Bugun...


kostasalto

Salhane'de görev değişimi!
Konumu, mimari yapısı ve mistik ortamıyla adanın gözbebeği mekanlarından olan Salhane’de görev değişimi yaşandı. Bozcaada Belediyesi, uzun yıllardır Salhane’nin müdürlüğünü üstlenen Gürcan Yalçın’ın yerine Çanakkale’de Hayal Kahvesi’ni işleten Bozcaadalı İlke Diler ile anlaştı. Belediye, hem adada eğlenceye alternatif yaratmak hem de ekonomik anlamda Salhane'den daha iyi gelir elde etmeyi hedefliyor. Tartışma ise daha çok Salhane'nin hangi konseptle işletilmesi gerektiğiyle ilgili.

Mobil Reklam

Salhane'de görev değişimi!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam
Bozcaada Belediyesi’nin şirket işletmelerinden olan Salhane’de görev değişimi yaşandı. Çevre Mühendisi Levent Demir’in ardından belediyenin Kent Hizmetleri şirketinin müdürü Başkan Göztepe’nin danışmanı Adnan Köse oldu. Belediye şirketinin işletmesi Salhane’nin uzun yıllardır müdürlüğünü üstlenen Gürcan Yalçın’ın kendi isteğiyle işten ayrılmasının ardından yerine Çanakkale’de Hayal Kahvesi’ni işleten, son olarak Ayazma Manastır’da Hayal Kahvesi konserleri düzenleyen Bozcaadalı İlke Diler ile anlaştı.
 
Dün ise Salhane çalışanları Şehir Restoran’da Gürcan Yalçın’a veda yemeği düzenledi. Yemeğe Salhane personelinin yanı sıra Başkan Göztepe, CHP’li meclis üyesi Hüseyin Durmuş ve Emrah Ataol da katıldı.
 
Bozcaada’da ise şimdiden Salhane’nin hangi konseptle işletilmesi gerektiği tartışma konusu oldu. Kimileri Salhane’nin halkçı belediyecilik anlamında sosyal tesis konseptiyle, kimileri ise son birkaç yıldır olduğu gibi gündüz beach, akşam kafe şekliyle, kimileri de 90’lı ve 2000’li yıllardaki gibi eğlence mekanı konseptiyle işletilmesi gerektiğini söylüyor.
 
Peki Belediye Neyi Hedefliyor?
 
Bozcaada Haber, hem Başkan Göztepe’den hem de meclis üyelerinden yeni görevlendirmeyi teyit etti. Aynı zamanda Salhane’nin 90’lı ve 2000’li yıllardaki gibi daha çok eğlence konseptiyle işletilmesi hedeflendiği ifade edildi. Belediye böylelikle ekonomik olarak Salhane’den beklentilerin altında düşündüğü ekonomik geliri de önemli ölçüde yükseltmeyi hedefliyor.
 
Öte yandan Salhane’de tatilcilere nispeten daha indirimli olan fiyat tarifesi de yeni dönemde de geçerli olacağı belirtildi.
 

Geçmişten Bugüne Salhane

Salhane 1960’lı yıllarda mezbaha olarak inşa edildi. Salhane’de eski dilde mezbaha demek. Adalılar genelde kurbanlık hayvanlarını vs. burada kesiyordu. 1997’de mimar Bülent Sucu tarafından restore edilerek mekan olarak hayat buldu. Adanın daha turizmle yeni tanıştığı yıllarda Bülent Sucu tarafından bar olarak işletilen Salhane kaliteli müziği ile de adanın göz bebeği işletmelerinden biri haline gelmiş, uzun yıllar adada eğlencenin de adresi olmuştu. Bülent Sucu’nun da ardından 2007’ye kadar Bozcaada’da eğlencenin adresi ve simgesi olmaya devam eden Salhane’de yaşanan bir takım kavgalar ve olayların ardından dönemin belediye başkanı Mustafa Mutay tarafından Salhane kapatılmıştı.

8 yıl kapalı kalan Salhane, Bozcaada eski Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz tarafından yeniden hizmete açıldı. Ancak o dönem adalı gençlerin yoğun talebi üzerine Salhane’nin bar olarak işletilmesi düşünüldü. Bu doğrultuda Bozcaada Belediyesi tarafından 27 Mayıs 2015’te ihaleye çıkarılan Salhane o döneme göre çok astronomik bir rakama (yıllık 500 bin TL) ihale edilince, adada çok tartışma ve tepki yaşanmıştı. Ardından hem ekonomik anlamda ada dengelerini bozacağı, hem de adaya eğlence mekanlarına rağbetin artacağı ve adada bir takım istenmeyen hadiselerin yaşanabileceği endişe ile dönemin başkanı Hakan Can Yılmaz tarafından 15 gün sonra ihale tek taraflı iptal edilmişti.

Ardından Başkan Yılmaz, Salhane’nin hem tatilcilere ama daha çok ada halkına hizmet verecek sosyal tesis konsepti ile işletileceğini, adada en uygun tarifenin Salhane’de olacağını ve yaz kış açık kalacağının sözünü verse de 2019’a kadar yine eğlence konsepti ile işletilmişti. Ancak belediye işletmesi Salhane’de sık sık çıkan kavgalar ve olaylar nedeniyle yine eleştirilmeye başlanmıştı. O dönemde diğer eğlence mekanlarında da yaşanan sık sık kavgaların ve olayların ardından 2019 Haziran’da Bianca isimli işletmede öldürülen Ramazan Öksüz’ün ardından Salhane de yine gündüz beach, akşam ise kafe modeli ile işletilmeye devam edilmişti. Ancak son yıllarda da Salhane'nin sadece yaz aylarında hizmet vermesi, kışın ada halkına kapatılması ve potansiyelin altında kar elde ettiği gerekçesi ile zaman zaman meclis toplantılarında da konuşulup, eleştiriliyordu.

Bozcaada bu ihaleyi izledi 

https://www.bozcaadahaber.net/bozcaada-bu-ihaleyi-izledi/5472/

Salhane ihalesi neden iptal edildi?

https://www.bozcaadahaber.net/salhane-ihalesi-neden-iptal-edildi/5513/

Bozcaada'nın efsane mekanı geri döndü

https://www.bozcaadahaber.net/bozcaadanin-efsane-mekani-geri-dondu/6296/

Meclis toplantısında Halk Market ve Salhane eleştirisi

https://www.bozcaadahaber.net/meclis-toplantisinda-halk-market-ve-salhane-elestirisi/9473/

 

 

 

 




Bu haber 1551 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ