Bugun...


kostasalto

Kent Konseyi’nin ilk başkanı kim ?
      Kent Konseyi’nin ilk başkanı Hakan Can Yılmaz     Bugün saat 15.00’de Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen ilk toplantıyla Bozcaada Kent Konseyi kuruldu. Toplantıya yasa gereği sivil toplum ...

Mobil Reklam

Kent Konseyi’nin ilk başkanı kim ?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 

 

 

Kent Konseyi’nin ilk başkanı Hakan Can Yılmaz

 

 

Bugün saat 15.00’de Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen ilk toplantıyla Bozcaada Kent Konseyi kuruldu. Toplantıya yasa gereği sivil toplum kuruluşları, sendikalar, siyasi parti, muhtarlar ve kurum temsilcilerinin katıldı. Toplantıya Kaymakam Abdulgani Mağ’ın izinli olması nedeniyle Kaymakamlığı temsilen Burhan Çebi iştirak etti. Salt çoğunluğun sağlandığı toplantıda önce divan kurulu belirlendi ardından Kent Konseyi Başkanı seçimi ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçimi yapıldı. Oylamalar açık usul ile gerçekleştirildi. Başkanlık oylaması sonucunda Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz Kent Konseyi Başkanı seçildi.

 

ADAY ÇIKMAYINCA YILMAZ ÜSTLENDİ

 

Divan kurulu ilk olarak Kent Konseyi Başkanlığı için aday olup olmadığını sordu ancak aday çıkmaması sonrası Belediye Başkanının Kent Konseyi Başkanı olması istendi. Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz ise, Kent Konseyi başkanlığına halktan birinin seçilmesinin daha güzel ve doğru olacağını düşündüğünü bunun için aday olunmasını beklediğini ancak aksi takdirde bu görevi de Bozcaadalılara layık bir şekilde yapabileceğini dile getirdi. Bunun üzerine başka bir aday çıkmayınca Dr. Hakan Can Yılmaz Bozcaada Kent Konseyi’nin ilk başkanı seçildi. Dr. Hakan Can Yılmaz, Kent Konseyi Başkanlığını ilk kuruluşunda yasa gereği 2 yıl yapabilecek. Daha sonra başkanların görev süreleri 3 yıl olacak.

 

KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU

 

Başkanlık seçiminin ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri seçildi. En az 7 kişiden oluşmak zorunda olan Yürütme Kurulu’nda yer alan isimler; Erkan Yavuz, Berna Yurdasev, Mehmet Dinçoğlu, Ethem Erol, Mustafa Şener, Mesine Yıldız, Sönmez Uğurtu, Öznur Evergen, Salih Güner oldu. Bu isimler bulundukları kurumların, derneklerin ya da sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak görev aldılar.Toplantıya MHP’den temsilci katılmazken Demokrat Parti çalışmalarını artık yürütmediğinden katılım sağlanmayacağı bildirildi.

 

YILMAZ’DAN DAVET KRİZİ AÇIKLAMASI

 

Bozcaada Kent Konseyi Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, son zamanlarda çalıştay sonrasında yaşanan davet krizi ile başlayan birtakım spekülasyonlara değinmek istediği söyledi. Yılmaz, bu toplantıya çağrılan isimlerin Belediyece belirlenmediğini, bu kişilerin yasalarda belirlenmiş ve isim belirtilmeden derneklerin, kurum amirlerinin, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, sendika temsilcilerinin ve mahalle muhtarlarından oluştuğunu anlattı. Bu konuda daha önce de olduğu gibi yanlış anlaşılmaların önüne geçmek istediğini vurgulayan Yılmaz, toplantıya hiçbir şekilde isim belirterek davet etme şanslarının olmadığını sözlerine ekledi.

 

BOZCAADA’YA ÇOK YAKIŞACAK

 

Başkan Hakan Can Yılmaz, toplantının ardından sürdürdüğü konuşmasında Kent Konseyi’nin Bozcaada’ya çok yakışacağını ve yerel yönetime bu konuda çok destek olacağını kaydetti. Bozcaada’nın geleceğinin belirlenmesinde Kent Konseyi’nin aktif rol oynayacağı dile getiren Yılmaz, Kent Konseyi’nin alt komisyonlarının oluşturulması için toplantı yapılacağını söyledi.

 

Başkan bu sürecin en kısa zamanda yapılması gerektiğini vurgularken bunun için şimdiden çalışmalara başlanılmasını istedi. Bu komisyonlarda isteyen herkesin çalışma gruplarında yer alabileceğini belirten Başkan Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek Kent Konseyi’nin Bozcaada için hayırlı olması dileklerinde bulundu.




Bu haber 2243 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ