Bugun...


kostasalto

BOZCAADA BİTİRDİ, GÖKÇEADA BAŞLADI
Bozcaada Belediye Meclisi’nin yaklaşık 4 sene öncesi aldığı karar ile adada naylon poşet kullanımının yasaklanması son aylarda uygulanmıyor. Bu duruma ise bazı çevreci vatandaşlardan tepkiler geliyor.

Mobil Reklam

BOZCAADA BİTİRDİ, GÖKÇEADA BAŞLADI
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi’nin yaklaşık 4 sene önce, bir önceki Belediye Başkanı Mustafa Mutay döneminde uygulamaya soktuğu adada naylon poşet kullanımının yasaklanarak yerine kese kağıdını kullanma zorunluluğunun son aylarda uygulanmadığı iddia ediliyor. Bu durum ise bazı çevreciler tarafından tepkilere neden oluyor. Bugün Bozcaada Haber’e ulaşan ve ismini vermek istemeyen adalı bir vatandaş, “ Adada kaç yıldır poşet kullanmak yasaktı. Bu uygulama adaya çok yakışıyordu ve adanın marka olmasına katkı sağlıyordu. Şimdi her yerde poşet kullanılıyor ve bu durum gelen konuklarımızın bile dikkatinden kaçmıyor” dedi.

 

GÖKÇEADA’DA HEM POŞET, HEM DE PLASTİK MASA SANDALYE YASAKLANDI

Bozcaada’da yaklaşık 4 sene öncesinde başlayan fakat son zamanlarda pek de uygulanmayan poşet yasağı şimdilerde Gökçeada’da uygulanmaya başlandı. Gökçeada Belediyesi, aldığı meclis kararı ile 1 Haziran’dan itibaren poşet ve plastik masa - sandalyeyi yasakladı.

 

MUSTAFA MUTAY: ÇEVRECİ OLMAK LAFLA OLMAZ

 

Konu ile ilgili bugün, bu kararın mimarı olan eski başkan Mustafa Mutay ile görüştük. Bozcaada Haber’e konuşan Mustafa Mutay konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Evet, bende bu durumdan şikayetçiyim. Bizim aldığımız bu karar adayı ileriye götürecek, adaya yakışan bir karardı. Ama ben de görüyorum ki artık bu uygulama tamamen kalkmış durumda. Hatta bana bile alış veriş yaptığım sırada poşet veriyorlar artık. Hani nerede çevreci arkadaşlar? Çevreci olmak öyle lafla olmaz.

Biz bu kararı aldıktan sonra ben belediyenin garajından, Kocaeli’nden getirdiğim kese kağıtlarını satmıştım. Kimse bu uygulama için bahaneler üretmesin. Bu uygulamaya karşı çıkan bir iki esnaf var. Hatta bunlar bana seçim sırasında geldiler ‘başkanım bu uygulamayı kaldıralım, dediler. Tabii ben bu uygulamanın devam edeceğini kendilerine iletmiştim. Şimdi çıkın gezin bakalım kese kağıdı kullanan var mı?”

 

 




Bu haber 4246 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
3 Yorum

DENİZ
11-06-2015 14:26:00

SAYIN MUTAY IN BİLEMEDİK KIYMETİNİ, 4 YIL KALDI KOYSUN ADAYLIĞINI VERİCEZ OYUMUZU TABİ O ZAMANA KADAR BATMAZ AYAKTA DURABİLİRSEK..

Zuhal Kocdag
10-06-2015 23:20:00

Doğru, onca emek, bilinçlendirme çalışması heba oluyor. Yapılacak iş basit, kağıt poşetler ve doğada çözülen torbaları belediye getirip dağıtsa sorun kalmaz. Bazı ürünler için plastik poşet gerekebiliyor onu da çevreye zararı olmayan poşetlerle çözebiliriz. Belediyeye çok bir zahmet vermez, telefonla bile halledilebilir istenirse.

Koray Kamber
10-06-2015 22:49:00

Yırtılan kese kağıtları elimizde kaldıktan sonra , yaptığımız alışverişleri yerlerden topladıktan sonra , yanımızda file taşımaya zorunlu bırakıldıktan sonra tabi ki kese kağıdı uygulamasının karışısındayım.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ