featured

Yeniden İhale Edildi, Bu Kez Aylık 100 Bin TL’yi Buldu!





Geçen 17 Ocak’ta kaymakamlığa ait 19 metrekarelik iş yeri için yapılan ihale aylık 77 bin TL’ye alıcı bulmuş, ihale edilen rakam ise kamuoyunda ada dengelerini daha da bozacağı gerekçesi ile tepki görmüştü. İhaleyi kazanan vatandaşın sözleşmeyi tek taraflı feshetmesinin ardından aynı iş yeri için yapılan ihaleye bu kez kaymakamlık önlem alsa da ihale bu kez aylık 100 bin TL’ye yükseldi!

Bozcaada’da yıllarca noter hizmeti verilen, kaymakamlığa ait 19 metrekarelik iş yeri 17 Ocak tarihinde ihaleye çıkmış, 12 kişinin katıldığı ihale aylık 77 bin TL’ye alıcı bulmuştu. Yıllık vergisi ve masrafları ile 1 milyonun üzerinde giderinin olacağı belirtilen iş yerini ihale ile kazanan vatandaşın sözleşmeyi tek taraflı fesih ettiği öğrenildi.



Bozcaada Kaymakamlığı ise aynı iş yerini tekrar ihaleye çıkardı. 15 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilen ihalenin yüksek rakamlara çıkmaması için kaymakamlık bu kez önlem aldı fakat bu önlem de sonucu değiştirmeye yetmedi. Kaymakamlık ihalenin rayiç bedelini 35 bin TL civarında belirledi ve bu rakamın üzerine çıkılmasının ardından ihale kapalı zarf usulü şeklinde devam etti. Aylık 100 bin TL ile kapalı zarfa en yüksek teklifi veren söz konusu işletmenin bitişiğindeki kokoreç işletmecisi oldu. Edindiğimiz bilgilere göre ihaleyi kazanan işletmecinin de halk dili ile ihaleyi yakacağı belirtiliyor.

Bozcaada’da son yıllarda işletmelerin fahiş fiyat talep edilen kiraları konuşulup, tartışılırken belediye ve kaymakamlığa ait birçok iş yeri için de yapılan ihaleler de zaman zaman piyasanın üstünde sonuçlanıyor. Bu durumun adada emlak ve kira dengelerini daha da bozulmasına neden olduğu iddia ediliyor. Öte yandan adalılar belediye ve kaymakamlığa ait iş yerlerinin amacının dışında kullanıldığını belirtirken birçoğunun sadece yaz aylarında turistlere hizmet veren iş yerlerine dönüşmesine tepkili. Ada siyaseti de, kaymakamlık ve belediye iş yerlerinin daha makul kiralar ile kuaför, tuhafiye, kırtasiye vb adalıların ihtiyacına göre hizmet vermesi gerektiğini belirtiyor, yeni ihale şartlarında bu durumun göz önüne alınması gerektiği belirtiliyor. Ancak uzun yıllardır neredeyse tüm belediye ve kaymakamlığa ait iş yerlerinin  amacının dışında kullanılması, ikinci ve üçüncü şahıslara kiralanması,  aynı zamanda son yıllarda değişen ihale kanunları gibi bir takım sebepler deyin yerindeyse kaymakamlık ve belediyebnin de elini, koluğunu bağlıyor.



Yeniden İhale Edildi, Bu Kez Aylık 100 Bin TL’yi Buldu!




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam