Bugun...


kostasalto

Bozcaada Mendirek dergisinin 9. sayısı çıktı
Bozcaada'nın, Bozcaadalı'nın dergisi Mendirek'in 9. sayısı çıktı. Bozcaada Gazete Bayisi'nden satın alabileceğiniz dergiye yıllık abone de olabilirsiniz.

Mobil Reklam

Bozcaada Mendirek dergisinin 9. sayısı çıktı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

"Bozcaada'nın Göç Mevsimi" başlığıyla hazırlanan derginin kapak fotoğrafı Ahmet Erdoğan'a ait. Dergide yer alan Oktay Güldüren'in "Kaymakam Hüseyin Hüsnü Efendi" başlıklı yazısı okuyucuları oldukça geriye götürecek. Eylül'de gerçekleşen Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali ile Yerel Tatlar Festivali'ne dair hazırlanan haber de oldukça doyurucu.

 

Derginin Sosyal Medyada Bozcaada köşesinde ise ıssız bir koyda çadır kuran bir misafirin paylaşımı yer alıyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'ne dair hazırlanan tam sayfalık haber festivale destek verenlerle yapılan söyleşiden oluşuyor.

Geçtiğimiz günlerde Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen Turizm Değerlendirme Toplantısı'na dair önemli notların aktarıldığı haberimiz de ilgi çekeceğe benzer.

 

Kültür Kargası sayfasının bu sayıdaki konukları Hakan Gürüney'in "Bozcaada Fotoğrafları" kitabı ve Murat Aksu'nun "Bozcaada Destinasyonu" kitabı. İsmail Şen tarafından hazırlanan sayfanın keyifle okunacağına eminiz. Bu sayıda, Mavrella'nın Öyküsü başlıklı yazısı ile Prof. Dr. Necati İnceoğlu, çok özel bir konuya parmak basmış. Biz sayfayı hazırlarken, sizler de okurken eminim çok beğeneceksiniz. Burcu - Mustafa Dermanlı çiftinin bu yaz gerçekleştirdiği Yunanistan gezisine dair en önemli olay, zamanında Bozcaada'dan göçmüş iki aileyi ziyaretleriydi. Dergide yer verilen bu özel röportaj ile zaman zaman duygusallaşacak, zaman zaman da uzaklara doğru yol alacaksınız.

 

Derginin yazarı Cahit Yalçın'ın kaleme aldığı "Kaptan" yazısı, dünden bugüne Bozcaada'ya hizmet vermiş kaptanları anlatıyor. Cemil Onay bu sayıya da çok özel iki desen ve bir şiir ile katkı sunmuş. Bozcaada Sanat Galerisi'nin 2015 yılına projeksiyon tutan haberi de sanat dolu geçen bir sezonun ipuçlarını veriyor. Yaklaşan sezonla birlikte hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Bozcaadaspor'un sezon hazırlığı da bu sayıda işlenmiş. 

 

Mendirek Dergisi'nin editörü Mustafa Dermanlı'nın kaleme aldığı "Birlikte yaşamı oluşturmak" başlıklı yazı Sezon Değerlendirme Toplantısı üzerine yazılmış anekdotların bütünü niteliğinde. Dergiye İstanbul'dan yazı katkısı sunan Elif Çapar'ın bu sayıdaki yazısının başlığı "Vazgeçmek mümkün değil". Derginin yazarlarından İsmail Şen'in "Doğaya yabancı milenyum çocukları" başlıklı yazısı, çocuklarını doğadan uzak tutan ailelere bir sorgu niteliği taşıyor... Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği'nin yeni yönetimi ile gerçekleştirilen söyleşi de ses getireceğe benzer. Yeni projeleri, nasıl bir yapıda devam edecekleri, adaya katkı sağlayacak fikirlerini uzun uzadıya konuşulmuş söyleşide...

 

Kısacası Bozcaada'nın dergisi Mendirek bu sayıda da dopdolu. Bozcaada'nın yazılı ve görsel arşivini toparlamak üzerine bir misyon edinen derginin dağıtımları başladı.

 

Dergiye abone olmak için: http://www.bozcaadahaber.net/mendireke-abone-olun/5193/




Bu haber 2476 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ