Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da uçurumdan düşerek ölen Yeşim Demir’in eski sözlüsü Nizamettin Gürsu tutuklandı
Bozcaada’da geçen 6 Temmuz tarihinde gün batımı alanından uçurumdan düşerek hayatını kaybeden Yeşim Demir’in (39) ölümü ile ilgili Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Demir’in eski sözlüsü Nizamettin Gürsu tutuklandı.

Mobil Reklam

Bozcaada’da uçurumdan düşerek ölen Yeşim Demir’in eski sözlüsü Nizamettin Gürsu tutuklandı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da günbatımı alanında, uçurumdan düşerek ölen Yeşim Demir’in şüpheli ölümü üzerine süren davada tutuklama kararı çıktı. Yeşim Demir’in sözlüsü Nizamettin Gürsu Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanarak cezavine gönderildi.

Gürsu ilk ifadesinde “Gün batımında ona evlilik teklif etmek istiyordum. Romantik bir anımız olsun diye orayı seçtim. Biraz alkol aldık. Her şey bir anda oldu. Dengesini kaybedip aşağıya düştü. Hemen 112'yi aradım" diyen Gürsu hakkında Yeşim Demir’in ailesi de cinayet şüphesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. 2020’de 28 yaşındaki endüstri mühendisi Ümran Önür de aynı mevkii de uçurumdan düşerek hayatını kaybetmişti.

 

ÇELİŞKİLİ İFADELER VERMİŞTİ

Bozcaada’da geçen 6 Temmuz tarihinde 112’yi arayan Nizamettin Gürsu, kız arkadaşının Polente Burnu’nda uçurumdan düştüğünü ihbar ederek yardım istedi. Kısa sürede olay yerine sağlık ekipleri, jandarma ve itfaiye ulaştı.  Saat 23.30 sularında 32 metrelik uçurumdan aşağı düşen Yeşim Demir’e ulaşan Bozcaada Toplum Sağlığı ekipleri yaklaşık 45 dakika kalp masajı yaptı ancak hayata geri döndürülemedi.

Bozcaada’da 1 hafta kaldıktan sonra, otelden çıkış yaptığı gün, gün batımı alanında aracını uçuruma birkaç metre kala park eden, uzun saatler alkol aldıktan sonra zifiri karanlıkta Yeşim Demir’e evlenme teklifi yapmaya hazırlandığını belirten eski sözlü Nizamettin Gürsu’nın verdiği çelişkili ilk ifadeler, Jandarma ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin rüzgârın hızı gibi birçok bilimsel ve teknik çalışma sonrası elde edilen bilgiler ışığında soruşturmayı yürüten Ezine Başsavcılığı Gürsu’nun “Kasten öldürme” suçundan tutuklanmasını talep etmişti. Ancak mahkeme tarafından Gürsu serbest bırakılmıştı.

AYNI YERDE ÜMRAN ÖNÜR DE ÖLMÜŞTÜ

2021 yılında eski eşinden boşanan ve 2019’dan beri Yeşim Demir ile sevgili olduğunu belirten Nizamettin Gürsu hakkında Demir’in ailesi de savcılığa cinayet şüphesi ile suç duyurusunda bulunmuştu. Edinilen bilgiye göre, son olarak devam eden soruşturma neticesinde şüpheli Nizamettin Gürsu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ağustos 2020 tarihinde de aynı yerde can veren endüstri mühendisi Ümran Önür, yaklaşık 8-10 kişilik arkadaş grubu ile gittiği gün batımı alanında erkek arkadaşı ile tartıştığı ve gruptan uzaklaştıktan sonra bir süre geri gelmeyince arkadaşları saat 23.00 sularında Jandarma’ya haber vermişti. 3 yıl aradan sonra yine bir kadının ölmesinin ardından bir süre gün batımı alanı ziyaretçiye yasaklanmış, ardından da kontrollü olarak tekrar ziyarete açılmıştı.

Halk Tv’den Dinçer Gökçen’in Yeşim Demir’in ailesini avukatının şikâyet dilekçesine ulaştı. İşte dilekçeye göre şüpheli ifadeler ve ileri sürülen argümanlar:

Ailesi: Cinayet şüphesi var

Genç kadının annesi ve 3 kardeşi adına Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık dilekçesinde Yeşim Demir’in ölümü ile ilgili “Bir kazadan çok cinayet olduğu yönünde tarafımızı kuşkulandırmıştır” denildi. Başvuruda, Gürsu’nun tutuklanması talebi yer aldı. Başvuru dilekçesinde, Gürsu’nun jandarma, savcılık ve sulh ceza hakimliği ifadeleri ile ailenin anlatımları ele alınarak ortaya çıkan çelişkilere yer verildi.

Olay yerinde kırık bardak bulundu

İşte, dilekçede yer alan ve Demir’in ölümü ile ilgili, iddiaya göre 10 ‘şüpheli’ durum:

*6 Temmuz’da çekilen bir fotoğraf karesinde, Yeşim Demir’in parmağındaki yüzük, 7 Temmuz’da Nizamettin Gürsu’nun parmağında görüldü. Bu, ikili arasında olay akşamı bir kavga yaşandığını gösteriyor. Olay yerindeki kırık bardaklar ile kırık bir hoparlörün olması da bu şüpheyi güçlendiriyor.

*Yeşim Demir’de panik atak vardı. Bu, hastane kayıtları ve kullandığı ilaçlarla da sabit. Demir’de yükseklik korkusu var. Asansörden bile korkan birisi. Bu nedenle Demir’in, uçurumun 1-1,5 metre yakınında oturması mümkün değil.

Evlilik teklifi 2 gün önce yapılmış

*Yükseklik korkusu olan Demir’in, aracın hemen yanında oturması beklenir. Ancak Demir, üzerine oturduğu çarşafla birlikte düşmüş halde bulundu. Bu durumda, aracın yanından, çarşafla birlikte kalkıp gitmesi gerekiyor. Böyle bir harekette bulunması için de ağır derecede sarhoş olması gerekir. Oysa Demir alkol eşiği oldukça yüksek biriydi.

*Şüpheli, evlilik teklifi için olay yerine gidildiğini söylüyor. Oysa evlilik teklifi bu olaydan 1 veya 2 gün önce başka bir noktada yapılmıştı. Buna dair fotoğrafla da var. Zaten evlilik teklifi yapılmışken, birkaç gün sonra ‘evlilik teklifinin yapılacağı’ beyanı hayatın olağan akışına aykırı.

Eski eşi bir ay önce tehdit etmiş

*Gürsu, verdiği ifadelerde Demir’in ailesi ile ilişkilerinin iyi olduğunu söylemiş. Oysa aile ile sadece 2 kez görüşmüş. Nikâhın da ağustos ayında kıyılacağını söylemiş ancak ailenin bundan haberi yok.

*Şüpheli daha önce evlenmiş boşanmış ve 2 çocuğu var. Gürsu’nun ailesi, Demir’i istemediklerini açık açık ifade etmiş. Dahası, Gürsu’nun babası ile kardeşinin Demir’i telefonla arayıp tehdit ettiği bilgisi söz konusu. Aynı şekilde, Gürsu’nun eski eşi de olaydan bir ay önce Demir’i arayarak tehdit etmiş. Tüm bu arama yazışma kayıtlarının çıkarılması gerekir.

Olay yerine ikinci bir araç gitti mi?

*Olayın olduğu yerde evlilik teklifinin yapılacağı beyan ediliyor. Oysa görüntülerde de anlaşıldığı üzere ortalık zifiri karanlık. Dolayısı ile mekân, saat itibari ile de fotoğraf çekmeye elverişli değil. Bu da şüphelinin, suçtan kurtulmaya yönelik bir senaryo oluşturduğunu ortaya koyuyor.

*Gürsu ifadesinde, olay yerinde 2 şişe şarap içtiklerini söyledi. Ancak, olay yerinde 4 boş şarap şişesi bulundu.

*Fotoğraf çekimi için 3’üncü bir kişinin de olması gerekir. Olay yerinde 3’üncü bir kişinin olup olmadığının tespiti gerekir. Yine, olay yerine 2’inci bir aracın gidip gitmediğinin belirlenmesi gerekir.




Bu haber 3296 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ