Bugun...


kostasalto

Kömürün İsi, Sabunun Misi
Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nin ilk gününde Yırca’dan misafirlerimiz vardı. Yırcalı kadınların el emeği hazırladıkları sabunları Bozcaadalılar ile buluşturan Kenan Kahya ve Güneş Dermenci ile hem Yırca’yı hem de projelerini konuştuk.

Mobil Reklam

Kömürün İsi, Sabunun Misi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 

BIFED’de gösterimler başlamışken Yırca’dan bir “merhaba” getiren misafirlerimiz vardı.  Çanakkale’de yaşayan ve çevre mücadelelerinde aktif görev alan, Yırca’yla ilgili dayanışma projelerinden Güneş Dermenci ve kısa bir süre sonra Yırca’ya yerleşecek olan Kenan Kahya Bozcaada’daya geldiler.

Dermenci ve Kahya ile hem Yırca’daki son durumu, hem de “Dumanın isi, sabunun misi” sloganıyla bir yıldır devam eden projelerini konuştuk. Zorlu bir yoldan geçildiğini belirten Kenan Kahya, “BIFED’e geldik. Çünkü bir noktamız ortaklaştı. Buradaki ekolojik belşgeseller ve gösterimler Yırca’dakiyle benzer özellik taşıyor ne yazık ki” diyerek gelme sebeplerini açıkladı.

Güneş Dermenci de “BIFED’e Yırcalı kadınlar adına katılıyorum, Çanakkale ile Yırca arasında bir bağ var. Çanakkale’de Yırcalı insanlarla birlikte bir bahçemiz var. Bugün buraya o kadınların emekleriyle hazırladıkları sabunları getirdik” diyerek projelerinden bahsetti.

Yırcalı kadınlara destek amacıyla satışı yapılan sabunları belgesel gösterimlerinden sonra kurulan standlardan edinebilirsiniz. 

VIDEO HABER




Bu haber 2783 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ