Bugun...


kostasalto

Rumlar Ayazma Panayırı’nda bir araya geldi
Her yıl 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen Aya Pareskevi Anması bu yıl da Meryemana Kilisesi ve Ayazma Manastırı’nda yapıldı.

Mobil Reklam

Rumlar Ayazma Panayırı’nda bir araya geldi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Ayazma Panayırı (Rum Bayramı) olarak da bilinen Aya Pareskevi Anması 25 Temmuz akşamı Kimisis Teodoku (Meryem Ana) Kilisesi’nde gerçekleyen ayinle başladı. Ayine adadaki Rum vatandaşların haricinde yurtdışından adaya gelen Rumlar da katıldı. Adada yaşayan bazı müslüman vatandaşlar da komşularının bu anmasında onları yalnız bırakmadı. 

Son yılların en kalabalık anmasının gerçekleştiği ayinde İncil’den bazı bölümler okundu. Gökçeada’dan bir papazla birlikte adaya gelen Bozcaada ve Gökçeada Metropoliti Kirillos’un yönettiği ayinin ardından tüm cemaat kilisenin etrafında bir kez yürüdü. Ayrıca Bozcaada’ya geçen sene atanan Papaz Yorgos Piciladi de anmadaki yerini aldı.

SON YILLARIN EN KALABALIK ANMASI

Ayin sonrasında Manastır Restaurant’ta bir araya gelenler Rumca ve Türkçe ezgiler eşliğinde eğlendi ve akşam yemeğinde bir araya geldi. Kilisedeki ayinde ve akşam yemeğinde 200 dolayında kişi olduğu öğrenildi. Gece boyunca birlikte halay çeken Rum ve Türk vatandaşlar sahnede kol kolaydılar. Akşam yemeğinin verildiği Manastır Restaurant’ın işletmecisi İstrati Buğday’ın tek kişilik sirtakisi de büyük alkış aldı.   

Ayazma Panayırı için Yunanistan’ın Nea Tenedos kasabası, Atina, Selanik ve Kavala şehirlerinden çok sayıda eski adalı Rum adaya geldi. Ayrıca Fransa, Avustralya gibi başka ülkelerden de panayır için adaya gelenler oldu. 

26 Temmuz Salı sabahı da Ayazma Manastırı’nda gerçekleşen ayini Metropolit Krillos, Bozcaada Papazı Piciladi ve Gökçeada’dan gelen bir papaz yönetti. Ayinin ardından katılanlara okunmuş ekmek dağıtıldı. Ardından bir öğle yemeği organize edildi. Yemeğe Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da katıldı.




Bu haber 2280 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ