

Ülgür Gökhan’dan destek ziyareti
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Ülgür Gökhan’dan destek ziyareti

 

 

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’a yaptığı destek ziyaretinde Bozcaada Haber’in sorularını yanıtladı.

 

 

 

Çanakkale’de yeniden belediye başkanlığına seçilen Ülgür Gökhan, önceki gün Bozcaada’yı ziyaret etti. Seçim sürecinde Dr. Hakan Can Yılmaz’a önemli destekler veren ve seçimin ardından güç birliği yapacaklarının mesajını veren Ülgür Gökhan ile çok özel bir röportaj yaptık. Bozcaada’nın 20 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmesini sağlayan Dr. Hakan Can Yılmaz’a başarı dileklerini sunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çalışmalara hızla devam edeceklerinin mesajını verdi.

 

 

 

Bozcaada Haber (BH) – Öncelikle tebrik ederiz tekrar, başarınızdan dolayı.

 

 

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan (Ü.G) – Teşekkür ederim.

 

 

 

BH – İlk olarak; CHP’li Dr. Hakan Can Yılmaz’ın başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz? Öncelikle bununla ilgili bir görüş alabilir miyiz?

 

 

 

Ü.G – Şimdi, seçimden önce adaylık konuları gündeme geldiğinde, Bozcaada’da birkaç isim vardı. Burada en uygun ismin, mesleği ve adada bulunuş süreleri dikkate alındığında doktor bey olacağı konusunda zaten bir görüşümüz vardı.  Tabii örgüt başkanıyla da bunu paylaştık ve bu şekilde olmasını istedik. Bu arada 3 aday çıktı. Biri ciddi olmasa da diğer aday ciddiydi. Muharrem Bey vardı. Sonuçta ön seçim oldu ve dediğimiz gibi Hakan Bey buradan birinci aday olarak çıktı. Zaten sonuç gösteriyor ki doğru bir tercihmiş. Çünkü adadan aldığımız izlenim de oydu. Hakan Bey’le olursa ancak olur. Çünkü buralar da kolay değil. Küçük yerler. Bir de yıllarca başkanlık yapmış bir başkanımız vardı. Dolayısıyla kolay değildi değiştirmek. “Ancak Hakan beyle olabilir” demiştik. Nitekim de öyle olduğu anlaşıldı. Sonuca ulaşıldı.

 

 

 

BH – Seçim döneminde Bozcaadalılarla Çanakkale’de bir buluşmanız oldu. Orada, Bozcaada ile içiçe çalışacağınızı, kardeş belediye olarak desteklerinizin olacağını söylediniz. Bu destekler olacak mı ve ne yönde olabilir?

 

 

 

Ü.G – Biraz önce içeride de söyledim. (Başkanımızın) Kendisine de bahsettim.

 

 

 

1- Bilgi desteği, mevzuat desteği. Personel. Yani, Çanakkale’de çeşitli konularda tecrübesi olan arkadaşlarımızı ya biz buraya göndeririz burada 1-2 gün eğitim verirler ya da buradan oraya gelinir. Bizim orada eğitim alırlar. Böyle bir bilgi desteği. Bürokratik destek olabilir.

 

 

 

2- Tabii bunların dışında, yatırım destekleri. Burada ihtiyaç olan bazı yatırımlara, Bozcaada Belediyesi’nin imkânı olmayan noktalarına destek oluruz. Bir dayanışma olmak durumunda. Çünkü sonuç olarak burası 25 yıl sonra CHP belediyesi olmuş. Ezine’yi maalesef kaybettiğimiz için yük bize döndü. Ezine olsaydı Ezine de destek olurdu ama sonuçta biz tabii ki destek olmak durumundayız.

 

 

 

ARITMA İÇİN GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ

 

 

 

BH – Peki eski Belediye Başkanı Mustafa Mutay’ın arıtma projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bildiğiniz gibi CHP Bozcaada örgütü bu projeye özellikle denize yakın olması ve kalitesinden dolayı karşı olduğunu dile getirmişti.

 

 

 

Ü.G- O konuda şu an pek bir bilgim yok. Fakat başkanımızdan gerekli bilgiyi biraz sonra alacağım. Şu an için konuya hakim olmadığım için bir şey söylemem doğru olmaz. Fakat konuyu ele alarak inceleyeceğiz, ona göre gereken adımlarımızı atarız

 

 

 

BH – Peki,  son olarak şunu soralım; ziyaretiniz destek amaçlı mı?

 

 

 

Ü.G – Evet, Kepez’ e uğradım, Geyikli’ye uğradım. Şimdi buraya geldim. Başkanlarımızı tebrik etmek için uğruyorum. Örgüt başkanlarımızı da tebrik ediyorum. Bir de siyasi görüşlerimi paylaşıyorum. Çünkü sonuç itibariyle yerel seçimler bitti. Sonra genel seçimler var. Dolayısıyla çalışmalara devam etmek lazım. Ama şimdi, yerel belediyelerin biraz oturması lazım. Şöyle kısa bir dönem, 3-5 ay geçirmesi lazım. Tabii ben kendi şehrimden sorumluyum. Bir il belediye başkanı olarak, mevcut yapılanmanın, CHP örgüt yapılanmasının seçimden önce bir elden geçmesi gerektiğini, hantallıktan kurtulması gerektiğini paylaşıyorum. Bu konuda bir görüş alışverişinde bulunuyoruz.

 

 

FOTOĞRAFLAR:

 

 




Bu haber 2440 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ