Bugun...


kostasalto

Bozcaada'nın bakir koyları için AKP İlçe Teşkilatı...
Bozcaada’nın bakir koylarının ve plajlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kıyı Yönetmeliği kapsamında ihale edilmesi ihtimaline yönelik Bozcaada AKP İlçe Teşkilatı da harekete geçecek.

Mobil Reklam

Bozcaada'nın bakir koyları için AKP İlçe Teşkilatı...
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Haber’in geçtiğimiz günlerde adanın bakir koylarının ve plajlarının bakanlık tarafından projelendirilip önümüzdeki aylarda ihale edeceği iddiaları ilgili haberin ardından tartışmalar devam ediyor. Bu tartışmaların ardından gözler Bozcaada AKP İlçe Teşkilatı’nın nasıl bir tavır alacağı ve konu hakkında ne tür yol izleyeceğine çevrildi.

Ancak kısa zamanda iddialar üzerine AKP İlçe Teşkilatı'nın, koyların ve plajların ihale edilmesine sıcak bakmadığı ve bu konuda çözüm arayışı içine girdiği öğrenildi.

Bozcaada Haber, koyların ve plajların ihale edilmesine yönelik olarak AKP İlçe Teşkilatı adına Ali Balcı ile görüştü. Geçtiğimiz yerel seçimde AKP’nin belediye başkanı adayı olan ve şu an yönetimde bulunan Ali Balcı,  koyların bakanlık tarafından ihale edilmesine yönelik olarak AKP İlçe Teşkilatı’nın tavrının net olduğunu ve koyların ihale edilerek yabancı şahısların ellerine geçmemesi için bir takım çalışmalar içinde olduğunu dile getirdi.

Ali Balcı, Bozcaada Haber’e yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Biz bu konuda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Tabii ki de biz de adanın bakir koylarının yabancıların eline geçerek sonrasında o koylara girememeyi istemeyiz. Teşkilatımız bu konudaki tavrı nettir. Biz koyların bu şekilde ihale edilmesine sıcak bakmıyoruz. Bu konuda şu an için bir takım görüşmeler ve çalışmalar içindeyiz. Kaymakam Abbas Yeşilkuş da bu konuda sürekli irtibat halindeyiz. Hatta önümüzdeki günlerde bu konudaki düşüncelerimizi iletmek için Ankara’ya gideceğiz. Ben bu konuda şansımızın ve umudumuzun olduğunu düşünüyorum.”

 

 

Aynı zamanda iddialara göre AKP İlçe Teşkilatı, koyların ihale edilmesine karşın birkaç değişik yol izlemeyi düşünüyor. Bunlardan bir tanesi de, koyların ve plajların Kaymakamlık tarafından kurulacak şirket ile Kaymakamlık tarafından işletilmesi olduğu ifade ediliyor.




Bu haber 3890 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Kelalaka
17-12-2015 10:46:00

Yani:Koyların bekareti gidecek kesin de, yabancıya mı gitsin biz mi alalım?

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ