Bugun...


kostasalto

BOZCAADA YAZ SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ
Bozcaada yaz sezonunun sona ermesi ile hızlı bir şekilde sezon değerlendirmesini yaptı. Alt yapı eksikliğinden, fiyat politikasına varana kadar bütün eksikliklerin konuşulduğu 2 buçuk saatlik toplantıda GESTAŞ’a karşı tepkiler en çok konuşulan konu oldu. Toplantıya damga vuran isim ise eleştirilerin çözüm noktasında ki kararlı ve sert tavrı ile Kaymakam Abbas Yeşilkuş oldu. Kaymakam Yeşilkuş, konuşması sırasında zaman zaman halk tarafından desteklenerek alkış aldı.

Mobil Reklam

BOZCAADA YAZ SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da dün saat 14.00’da Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda sezon değerlendirmesi gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaşar ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Üstçavuş Erkan Özkan konuşmacı olarak katıldı. Kaymakam Abbas Yeşilkuş’ın ilk kez birebir ada halkı ile buluştuğu toplantıda salon tıklım tıklım doldu.

AÇILIŞ KONUŞMASI KAYMAKAM YEŞİLKUŞ’DAN            

Kaymakam Yeşikkuş, sözlerine başlamadan önce toplantıya katılan ada halkına teşekkür etti. Ardından sezon değerlendirmesine başlayan Yeşilkuş, ilk olarak bütün ada esnafının çok önemli olduğunu adaya katkıda bulunduğunu ifade etti.

 

İşte Kaymakam Yeşilkuş’un toplantıda yaptığı açıklamalardan bazı satır başları:

 

Ben birçok tatil yöresini gezdim gördüm ve tatil yaptım. Bozcaada bunlar arasında en farklı en güzide yerlerden biri. İnşallah değişmez ancak değişmemesi için yapacağımız bir şeyler de var. Biz adamızı ya hep beraber kurtaracağız ya da hep beraber batıracağız. Ben geldiğimden beri dikkat ediyorum ada elden gidiyor siz farkında olmadan gidiyor. Kıymeti bilinmeyen hiçbir şey baki kalmamıştır bu tarihte de böyle olmuştur.

 

İlk geldiğimde fark ettiğim bu trafik düzenlemesi çok hoşuma gitti. Hatta ben dedim ki bir aşama daha atlayalım hiç motor falan da girmesin ve tamamen ada merkezi boş kalsın. İnsanlar bir adanın o bakir halini gezerek rahat rahat görsünler ve yaşasınlar.  Tabii bu arada bu düzenlemeden şikayetçi olanlar da vardı başlarda. Rum mahallesine araç giriyor bizim o tarafa giremiyor diye. Tabii onlar da haklı ama inşallah seneye bunu da çözeceğiz. Ama dediğim gibi bu trafik uygulaması adaya çok şey kattı. Hatta inşallah bu sefer saatlerini de 45 dakika değil de 1 buçuk saat gibi aralıklarla değiştirebilirsek gelen kişi profilini de ayarlamış oluruz.

YÜZLERCE ŞİKAYET VAR

Ben göreve geldiğim iki ay boyunca onlarca şikayet aldım. Özellikle bazı mekanlar için aşırı derecede şikayet geldi.  Buraya gelen misafirlerin iyi ücret verip maalesef karşılığını almadan gittiklerini biliyorum. Hatta biz bu mekanlar için kapatabilirdik bile ki gerçekten o aşamaya gelen yerler var. Biz kimseye dört dörtlük iş yapın demiyoruz ama daha güzel yapalım, biraz daha kanuna giderek en azından asgari düzeyde buluşalım. Bu sene geçti gitti ama seneye bu böyle olmaz. Bizim kimseye garezimiz yok ve hepinizi seviyoruz ama daha düzenli olmamız lazım. Yoksa adanın sonunu hep beraber getiririz.  Yoksa daha fazla para kazanmanızı isteriz tabii ki. Kimseye şunu demiyorum 100 lira alın 200 lira alın ama Allah aşkına iyi hizmet yapalım. İnsanlar şunu desin bin lira verdik ama değdi.

AŞIRI DERECE DE SES VAR

 İkincisi genel anlamda çoğu yerde aşırı ses var ve aşırı gürültü kirliliğine neden oluyor. Ben de çok gezdiğim için görüyorum. Bir işletme de bir ses var diğer işletmeler de o sesi bastırmaya çalışan başka sesler var.  Bir yerde klasik çalıyor bir de rock. Ee orada yaşayan insan ne olacak. Onlar da insan. Şimdiden söylüyorum seneye bu konuda da önlemler alacağız.

12 AY ADADA YAŞAYANLARA BİR PROJEMİZ VAR

Bu arada bir projemiz var ki bunu sadece 12 ay yaşayanlar için uygulayacağız.  Hatta çok kalıcı bir proje olacak inşallah. Devlet hibesi ile olacak bir proje bu. Niye 12 ay kalanlara peki? Yahu arkadaş 3 ay kal 2 ay kal gidiyorsun ama burada 12 ay sıkıntısını cefasını çeken insanlar var.  Hastane yok, vapur yok, ulaşım sıkıntılı, sosyallik yok. Ne yapacağız burada 12 ay insanların yaşayacağı bir şekle sokacağız. Bakın 12 ay turizm demiyorum, 12 ay insanların yaşadığı bir yer diyorum.

GESTAŞ ADASI DEĞİLİZ

Yapılan uygulamalar hakkında bende GESTAŞ yöneticileri ile görüştüm. Gerekirse iskeleye kilidi vururuz kimse yanaşamaz adaya.  Yakar kaptan gibi iki tane tekne alırız. Her şeyin çözümü var arkadaşlar. Biz ikinci görüşmemizi bundan sonra GESTAŞ ile yapacağız.  GESTAŞ, bilindiği gibi Valiliğe bağlıdır ve dolayısıyla bizim taleplerimize kulak vereceklerdir.

ÜNİVERSİTEYE SICAK BAKMIYORUM

Üniversiteyi yani talebeleri buraya bir ek gelir olarak düşündüğümüz zaman kaybettiğimiz zamandır. Ben en son geldiğim ilçe de 9 senelik bir Meslek Yüksekokulu vardı. Ama 9 seneden beri öğrencilerin ne bir yurdu vardı, ne özel bir kafesi vardı hiçbir gideceği yeri yoktu. Burada da alt yapıyı halletmeden, kalacak yerlerini halletmeden ve hatta yiyecekleri yemekleri nerede yiyeceğini halletmeden üniversiteyi buraya getirmek doğru değil. Onun yerine sağlam bir alt yapı yani genel olarak tamamen her şeyini hazırlayıp getirmek daha doğru. Eğer buraya pansiyoncular para kazansın diye getirmeyi de düşünürsek bu doğru olmaz.  Bunun böyle olduğunu söylemiyorum ama bu tür düşünceler de yok değil. Üniversite adaya bir şey katacaksa gelmeli ve ayriyeten bir daha geri gitmemesi için çalışılmalı.

MUSTAFA MUTAY: ÜNİVERSİTE SİYASETEN ADADAN GÖTÜRÜLDÜ

Üniversite konusu konuşulduğu sırada söz alan eski başkan Mustafa Mutay, üniversitenin adadan siyasi nedenlerden dolayı götürüldüğünü vurgularken öğrencilerin ise burada okumaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Mutay sözlerini şu şekilde aktardı; “ Öğrenciler adadan kaçmadı. Üniversite burada belirli maksatlar yüzünden götürüldü. Üniversite kışın adada öğrencisi ve öğretmeni ile nüfusu arttırdığı gibi istihdam da sağlıyor En önemlisi yaz sezonunda kaliteli personel ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca gelen çocukların başla yerlere göre adada daha mutlu olduklarını söyleyebilirim. Ben burada mutsuz olduklarına inanmıyorum. Buraya gelebilecek o 5 bölüm de adaya çok uygun olacak bir bölüm. Ayrıca kalifiye eleman için ve kaliteli olması bakımından bizler için çok önemli.

ADADA OKUYAN ÖĞRENCİLERE SORDUK

Fotoğrafı tıklayınız

BAŞKAN YILMAZ:  BİZ HİÇBİR ZAMAN KARNIMIZDAN KONUŞANLARDAN OLMADIK

Toplantıda Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, hiçbir siyasi kaygı taşımadığını ve halkın görüşlerinden, sorulardan kaçmadığını belirterek kısa bir konuşma yaptı ve mikrofonu halka uzattı.

Başkan Yılmaz sözlerine şu şekilde başladı:

“Konuşmanın bundan sonraki kısmını alıştığımız formatta devam etmek istiyorum çünkü bizim toplantılarımız genelde soru, cevap, öneri şeklinde gelişti. Çünkü biz hiçbir zaman karnımızdan konuşanlardan olmadık. Arkamızdan konuşanlardan hiç olmadık.  Benim iş hayatımda kendime prensip edindiğim tekbir nokta var. Elimizden geleni en iyisini yapmaktan başka  hiçbir ahlaki kaygı taşımıyorum. Hiçbir siyasi kaygı da taşımıyorum. Dolayısıyla ben halkın görüşlerinden, sorularından hiçbir zaman kaçmayan biriyim. Şimdi bu aşamadan sonra toplantıyı soru cevap şeklinde devam ettirebiliriz.”

BAŞKAN YILMAZ: HEDEFİMİZ NE?

Başkan Yılmaz, dile getirilen tüm talepleri, eleştirileri haklı bulduğunu ifade ederken GESTAŞ konusunda, “  GESTAŞ bizim turizmimizin bir parçası olduğu kadar doğal yaşantımızın da bir parçası ama biz önümüzü göremediğimiz biz hedefimizi çizemediğimiz ve belirsiz bir ada olduğumuz sürece GESTAŞ’tan ne isteyeceğiz?  Evet 45 dakikalık seferleri 1 buçuk saate çekersek eğer karşıda bekletilen misafirler adaya baştan negatif elektrikle gelecekler diye az önce arkadaşımız söyledi.  Evet bu doğru ama biz ne istiyoruz?  Ben iki örnek vereceğim GESTAŞ ile ilgili biliyorsunuz rezervasyon sistemi çalıştığında çalışmaya başladığında saat başı sefer vardı.  Nasıl 45 dakikaya döndü size anlatayım.  Bizim içimizden birileri karşı iskeleden 50 araba geri döndü, dün 60 araba geri döndü Bozcaada ekonomisi günlük 70 bin tl zarar etti diyerek GESTAŞ’a baskı yaptılar.  GESTAŞ’ta bizi arayarak adanın kendi halkından gelen bu şikayetler üzerine 45’dakika da bir yapacağız dediler. İkincisi de bildiğiniz gibi Bozcaada Belediyesi aracı yolcularına GESTAŞ, para almamaya başladı. Arkadaşlar bunu bile şikayet ettiler. Başkan siyasi kazanç sağlayacak bundan diye. Bugün sadece örnek bir işi yapan arkadaşlar 15 dakika da bir olsun, diğer iş yapan hizmet sektörü 1 saatte bir olsun istiyor."

Konularla ilgili toplantıya katılanlar arasından Gazeteci Prof. Dr Haluk Şahin, Fırat Tunabay, Reşit Soley, Esra Kalaycıoğlu Talay, Fikret Okuş, Türkan Çim Işık, Kent Konseyi adına Öznur Evergen, BOZTİD adına da Asude Akınlı ve Emrah Ataol görüş belirten isimlerdi. 




Bu haber 4157 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

ismail seyit
04-10-2015 14:37:00

Bence Bozcaada'ya ulaşımın bu kadar kolaylaştırılması ciddi bir değer kaybı yaşattı. Artık ulaşılabilir olmanın sıradanlığıyla tükettiğinin değerini kavrayamayacak türde insanların akın ettiği alelade bir tatil kasabası olduk. Kendi yarattığı kalabalığın, gürültünün, trafiğin, yaygaranın sorumluluğunu üzerine almayan, farkında olmayan, dikkatli davranmayan binlerce kişiyi ağırladık.Her birimizin özenle dekore ettiği, temizlediği otel odalarımızı, bütün kış üzerinde çalıştığımız emek verdiğimiz yemeklerimizi ''ucuz'' eleştirilerle tüketen insan kalabalığıyla geçti bu sezon. Ekonomik olarak kazandık ama Bozcaada değer kaybetti..Siz seneye ada ekonomisini kurtarmak için Gestaş 3. gemiyi getirdiğinde de ''evet olur'' dersiniz, biz geçmişi hasret ve üzüntüyle yad ederiz.

karayel
01-10-2015 09:19:00
lokantacıya hediyelik eşya satan tezgahlara dükkanlara münübüsçülere soralım 45 dakikada bir sefer olsun diyecektir. 10 yıllık müşteri potansiyeli oturmuş otel sahiplerine soralım 3 saatte bir sefer isteyecektir. Kaymakam bey düzenli geliri olan biri kira derdi yok kredi derdi yok ticaretle alakası yok 45 dk gemiyi istemez tabi ki hatta kilidide vurur adaya hepimiz çınar altında harman dalı oynarız. Sayın kaymakamım 45-50 günlük sezonu olan bozcaada da iskeleye degil kilit poşetten şeffaf güvenlik şeridi bile vurdurmazlar sana.!!! Orası Bozcaada kendi kararlarını kendi isteklerini çok güzel dile getirip daha önceleri nasıl çözüyorsa yine çözer kimsenin kilidinide takmaz güler geçer.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ