Bugun...


kostasalto

Umut yolculuğu Bozcaada'da son buldu.
Bozcaada’da görev yapan SAGET 31 adlı Sahil Güvenlik Botu, Kalın Burun’da 7 kaçak göçmen yakaladı. İzlerini belli etmeden takibi devam ettiren SAGET 31 ekipleri, 308 adlı Sahil Güvenlik Botu’nun da yardımı ile göçmen teknesini durdurdu. Ardından Sahil Güvenlik ekipleri, Dalyan ve Tavaklı arasında aynı tekne ile umut yolcuğu için bekleyen 134 Afgan uyruklu göçmeni yakaladı.

Mobil Reklam

Umut yolculuğu Bozcaada'da son buldu.
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Edinilen bilgilere göre operasyon şu şekilde gerçekleşti:

Bozcaada Sahil Güvenlik’e bağlı SAGET 31, Pazar günü Akvaryum Koyu’na demir atan bir tekneden şüphelendi. Ardından Pazar gecesinden itibaren SAGET 31, tekneyi hem karadan hem de denizden takip etmeye başladı.  Pazartesi akşamı ise tekne, Dalyan ve Tavaklı arasına süratli bir şekilde hareket etmeye başladı. O sırada SAGET 31’e bağlı ekipler tekneyi karadan beklerken, 308 adlı Sahil Güvenlik ekipleri ise termal kameralar sayesinde teknenin tüm faaliyetlerini mercek altına aldı. Sonrasında tekne hızlı bir şekilde adaya doğru gelerek Kalın Burun’a yanaştı. Tekneden inen 7 göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince yakalanarak Bozcaada İlçe Jandarma ekiplerine teslim edildi. Ardından takip edildiğini anlamayan tekne, yeniden göçmen almaya giderken Sahil Güvenlik ekiplerince yapılan operasyonla durduruldu. Sonrasında ise Dalyan ve Tavaklı arasında bekleyen 134 Afgan göçmen, umut yolculuğuna başlamadan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandılar.

 

ORGANİZATÖRLERİN 2’Sİ UKRAYNALI 1’ TÜRK

Edinilen bilgilere göre, el konulan teknede 3 umut taciri yakalandı. Göçmenlerle birlikte Geyikli Jandarma’ya teslim edilen umut tacirlerinin 3’ünün de ifadeleri alındıktan sonra tutuklandıkları öğrenildi. Göçmenler ise Geyikli Jandarma Komutanlığı’nın ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edileceği belirtildi




Bu haber 2564 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ