Bugun...


kostasalto

Uçurtmalar Soma için yükseldi
Uçurtmalar Soma için yükseldi   Bozcaada Belediyesi ve BOZTİD’in ortaklaşa düzenlediği uçurtma şenliği başladı. Şenliğe davet edilen, Soma’da maden ocağında hayatlarını kaybeden işçilerin çocukları da tüm gün ...

Mobil Reklam

Uçurtmalar Soma için yükseldi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Uçurtmalar Soma için yükseldi

 

Bozcaada Belediyesi ve BOZTİD’in ortaklaşa düzenlediği uçurtma şenliği başladı. Şenliğe davet edilen, Soma’da maden ocağında hayatlarını kaybeden işçilerin çocukları da tüm gün eğlenerek vakit geçirdi.

 

Bozcaada, bu sene iki gün boyunca düzenlenecek uçurtma şenliğine ev sahipliği yapıyor. Sihirbazlık, animasyon, dans, yüz boyama, tiyatro ve müzik gibi etkinliklerin yapıldığı şenliğe, Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin çocukları aileleriyle birlikte adaya davet edildi. Bozcaada Belediyesi ve BOZTİD’in organize ettiği şenlik bugün saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başladı.

 

BAŞKANLAR BİREBİR İLGİLENDİ

 

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz ve BOZTİD Başkanı Yahya Göztepe, Soma’dan gelen çocuklarla birebir ilgilenerek onların güzel bir gün geçirmesi için büyük çaba harcadı. Sabah 8.30 feribotu ile gelen çocukları iskelede karşılayan başkanlar, tüm gün çocuklarla yakından ilgilendi. Ayrıca Somalı çocuklara festivalde uçurtma yapmayı oğrettiler. Çocuklar uçurtmalara “Soma” ve “Seni unutmayacağım” yazıları yazarken şenliğe katılan vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

 

Sonrasında uçurtma yarışı başladı ve onlarca çocuk aileleri ile birlikte uçurtma uçurdu. En yükseğe giden ve en yaratıcı uçurtma dallarında yarıştılar. Saat 3’te ise ödül töreni yapıldı. En yükseğe giden 1. 2. ve 3.’ye Kaymakam Abdulgani Mağ tarafından ödülleri verildi. En yaratıcılara ise Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz tarafından ödülleri takdim edildi.

 

İŞTE ÖDÜL KAZANAN ÇOCUKLAR

 

En yüksek kategorisinde;

 

1. CEYDA YAŞAR

2. MİRAÇ OTAKLI

3. FATİH GÜNDOĞDU

 

En yaratıcı kategorisinde;

 

1. LEMAN ŞENOĞUZ

2. AYSEL TEZCAN

3. SELİN KİNET

 

Şenliğin bu akşamki kısmında ise çocuklara Cumhuriyet Meydanı’nda sihirbazlık gösterisi yapıldı.




Bu haber 1845 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ