featured

Gestaş’tan zam furyası bitmiyor





Gestaş Deniz Ulaşımı, tepkilere rağmen her 3-5 ayda zam yapmaya devam ediyor. Son olarak, 28 Ocak 2025 tarihinde Çanakkale Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının ardından, Gökçeada-Kabatepe, Geyikli-Bozcaada ve Güey Marmara hatlarında yüzde 25, diğer hatlarda ise yüzde 30 oranında zam yapıldığı açıklandı. Zam kararı “Ücret Tarifesi Güncellendi” ifadesiyle duyuruldu.

Bunun sonucunda, ada kartı olan otomobiller için gidiş-dönüş üreti 630 TL’den 796 TL’ye yükselirken, ada kartı olmayan otomobiller için fiyat 1140 TL’den 1990 TL’ye çıktı.



2023 SONUNDA ADAKART OTOMOBİL ÜCRETİ 275 TL İDİ!

Gestaş, 2022 ve 2023 sonuna kadar 4 kez zam yapan Gestaş, 2024 yılında da zam üstüne zam yaptı. 2023 sonunda adakartı olan otomobil ücreti 275 TL iken, 2024’ün ilk günlerinde %63 ila %82 oranında zam yapılarak adakartlı otomobil fiyatı 450 TL’ye, ada kartı olmayan otomobil fiyatı ise 550 TL’den 900 TL’ye yükselmişti.



2024’ün ilk gününde yapılan zamlara gelen yoğun tepkiler üzerine 15 Ocak 2024 tarihinde %10 indirim yapılmış ve ada kartı otomobil ücreti 450 TL’den 400 TL’ye, ada kartı olmayan otomobil fiyatı ise 900 TL’den 800 TL’ye düşmüştü.

2024 Mayısı’nda yaklaşık %30 zamla ada kartı otomobil fiyatı 570 TL, ada kartı olmayan otomobil fiyatı ise 1140 TL olmuştu.

Bu artış yetmemiş olacak ki Gestaş, 2024 Ağustos ayında %40 zam daha yaparak ada kartı otomobil fiyatını 795 TL’ye, ada kartı olmayan otomobil fiyatını ise 1590  TL’ye çıkardı. Bu zammın ardından Bozcaada’dan gelen yoğun tepkiler sonucu yaklaşık 15 gün sonra  sadece adalar hattındaki zam oranı yüzde 40 yerine, yüzde 10 olarak güncellendi ve ada kartı otomobil fiyatı 630 TL’ye düşürüldü.  

Gestaş,  son olarak 28 Ocak 2025 tarihinde yaptığı yeni zamla birlikte 630 TL olan ada kartı otomobili  796 TL’ye yükseltti. Bu artış, Eylül ayında adalılara yapılan indirimi geri alarak tarifeyi  daha da yukarı çıkarmış oldu.

Ada kartı olmayan otomobiller için ise fiyat artışı çok daha dramatik oldu. 2024’te 550 TL olan normal otomobil ücreti 1990 TL’ye yükseldi. Gestaş yaz aylarında ise tatilcilerin çoğunlukla kullanmak zorunda bıraktığı online biletleri ise 3 bin TL’yi buluyordu. 

Gestaş’tan zam furyası bitmiyor




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam