Bugun...


kostasalto

"En değerli ilçeler" listesinde Bozcaada!
Bozcaada, 'Türkiye'nin en değerli ilçeleri' listesinde yer aldı.

Mobil Reklam

"En değerli ilçeler" listesinde Bozcaada!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye’nin en değerli 10 ilçesi Beşiktaş, Sarıyer ve Çeşme olarak açıklandı. Verilere göre Beşiktaş ortalama 47 bin 081 TL metrekare fiyatıyla ilk sırada yer aldı.  Bozcaada da listenin ilk sıralarında yer aldı.

Endeksa verilerine göre; Mart 2022 konut değerleme istatistikleri doğrultusunda yapılan çalışma ile Türkiye’nin en değerli 10 ilçesini belirledi. En değerli ilk üç ilçe Beşiktaş, Sarıyer, Çeşme olurken, Bozcaada listede 7’nci sırada yer aldı.
Verilere göre Beşiktaş ortalama 47 bin 081 TL metrekare fiyatıyla ilk sırada yer aldı. Beşiktaş’ı 44 bin 219 TL ortalama metrekare fiyatı ile Sarıyer, 33 bin 449 TL metrekare fiyatıyla Çeşme takip etti. Geçen yılın aynı dönemine göre Beşiktaş’ta yüzde 175, Sarıyer’de yüzde 168, Çeşme’de yüzde 134 artış gerçekleşti.



Bozcaada ise 26.381 ile 7’nci sırada yer alırken yıllık değişim oranı ise yüzde 19, 67 olarak belirtiliyor.

Verileri değerlendiren Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, listede İstanbul’daki ilçelerin ağırlıkta olduğunu belirterek, “Yazlıkların yoğun olarak yer aldığı sahil kentleri de dikkat çekiyor. 33 bin 449 TL ortalama metrekare fiyatıyla İzmir’den Çeşme, 26 bin 381 TL ile Çanakkale’den Bozcaada, 30 bin 356 TL ile Muğla’dan Bodrum ve 25 bin 445 TL ortalama metrekare fiyatıyla Antalya’dan Kaş ilk 10 içerisinde yer alan sahil kentleri oldu” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Endaksa'ın 2018'de yayınlanan listesinde Bozcaada, Beşiktaş'tan sonra en pahalı konutun olduğu ilçe olarak açıklanmıştı.

https://www.bozcaadahaber.net/turkiyede-en-pahali-konutun-bozcaadada-oldugu-iddia-edildi/7943/




Bu haber 2160 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ