Bugun...


kostasalto

Halk Eğitim kursları kapanıyor mu?
Bozcaada’da bir süredir devam eden söylentilere göre Halk Eğitim kursları yeterli katılım olmadığı gerekçisiyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Kaymakam Abbas Yeşilkuş ise konuyla ilgili olarak, “Bir kişi bile olsa bu kurslar devam edecek” diyor.

Mobil Reklam

+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da kış hayatının tek meşgalesi olan Halk Eğitim kurslarının bazılarının kapanma söylentisi iyiden iyiye dile getirilmeye başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydemir ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Çuvalcıoğlu’nun bir süredir mevcut kursları denetlemesi de bu kuşkuyu arttırdı.

 

 Dün Kaymakam Abbas Yeşilkuş konuyla ilgili olarak, “Kursların kapanması gibi bir şey olamaz. Biz daha fazla kurs açılsın diye uğraşıyoruz. Bir kişi bile olsa kurslar devam edecek” diyerek konuyu açıklık getirdi.

 

PEKİ YA SENEYE?

Konu üzerine sosyal medya hesaplarından duyarlılıklarını dile getiren adalılar, bu sene kursların devam edeceği konusunda bir garanti olsa da, “Seneye yeterli sayıya ulaşılamazsa kurslar hiç mi açılmayacak? Burası ada. Ada şartları her yerden daha farklı” şeklinde açıklamalar yaptılar.

 

Kurslara katılımın bazı dallarda az olmasının, planlama yapılırken çakışan kurslardan dolayı da olduğunu dile getiren bazı kursiyerler, “Kursların saatleri ve günleri çakışıyor. Böyle olmasa daha fazla kursa gidebiliriz. Umarız seneye bu daha da düzenlenir” şeklinde açıklama yapıyorlar. Kursların geleceği konusunda Kaymakam’ın kesin garanti vermesine rağmen seneye mevcut durumun ne olacağına ilişkin soru işaretleri ise cevabını bulmuş değil.

 

Ayrıca konu ile ilgili bugün görüşlerini aldığımız Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydemir, Kaymakam Abbas Yeşilkuş ile aynı sözleri ifade ederek şunları ekledi: “Konu hakkında bugün sizlerden bu şekilde iddialar duydum. Kesinlikle Kaymakam beyin dediği gibi biz adada 1 kişi kalsa bile kursların devam etmesi gerektiğini savunuyoruz ve çalışmalarımız bu yönde devam edecek. Kurslar hakkında bir baskı ya da başka bir şey söz konusu değil. Sadece biz bu anlamda rutin olması gereken denetimleri yapıyoruz. Ayrıca ada şartlarını gözeterek kursların devam edebilmesi için yasal zeminler oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun haricinde kursları kapatmak bir yana daha nasıl fazla kurs açabiliriz bunun derdindeyiz. Fakat sizlerin (Bozcaada Haber'in) bize ilettiği sorunları da en kısa zamanda çözeceğiz. Mesala aynı anda birden fazla kursun çakışması konusunu görüşeceğim ve 12 kişiden fazla başvuru olduğu halde kursun açılmaması iddialarını da araştıracağım. 12 kişi ile açılan kursların 8'in altına düştüğü takdirde benim onayım ile devam etmesi mümkün ve bunun hele ki ada şartlarında normal karşılanması gerekir. Ancak dediğim gibi biz bu sorunların hepsini yasal zemine oturtarak hiçbir kursun kapatılmamasını gerektiğini düşünüyoruz.”




Bu haber 3322 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ