Bugun...


kostasalto

Başkan Yılmaz, 23 aylık süreci anlattı!
Bozcaada AKP İlçe Başkanlığı ve Bozcaada CHP İlçe Örgütü arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan gerginliğin ardından “Artık konuşmadık bir şey kalmayacak” açıklaması ile Bozcaada halkını çay eşliğinde sohbete davet eden Başkan Hakan Can Yılmaz, yaklaşık 200 adalının katıldığı toplantıda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Mobil Reklam

Başkan Yılmaz, 23 aylık süreci anlattı!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Başkan Yılmaz, sözlerine toplantının çatışma ortamı yaratmak veya birilerine cevap vermek amaçlı olmadığını vurgularken AKP kanadından gelen sert eleştiri ve iddialara da cevap vermekten kaçınmadı.

Bozcaada’da bir süredir tırmanan siyasi gerilimsebebiyle, AKP İlçe Başkanlığı ve CHP İlçe Örgütü’nün sosyal medya üzerinden hararetlenen tartışmalarının ardından Başkan Yılmaz bir toplantı gerçekleştirdi. Kkendisine yönelik eleştirilere ve iddialara bir süre sessiz kalarak açıklama yapmamayı tercih eden Yılmaz, geçtiğimiz Salı günü adalılarla buluştu.

Son olarak belediye sitesinden “Artık konuşulmadık bir şey kalmayacak” açıklaması ile halkı bilgilendirme amaçlı olarak, çay eşliğinde Zübeyde Hanım Park Kahvesi’ne davet eden Yılmaz, iki saati aşkın bir toplantı gerçekleşti. Bozcaada Haber’in de Melih Güney’in Periscope hesabı üzerinden canlı aktardığı toplantıyı 350 kişi izledi. Ayrıca Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nin işletmecisi Yamaç Kuleli’nin de canlı yayında aktardığı toplantıyı yaklaşık 300 kişi izledi. Böylelikle 200’ü Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde 650’si de internet ortamında olmak üzere Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın konuşmasını en az 850 kişi takip etmiş oldu.

Başkan Yılmaz, toplantıya başlamadan önce sözlerine, “Bu bir bilgilendirme toplantısıdır. Çatışma ortamı yaratmadan ya da birilerine cevap vermeden 23 aylık süreçte neleri yaptık, neleri yapacağız bunlardan bahsetmek için buradayız. Lütfen bu toplantıyı birileri için düzenlediğimizi düşünmeyin” diyerek başladı. Ancak Başkan Yılmaz, AKP kanadından gelen sert eleştirilere ve iddialara da tek tek cevap vermekten kaçınmadı.

Başkan Yılmaz, toplantı sonunda hem önümüzdeki dönemlerde gerçekleştireceği projeleri sundu, hem de halktan gelen soruları cevapladı. Ayrıca 23 aylık görev süresi içerisinde gerçekleştiremediği projeler için de önümüzdeki dönemde daha fazla çalışacaklarını belirtip, özür diledi.

Konuşmanın 2,5 saate yakın sürmesi ve Hakan Can Yılmaz’ın birçok konuyu gündeme getirmesi sebebiyle, tüm konuşmayı tek bir haberde toplamanın, çok uzun olacağını düşündük. Bu sebeple önümüzdeki günlerde konu başlıklarını, videolarla zenginleştirerek sizlere sunacağız. Ama en azından gündem maddelerini haberimizde sizlere sunmak istedik...

 

 

İŞTE BAŞKAN YILMAZ’IN HALK TOPLANTISINDA ÜZERİNDE DURDUĞU KONULARDAN SATIR BAŞLARI:

 

·         Naylon poşet kullanımının engellenmesi ve çöplerin yer altına alınması konusunda kısa süre sonra çalışmalara başlanacağı,

·         İşgaliye, Belediye’nin gelir gider durumları, bütçesi konuları,

·         Bozcaada’nın yıllardır çözülemeyen konut sıkıntısı,

·         Su fiyatları ve Akıllı Sayaç uygulaması,

·         Çok amaçlı tesis hakkındaki gelişmeler,

·         Hayvan barınağının taşınması ve sokak hayvanları ile ilgili yapılacaklar,

·         Bozcaada’ya yapılacak Bisiklet Yolu’nun hangi aşamada olduğu,

·         Yeldeğirmenlerinin imara işletilmesi,

·         Birlikte çalıştığı ekibiyle yaşadığı sıkıntılar, çöplerin zamanında toplanmaması ve önümüzdeki dönemde çalışma arkadaşlarıyla ilgili değişikliğe gidebileceğinin sinyalleri,

·         Arıtma ile ilgili gelişmeler ve belediye işçilerinin yargılanması konusundaki tüm detaylar,

·         Belediye’nin imar yasasında nelere itiraz edip etmediği ve bağ evlerinin durumu hakkındaki görüşleri,

·         Hastanenin giderilen eksiklikleri,

·         Bozcaadaspor’un gerekirse Belediye bünyesine alınması,

·         Bir süredir devam eden ve sezon başına dek sürecek çevre düzenlemelerinin detayları,

·         Su sporlarının ve olta balıkçılığının arttırılması için yapılacak projeler,

·         Mevcut su hatlarının yenilenmesi,

·         Sanayi Sitesi’nde iki yıldır yapılamayanların en kısa sürede hayata geçirilmesi,

·         Bozcaada’nın Belediye bünyesinde yenilenebilir enerjiye kavuşması,

·         Salhane’deki gelişmeler,

·         Sonbahar’dan itibaren Bozcaadalı’nın faydalanacağı Halk Kart Projesi’nin detayları,

·         Üniversitenin iki yıllık aşamaları...

·         Başkan’ın seçim döneminde sarf ettiği “Ankara’ya ihtiyacımız yok” lafının çeşitli kesimlerce gündeme getirilmesine dair yaptığı açıklamalar,

 




Bu haber 3980 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Adadan Uzakta
26-02-2016 10:01:00

Gönül isterdi ki; bu videoyu izleyenler ya da bu toplantıya katılanlar ve tüm ada halkı şöyle bir görüntü ile karşılaşabilseydi. Keşke; en demokratik hak olarak eleştirilerini sıralayanlar, sorunların halen çözülmediğini, verilen sözlerin tutulamadığı ifade edenler; bu toplantının en ön sıralarında yerlerini alabilmiş olsalardı. Evet sosyal medya da artık çağımızın en vazgeçilmez ve en etkin iletişim ve muhalefet araçlarından birisi. Ancak siyaset yapmaya soyunan kişilerin aynı zamanda demokrasinin gereği olarak medeni cesaretlerinin de tam olması gerekmez mi? Karşınızda sorduğunuz soruların cevabını vermeye hazır birisi var ise, soruları soran kişi ya da kurumların da cevabını almak için ya da eleştirilerini yinelemek için bu kişinin karşısında yerlerini alacak olgunlukta, medeni cesarette ve demokrasi inancında olması gerekmez mi? Umarım bir gün her medeni ülkede ve gerçek demokraside olduğu gibi böyle görüntüler ile de karşılaşabiliriz..

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ